Stiri Blockchain si cripto - Banca de criptomonede, din Elveția, SEBA și-a extins serviciile în nouă țări- California solicită certitificarea Blockchain - Crypto Advocacy educatie in monede digitale - 04-01-2019

Stiri Blockchain si cripto - Banca de criptomonede, din Elveția, SEBA și-a extins serviciile în nouă țări- California solicită certitificarea Blockchain - Crypto Advocacy educatie in monede digitale - 04-01-2019

Banca de criptomonede, din Elveția, SEBA și-a extins serviciile în nouă țări

SEBA Bank AG (fosta SEBA Crypto AG) este o instituție reglementată integral, după ce a primit în luna august 2019 o licență de dealer bancar și de valori mobiliare de la Autoritatea Elvețiană de Supraveghere a Pieței Financiare (FINMA).

SEBA a dezvăluit că acum conturile sunt pe deplin operaționale pentru clienții instituționali și investitorii acreditați din Singapore, Hong Kong, Regatul Unit, Italia, Germania, Franța, Austria, Portugalia.

Ca parte a serviciilor sale de cont, SEBA oferă o aplicație SEBAwallet, servicii de e-banking și facilități pentru carduri SEBA, cu suport pentru cinci criptomonede majore: (BTC), Ether (ETH), Stellar (XLM), Litecoin (LTC) și Ether Classic (ETC).

Banca pune la dispoziția investitorilor servicii de conversie cripto-cripto și cripto-fiat și oferă conturi întreprinderilor pentru firmele blockchain și angajații lor.

SEBA, una dintre cele două bănci de criptomonede din Elveția (cealaltă fiind Sygnum) a primit aprobarea de reglementare de la FINMA. De asemenea, Sygnum urmărește extinderea globală și acum este în mod evident în discuții cu autoritățile de reglementare pentru a obține o nouă licență bancară în Singapore.

În timp ce a respectat în mare măsură cadrul de reglementare a activelor digitale emis în luna iunie de către Task Force-ul de acțiune financiară interguvernamentală (FATF), autoritatea de reglementare elvețiană a trecut cu un pas dincolo de parametrii FATF în refuzul de a exonera de cerințele sale plățile care implică furnizori de portofel neregulat.(Sursa EN)

Liderul majorității Adunării de Stat din California solicită certificarea juridică pentru Blockchain

Într-un discurs public la  Elev8CON, susținut în Las Vegas, pe 10 decembrie, liderul majorității  Adunării de Stat din California, Ian Calderon, a discutat despre planurile de a aduce securitate juridică mai mare pentru tehnologia blockchain în statul California.

California este cel mai populat stat din Statele Unite, cu aproximativ 40 de milioane de rezidenți. Dacă ar fi o țară independentă, aceasta ar avea a cincea cea mai mare economie din lume. Calderon a explicat: „Guvernul joacă un rol imens în viitorul industriei blockchain. Trebuie să creăm încredere în rândul consumatorilor pentru a informa oamenii că această industrie este în siguranță. Regulamentul guvernamental prevede acest lucru. ”

În data de  15 februarie 2018, Ian Calderon a introdus proiectul de lege al Adunării 2658 pentru a asigura cadrul legal în ceea ce privește utilizarea tehnologiei blockchain. Proiectul de lege 2658 este împuternicit să cerceteze și să furnizeze documentații cu privire la utilizările potențiale, riscurile și beneficiile blockchain pentru guvernele și întreprinderile de stat.

Proiectul de lege 2658 al Adunării descrie în prezent blockchain-ul ca un „registru sau bază de date securizat matematic, cronologic și descentralizat”.

Proiectul de lege a instituit un grup de lucru în cadrul Agenției de Operațiuni a Guvernului din California (GovOps). Grupul, care este format din persoane interesate în avansarea blockchain, va emite un raport detaliat la legislatura de stat din California anul viitor.

Grupul de lucru a venit recent cu o nouă definiție: „Tehnologia Blockchain este folosită pentru a construi sisteme descentralizate care cresc verificabilitatea datelor partajate între un grup de participanți, ceea ce aduce o încredere sporită sistemului general.”

Ian Calderon a sintetizat demersul legislativ declarând: „Vrem să învățăm din greșelile făcute din alte state care au elaborat legislația pentru blockchain și să ia decizii bine informate pentru a veni cu o legislație care funcționează cel mai bine pentru California. Ne dorim ca protecția consumatorilor să fie pusă în aplicare la nivel de stat, care vine doar prin reglementare. În cele din urmă, vrem să creăm ceva care să funcționeze la nivel național. Sunt încântat de tehnologia blockchain și de unde va merge mai departe. "

Ian Calderon a menționat că definirea tehnologiei blockchain a fost prima sarcină a grupului de lucru, întrucât punerea în aplicare a acestui limbaj în proiectul de lege este prioritară pentru ca legislația dependentă de un astfel de vocabular să fie transmisă cât mai curând posibil.(Sursa EN)

Două grupuri Crypto Advocacy sunt partenere pentru promovarea eforturilor educaționale în favoarea jetoanelor digitale

Conform unui comunicat de presă din 11 decembrie, cele două organizații de advocacy blockchain au intrat într-un parteneriat strategic pentru a stimula eforturile educaționale în domeniul activelor digitale și tehnologiile bazate pe blockchain, promovând înțelegerea, acceptarea și utilizarea acestora.

Ca parte a inițiativei, personalul părților va avea acces la eforturile lor legate de jetoane, care vor permite ulterior participarea comună la Grupurile de lucru și la Inițiativa privind taxonomia cu jetoane (TTI) și la Alianța Token a Camerei. Entitățile se vor concentra în mod special pe inițiative de interoperabilitate simbolică și considerente de reglementare.

Ron Resnick, director executiv la EEA, a subliniat necesitatea implicării active și a colaborării cu comunitatea blockchain pentru a oferi valoare reală prin soluții de întreprindere tokenizate, în timp ce Perianne Boring, fondator și președinte al Camerei, a admis că adoptarea jetoanele digitale se confruntă cu o serie de provocări în ceea ce privește reglementările și politicile publice, care ar trebui să fie abordate.

Atât Camera, cât și SEE au participat activ la facilitarea adoptării de blockchain și a activelor digitale în ultimele luni.

EEA a creat un nou sistem de jetoane de recompensă care are suportul Microsoft și Intel. Tokenul își propune să stimuleze și să recompenseze companiile care participă activ la un consorțiu.

Camera a încurajat Comisia de tranzacționare a piețelor de mărfuri pentru Statele Unite și Biroul pentru protecția financiară a consumatorilor să favorizeze inovarea blockchain. În general, a solicitat ambelor agenții să permită introducerea de noi produse financiare bazate pe tehnologii blockchain și să colaboreze la abordări eficiente care să promoveze investițiile și creșterea industriei.

TTI a prezentat un cadru pentru standardizarea construcției de jetoane, punând la dispoziția publicului Cadrul de taxonomie al tokenului (TTF). TTF a furnizat 14 proiecte de jetoane pentru a servi ca exemple care sunt portabile prin definiții de la Adhara, ConsenSys, Digital Asset, EEA, IBM, ioBuilders, Microsoft și R3.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.