Stiri Blockchain si cripto - 4,4 Miliarde pierderi din cauza fraudelor asupra platformelor de cripto-monede. Upbit-exchange coreean, afectat de un atac informatic.Stablecoins temperează dolarul american - 28.11.2019

Stiri Blockchain si cripto -  4,4 Miliarde pierderi din cauza fraudelor asupra platformelor de cripto-monede. Upbit-exchange coreean, afectat de un atac informatic.Stablecoins temperează dolarul american - 28.11.2019

În 2019, fraudele legate de criptomonede au atins pragul de 4,4 miliarde

În 2019, volumul total de fraude și furturi legate de criptomonede a produs pierderi în valoare de 4,4 miliarde de dolari, potrivit raportului realizat de firma de cercetare în domeniul securității CipherTrace  aflat în trimestrul al treilea din 2019.

În „Raportul anti-spălare de bani Cryptocurrency, Q3 2019”, CipherTrace a delimitat cele mai populare 120 de schimburi de criptocurrency în conformitate cu cerințele Cunoașteți clientul (KYC) și Anti-Spălarea de bani (AML) și a modelelor analizate în crypto- crime conexe.

Infractorii cibernetici inventează metode noi și mai sofisticate pentru a obține fluxul de fonduri. În data de 26 noiembrie 2019, firma de securitate software slovacă Eset a descoperit că ciberneticienii din spatele botnetului Stantinko distribuiau un modul de extragere a criptomonedelor Monero (XMR) prin Youtube. Se pare că acest malware care fura criptoanele a infectat aproximativ 500.000 de dispozitive.(Sursa EN )

Exchange-ul coreean Upbit atacat de hackeri-pagubă  de 50 milioane de dolari produsă de hackeri, tranzacției cu Ethereum

Upbit, cea mai mare platformă de exchange  cu criptomonede din Coreea de Sud prin cota de piață și tranzacționare, a fost atacat de hackeri. În acest moment, toate activitățile de tranzacționare, depozitele și retragerile sunt suspendate temporar.

În data de 27 noiembrie 2019, Lee Seok-woo, CEO-ul Dunamoo, compania care operează Upbit, a declarat oficial că 342.000 ETH au fost transferați din portofelul cald (online) al Upbit într-un portofel necunoscut.

Declarația a venit după ce Naver, o agenție de presă din Coreea de Sud, a raportat  mai devreme că Upbit a suspendat brusc depozitele și retragerile de pe platformă. Naver a susținut că serviciile au fost oprite după ce în valoare de aproximativ 50 de milioane de dolari de ETH au fost transferate din portofelul fierbinte.

Acest lucru i-a determinat să emită opinia că schimbul a fost piratat, deoarece Upbit informează de obicei utilizatorii în avans când urmau să fie efectuate transferuri mari.(Sursa EN)

Stablecoins pot diminua riscul hegemoniei dolarului american

Stablecoins au potențialul de a tempera amenințările sistemice reprezentate de dominarea rezervelor globale în moneda străină de către dolarul american, potrivit unui articol de opinie publicat de Forumul Economic Mondial (WEF).

Argumentul a fost enunțat de John Liu și Lapa Capital de la Fundația Peter Lyons, într-un articol publicat pe Agenda WEF în data de 26 noiembrie 2019.

Fundația Fusion este o organizație non-profit, axată pe dezvoltarea infrastructurii blockchain pentru finanțe globale descentralizate, în timp ce  Lapa Capital este o firmă de investiții axată pe tehnologie cu sediul central în New York.

Chiar și cu privire la astfel de riscuri acute și sistemice, se remarcă faptul că blocarea rezervelor USD în obligațiunile guvernamentale americane la nivel mondial exacerbează o economie globală în declin, menținând ratele dobânzilor americane scăzute și determină datoria și PIB-ul guvernului american „până la niveluri care nu se văd de atunci al doilea razboi mondial."

Echipa Tradesilvania
Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.
Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S