Știri blockchain & crypto - Un test bazat pe blockchain pentru încărcarea mașinilor electrice primește 1 milion $ de la guvernul canadian - Un aeroport din New York testează o aplicație de verificare a curățeniei, bazată pe blockchain – 11-01-2021

Un test pilot, ce va avea o durată de trei ani de zile, pentru o platformă inovativă de încărcare a mașinilor electrice, bazată pe blockchain a primit finanțare în valoare de ...

Știri blockchain & crypto - Un test bazat pe blockchain pentru încărcarea mașinilor electrice primește 1 milion $ de la guvernul canadian - Un aeroport din New York testează o aplicație de verificare a curățeniei, bazată pe blockchain – 11-01-2021

Un test bazat pe blockchain pentru încărcarea mașinilor electrice primește 1 milion $ de la guvernul canadian

Un test pilot, ce va avea o durată de trei ani de zile, pentru o platformă inovativă de încărcare a mașinilor electrice, bazată pe blockchain a primit finanțare în valoare de 1 milion de $, de la Natural Resources Canada, un departament al guvernului țării.

Conform unui articol al platformei Electric Autonomy Canada, schema promite să reducă din costul tranzacțiilor de încărcare a vehiculelor electrice și să sporească eficiența rețelei electrice.

Proiectul pilot va avea loc la două clădiri de birouri din centrul orașului Toronto și este condus de către platforma de încărcare pentru vehicule electrice, SWTCH Energy și de către dezvoltatorul de software, Opus One Solutions.

Inovația vine din înțelegerea faptului că vehiculele electrice nu sunt doar automobile cu alimentare alternativă, ci baterii pe roți.

Aceasta le permite să fie utilizate într-un scenariu de încărcare bidirecțional, prin care sunt încărcate pe timpul nopții, utilizând energie electrică ieftină, după care pot furniza excesul de energie către clădire, la orele de vârf din zi.

Posesorii mașinilor sunt apoi creditați pentru energia furnizată, pe baza prețului competitiv al energiei electrice. Blockchain este utilizat pentru a păstra un ledger automat al tranzacțiilor.

CEO-ul SWTCH, Carter Li a explicat că:

„Veți avea o abundență de energie stocată în baterie, care pur și simplu stă acolo – majoritatea oamenilor își conduc vehiculele în 10% din timp. Folosiți aceste vehicule electrice pentru a reduce cererea de energie electrică, la orele de vârf.”   (Sursa EN)

Un aeroport din New York testează o aplicație de verificare a curățeniei, bazată pe blockchain

Privind spre pandemia de coronavirus, ce se răspândește cu rapiditate, aeroportul Albany a început să experimenteze cu aplicația „Wellness Trace App”, pentru a urmări gradul de curățenie al suprafețelor și obiectelor din interiorul aeroportului.

Aplicația, dezvoltată de către General Electric Co. (GE), în parteneriat cu TE-FOOD și Eurofins vizează furnizarea unei experiențe sigure de călătorie, în timpul și după pandemia de coronavirus. Aceasta este creată cu utilizarea Microsoft Azure blockchain.

Aplicația țintește să ofere călătorilor informații cu privire la curățenia suprafețelor, înainte ca aceștia să le atingă în timp real. Călătorii vor putea să primească aceste informații prin scanarea unor stickere QR code, împânzite în interiorul și în jurul aeroportului, folosindu-și telefoanele mobile.

Aplicația furnizează de asemenea călătorilor posibilitatea de a-și exprima părerile, în legătură cu gradul de curățenie al unei anumite suprafețe.

Conform aeroportului Albany, experimentul va fi desfășurat pe o perioadă de trei luni de zile, timp în care, angajații aeroportului vor utiliza aplicația pentru a verifica protocoalele de curățenie, atât pentru zonele importante, cât și pentru obiectele din interiorul și din jurul aeroportului.

CEO-ul Albany County Airport Authority, Philip Calderone a declarat că, „utilizarea aplicației de ultimă oră, Wellness Trace App, a GE reprezintă un pas major în ceea ce privește eforturile noastre de a integra noi soluții digitale, care să asigure călătorii sigure, într-o lume post-pandemie.”(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.