Stiri blockchain - Hackerii folosesc tot mai des Trojane pentru a lansa atacuri ransomware - Sistem ID al Microsoft lansează varianta beta în rețeaua Bitcoin - Colecțiile „Blockchain Heroes” bazate pe personalități crypto reale - 03-07-2020

Un studiu efectuat de furnizorul de soluții de risc, Kroll, a identificat o creștere în utilizarea Qakbot trojan, sau Qbot de către atacatorii cibernetici ce urmăresc să...

Stiri blockchain - Hackerii folosesc tot mai des Trojane pentru a lansa atacuri ransomware - Sistem ID al Microsoft lansează varianta beta în rețeaua Bitcoin - Colecțiile „Blockchain Heroes” bazate pe personalități crypto reale - 03-07-2020

Hackerii folosesc tot mai des Trojane pentru a lansa atacuri ransomware

Un studiu efectuat de furnizorul de soluții de risc, Kroll, a identificat o creștere în utilizarea Qakbot trojan, sau Qbot de către atacatorii cibernetici ce urmăresc să fure date financiare de la diverse industrii, precum media, educație, sau mediul academic, iar odată cu pandemia de COVID-19, chiar și sectorul medical.

Qakbot este un trojan de tip banking, ce a fost activ pentru mai bine de zece ani, și care se bazează pe utilizarea de keyloggers, authentication cookie grabbers, atacuri de forță brută și furt de licențe de windows, printre altele. Laurie Iacono, vicepreședinte al echipei pentru risc cibernetic al celor de la Kroll a explicat că, „principalul motiv este acela de a-și maximiza profiturile. În ultimele 18 luni, Kroll a observat multiple cazuri în care, infectarea cu un trojan este doar primul pas dintr-un atac progresiv –hackerii infectează un sistem, găsesc o metodă de a escalada privilegiile, de a efectua recunoașterea, de a fura acreditările (uneori și date confidențiale) după care lansează un atac ransomware de la un nivel de acces de la care pot produce cele mai mari daune. Pot câștiga bani din plata răscumpărării și potențial din vânzarea datelor și acreditărilor – plus că datele furate forțează companiile infectate să plătească răscumpărarea.” (Sursa EN)

Sistem ID al Microsoft lansează varianta beta în rețeaua Bitcoin

Rețeaua de identitate descentralizată a Microsoft, ION, merge la testarea beta în rețeaua Bitcoin. Scopul este acela de a furniza utilizatorilor un identifier descentralizat (DID), care să poată înlocui nevoia de usernames. Dezvoltat în colaborare cu Decentralized Identity Foundation, ION a fost creată cu rolul de rețea descentralizată, care să opereze independent.

„Promisiunea principală a tehnologiei DID este de a împuternici toate persoanele și entitățile cu proprietatea și controlul asupra identității acestora, ce se aliniază perfect cu misiunea noastră de a ajuta fiecare individ să muncească, să se joace și să realizeze cât mai multe. Pentru a putea îndeplini această promisiune, am ales o cale diferită, către tehnologiile DID – și considerăm că ION exemplifică această alegere.”  (Sursa EN)

Colecțiile „Blockchain Heroes” bazate pe personalități crypto reale

O nouă serie de cartonașe digitale tranzacționabile în WAX blockchain – Blockchain Heroes – va cuprinde 50 de supereroi unici, inspirați de influenceri de top, inventatori și creatori de conținut în cadrul comunității blockchain. Seria, creată de co-prezentatorii The Bad Crypto Podcast, Joel Comm și Travis Wright este o parodie la adresa personalităților din lumea crypto, prezentate ca supereroi.

Designul cartonașelor, numele eroilor și personalitățile prezentate, vor fi dezvăluite în apropierea lansării, lăsând loc de speculații pentru numele reale ce se ascund în spatele „Lady Lightning”, „Captain Currency” și „Data Avenger”.  „Când am văzut ceea ce Topps și WAX au reușit să creeze împreună, am descoperit conduita ideală pentru a lansa un nou produs, ce credem că va fi îmbrățișat de comunitatea blockchain. Aceste cartonașe vor fi distractiv de colecționat și dat la schimb!”

Proiectul este finanțat de un grant WAX Labs și va fi lansat pe WAX blockchain pe 4 august 2020. Setul de cartonașe va include supereroi ce vor varia în raritate, de la uzual, la legendar și vor fi stocate în rețeaua blockchain, sub formă de tokeni non-fungibili (NFT), separându-i de cartonașele de colecție tradiționale. Fiecărui cartonaș îi va fi atribuit un număr de identificare unic, asigurând vânzări transparente, un istoric al tranzacțiilor, dovezi de proprietate imuabile și dovada rarității.  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.