Stiri Blockchain si cripto – CaixaBank (Spania) va implementa tehnologia Blockchain - Tehnologia Blockchain și globalizarea - 24.01.2020

Stiri Blockchain si cripto – CaixaBank (Spania) va implementa tehnologia Blockchain - Tehnologia Blockchain și globalizarea - 24.01.2020

CaixaBank va implementa tehnologia Blockchain

La 3 ianuarie, CaixaBank, cu sediul în Spania, a adăugat pe lista serviciilor sale, platforma de finanțare We.trade, bazată pe tehnologia Blockchain. CaixaBank a devenit acum una dintre primele bănci din Europa care oferă clienților săi acces la tehnologia blockchain.

Lansată în 2017, We.trade este o platformă financiară alimentată de tehnologia blockchain a IBM. A fost dezvoltată de un consorțiu format din 15 instituții financiare din întreaga Europă, precum UBS și Societe Generale, și lucrează pentru a oferi întreprinderilor o platformă digitală, fără încredere, pentru verificarea informațiilor financiare.

Arhitectura We.trade permite să urmărească mărfurile expediate de oricare dintre cele 400 de companii de logistică din Europa care folosesc și platforma respectivă.

We.trade utilizează blockchain pentru a facilita procesul de tranzacție dintre furnizori și cumpărători pe o singură platformă partajată. We.trade generează contracte inteligente care conectează operațiunea de tranzacționare cu finanțarea sau plata care previne orice risc implicit pentru companii, ceea ce poate crește globalizarea afacerilor.

CaixaBank s-a alăturat consorțiului We.trade în octombrie 2018 și acum oferă 15,8 milioane de clienți ai săi la We.trade în scopul de a face tranzacțiile din lume mai sigure.

În ultimul comunicat de presă al companiei, CaixaBank explică: „Mai exact, soluția oferă monitorizarea în timp real a tranzacțiilor, ceea ce crește transparența pe parcursul întregului proces. Întrucât este o platformă la care pot fi accesați doar clienții verificați și autentificați de băncile membre, elementul de securitate și încredere al tranzacțiilor este foarte ridicat. "

IBM subliniază, de asemenea, într-o postare pe blogul companiei că băncile din rețeaua We.trade lucrează pentru a rezolva o problemă specifică, care este de a acorda întreprinderilor mici și mijlocii accesul la finanțarea comerțului. Acest lucru va permite acestor companii să își dezvolte afacerile, extinzându-se pe noi piețe și formând noi parteneriate comerciale.

IBM observă că We.trade respectă cerințele fiecărei țări ale băncii, precum și ale Uniunii Europene. We.trade operează, de asemenea, în contextul unor cerințe complexe de reglementare la nivel mondial, inclusiv Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) al UE și în cadrul cerințelor individuale ale fiecăreia dintre băncile membre.(Sursa EN)

Tehnologia Blockchain și globalizarea

Nașterea tehnologiei blockchain și adaptarea sa rapidă au lăsat mulți oameni uimiți, CEO-os, investitori, antreprenori și experți financiari celebri vorbind adesea despre cum va schimba modul în care ne desfășurăm activitățile financiare zilnice.

Unul dintre cele mai importante aspecte de luat în considerare în tehnologia blockchain este modul în care această tehnologie relativ nouă poate ajuta la îmbunătățirea globalizării - adică procesul de interacțiune și integrare a oamenilor, companiilor și guvernelor din întreaga lume.

Unul dintre cele mai importante lucruri din economia globală este circulația bunurilor și serviciilor. Monedele sunt utilizate pentru a facilita aceste mișcări, dar probleme precum ratele mari ale inflației și tehnicile de manipulare a monedei fac ca mulți oameni să fie îngrijorați de valabilitatea monedelor tradiționale.

În prezent, transferurile de bani sunt efectuate în mare parte de către bănci, care percep o taxă suplimentară pentru procesarea tranzacțiilor. Comisioanele bancare mari pentru transferurile internaționale nu sunt singura problemă. Timpul necesar pentru operație poate dura până la câteva zile, în funcție de complexitatea acesteia. Conversia online a criptomonedelor este un proces mult mai simplu, care nu implică practic niciun cost. Acesta este motivul pentru care lucrătorii străini se bazează tot mai mult pe Bitcoin (BTC) ca un mijloc mai convenabil și mai puțin costisitor pentru a trimite bani familiilor lor.

Nu putem vorbi despre globalizare prin criptomonede fără să vorbim despre schimburi de criptomonede. Schimbările sunt considerate de mulți utilizatori de criptoactivedrept a un instrument pentru tranzacțiile transfrontaliere și conversiile de criptomonede.

Bihan, Ethan Ng, CEO al unui exchange din Singapore, a declarat că schimburile trebuie să ajute proiectul pe care îl duc la bord să crească, oferindu-i instrumentele necesare și introducându-l pe piață. El a continuat: „Înainte de a-și asuma responsabilitatea pentru dezvoltarea proiectului, exchaneg-ul ar trebui să realizeze cea mai detaliată analiză a acestuia. Am lansat BiKi în august 2018, când în sfârșit a devenit clar că epoca ICO a ajuns la sfârșit, așa că am umplut nișa care s-a format la acea vreme pe piața cripto - era destul de necesar să știe să lanseze corect token-urile, astfel încât să poată intra pe piața globală, cum să desfășoare o campanie de PR și să gestionezi comunitatea. Introducem mai întâi proiectele pe piața chineză, iar apoi cu ajutorul nostru, acesta poate intra pe piața globală. "

Globalizarea se desfășoară într-un ritm extraordinar datorită fluxului de informații digitale. Firma de analiză McKinsey & Company a publicat recent un raport în care spunea că „fluxurile digitale - practic inexistente cu doar 15 ani în urmă - exercită acum un impact mai mare asupra creșterii PIB decât comerțul cu bunuri vechi de secole".

Fluxul de informații nu este limitat de granițe sau de politicile naționale, iar acest lucru este cel mai pronunțat în utilizarea tehnologiei blockchain descentralizate. Cel mai dificil aspect al gestionării transferurilor transfrontaliere este asigurarea respectării cadrelor legale ale diferitelor țări, fiecare având propriul set unic de reguli, cod fiscal și alte norme legale care îngreunează desfășurarea de afaceri între diferite țări. Tehnologia Blockchain, prin natura sa, nu este legată de nicio națiune: ca tehnologie peer-to-peer, transferul de active pe blockchain poate fi gestionat liber peste granițe.

Dezvoltarea tehnologiei blockchain permite întreprinderilor mici să creeze companii internaționale. De fapt, blockchain șterge limitele dintre întreprinderile mari și mici, oferind ambelor posibilitatea de a apela la comunitatea globală.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania


Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.