Știri blockchain - Economia jocurilor blockchain „va fi mai puternică decât cea a Japoniei” - Ethereum miners votează creșterea limitei Gas – 13-07-2020

Hironao Kunimitsu, fondatorul companiei japoneze de social gaming, Gumi este de părere că tranzacționarea de tokeni nefungibili (NFT) pe bază de blockchain, în cadrul jocurilor video va crește de așa manieră, încât va deveni „mai valoroasă decât întreaga economie a Japoniei.”

Știri blockchain - Economia jocurilor blockchain „va fi mai puternică decât cea a Japoniei” - Ethereum miners votează creșterea limitei Gas – 13-07-2020

Economia jocurilor blockchain „va fi mai puternică decât cea a Japoniei”

Hironao Kunimitsu, fondatorul companiei japoneze de social gaming, Gumi este de părere că tranzacționarea de tokeni nefungibili (NFT) pe bază de blockchain, în cadrul jocurilor video va crește de așa manieră, încât va deveni „mai valoroasă decât întreaga economie a Japoniei.”

NFT introduc activitățile financiare în gaming. Aceștia sunt tokeni unici ce reprezintă un item specific. Spre exemplu, un NFT poate oferi jucătorilor dovada proprietății unui item, sau a unor caractere din joc, care la rândul lor, pot fi tranzacționate în schimbul criptomonedelor, la exchange-uri precum OpenSea.

În Minecraft, unii jucători construiesc multe case, iar în momentul de față pot doar să arate asta și altor jucători, dar un token NFT care oferă dovada proprietății pentru casele respective reprezintă o cu totul altă poveste. „Dacă blockchain garantează că „această casă este unica din această lume”, cu siguranță există cineva care va vrea să o cumpere. Dacă numărul anumitor articole de mobilier este de zece, dacă numărul de uniforme pentru aviatori create de Gucci este limitat la o sută, dacă furnizarea de terenuri, clădiri, etc. este de asemenea limitată, toate acestea devin valoroase.”

„Facebook dezvoltă Libra. Și aceștia operează afaceri VR prin Oculus. În viitorul apropiat, dacă ia naștere o lume virtuală cu o populație mai mare de 100 milioane, 200 de milioane, chiar 300 de milioane de utilizatori (folosind blockchain), poți tranzacționa items în joc, ca active, iar Libra va deveni moneda de bază. Atunci vom vedea o economie mai mare decât cea a Japoniei.”  (Sursa EN)

Ethereum miners votează creșterea limitei Gas

Ethereum miners votează extinderea limitei gas de la 10 000 000 la 12 500 000. Gas este o unitate ce măsoară volumul de calcul necesar pentru efectuarea unei tranzacții, sau pentru efectuarea altor acțiuni în blockchain-ul Ethereum. Gas este exprimat în Gwei, sau fracțiuni extrem de mici ale ETH. În schimb, limita block Gas reprezintă limita de gas ce poate fi folosită pentru tranzacțiile cuprinse în cadrul unui bloc.

Dacă votul va trece, ar însemna în teorie creșterea capacitații totale a rețelei, și reducerea taxelor. În mod concret, conform calculelor Bitfly, Ethereum blockchain ar începe procesarea a aproximativ 44 de tranzacții pe secundă, în contextul în care acum procesează în medie 35 de tranzacții pe secundă.

Cu toate acestea, extinderea limitei gas are și potențiale dezavantaje. Odată limita extinsă, procesarea fiecărui bloc durează mai mult, ceea ce duce la problema denumită „uncle blocks”. Aceasta se produce atunci când doi miners diferiți generează un bloc în același timp, și doar unul din acestea se înscrie în blockchain.

Inițiativa a fost întâmpinată cu o puternică opoziție din partea unora dintre membrii comunității.

„Celor ce minează pentru Ethereum nu le pasă de bunăstarea pe termen lung a rețelei, sau de atacurile DoS.” -  Péter Szilágyi

Georgios Konstantopoulos, cercetător independent ce se ocupă de scalabilitatea blockchain a declarat că este împotriva creșterii dimensiunii blocurilor și a adăugat că, „NU scalezi sistemul crescând mărimea blocului.”

Pe de altă parte, Anton Bukov, CTO 1inch, pare să favorizeze inițiativa, susținând că, „trebuie să vă faceți griji în privința avantajelor rețelei pentru comunitate, în locul accelerării dezvoltării situației pe termen lung. În caz contrar, competitivitatea Ethereum va fi afectată, iar din ce în ce mai multe proiecte vor începe să ia în calcul migrarea către forked chains, sau alte rețele.”  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.