Știri blockchain - Qtum se pregătește pentru hard fork-ul mainnet cu un nou event testnet - Un nou atac asupra Lightning Network ar putea crea „haos” - Grant pentru inovare pentru încurajarea startup-urilor blockchain asiatice – 03-08-2020

Qtum, proof-of-stake-ul blockchain, a finalizat cu succes un hard fork al testnet-ului său, ca pregătire pentru inițierea hard fork-ului mainnet. Event-ul testnet reprezintă ultima etapă înainte ca Qtum să inițieze hard fork-ul pentru mainnet.

Știri blockchain - Qtum se pregătește pentru hard fork-ul mainnet cu un nou event testnet - Un nou atac asupra Lightning Network ar putea crea „haos” - Grant pentru inovare pentru încurajarea startup-urilor blockchain asiatice – 03-08-2020

Qtum se pregătește pentru hard fork-ul mainnet cu un nou event testnet

Qtum, proof-of-stake-ul blockchain, a finalizat cu succes un hard fork al testnet-ului său, ca pregătire pentru inițierea hard fork-ului mainnet. Event-ul testnet reprezintă ultima etapă înainte ca Qtum să inițieze hard fork-ul pentru mainnet. Qtum susține că mai mult de 300 de participanți la rețea au câștigat aproximativ 1000 de QTUM prin staking.

„Staking-ul offline reprezintă una dintre cele mai mari modificări aduse până în prezent protocolului Qtum. Până la momentul actual, Qtum a permis consensul de staking Proof-of-Stake, numai din noduri online, ce securizează și operează blockchain-ul. Ca rezultat, posesorii QTUM ce nu voiau să ruleze un full nod, se îngrijorau cu privire la securitate, sau aveau dificultăți în îndeplinirea cerințelor de resurse și energie și nu puteau participa la staking.”

Patrick Dai, co-fondatorul Qtum a declarat că un Testnet Stake-a-Thon va oferi celor pasionați de blockchain ocazia de a se familiariza cu concepte precum super stakers, delegări de adrese, „și cât de simplu este să participi la consensul unei rețele globale. Aceasta va oferi comunității abilitatea de a desfășura aceleași sarcini într-un cadru realist, atunci când va fi inițiat hard fork-ul mainnet, ce va introduce staking-ul offline în ecosistemul Qtum.” (Sursa EN)

Un nou atac asupra Lightning Network ar putea crea „haos”

Un studiu a scos la iveală o modalitate de a goli de fonduri portofele Bitcoin (BTC) din Lightning Network, prin exploatarea unui blocaj în sistem. Conform lucrării „Invadează și jefuiește: un atac sistemic asupra Lightning Network” („Flood & Loot: A systemic attack on the Lightning Network), Jona Harris și Aviv Zohar, de la Universitatea Ebraică din Israel, au evaluat atacul sistemic asupra Lightning Network, ce a permis furtul de fonduri BTC.

Lightning Network este folosită pentru emiterea de plăți prin intermediul nodurilor intermediare, ceea ce poate facilita furtul de Bitcoin. Pentru ca un atac să fie finalizat cu succes, hackerii ar avea nevoie să atace simultan, doar 85 de canale.

Cercetătorii au oferit mai multe detalii, explicând că, :

„Ideea de bază din spatele Hash Time Locked Contracts (HTLC) este aceea că, după ce sunt create, plățile sunt „trase” de către nodul țintă, din nodul anterior furnizând o preimagine a unui hash. Atacatorul va direcționa o plată între două noduri ale sale, și va „trage” plata la sfârșitul traseului. Va refuza să coopereze când plata este în cele din urmă extrasă din nodul sursă, forțând victima să întreprindă această acțiune, prin intermediul unei tranzacții blockchain.”

Lucrarea clarifică faptul că rezultatele studiului au fost împărtășite dezvoltatorilor celor trei implementări principale Lightning, înainte de publicarea raportului.  (Sursa EN)

Grant pentru inovare, pentru încurajarea startup-urilor blockchain asiatice

Building Cities Beyond (BCB) Blockchain, o companie din Singapore ce se ocupă cu soluții tehnologice pentru orașe inteligente, a inițiat un grant pentru inovare, în valoare de 15 milioane $, pentru a încuraja dezvoltarea în cadrul ecosistemului său.

Grantul pentru inovare al BCB vizează aproximativ 1000 de proiecte din Asia. Grantul de 15 milioane $ va susține startup-urile tehnologice din regiune, participanții având totodată acces la workshop-urile BCB și la alte facilități, pentru a-și consolida abilitățile de dezvoltare. De asemenea, BCB va păstra 2.8 milioane $ din grantul său pentru inovare, pentru finanțarea dezvoltării proiectelor pentru jocuri, pe platforma sa. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.