Stiri Blockchain si cripto – Canada a lansat prima stablecoin pe Blockchain Venture Capital- Salvarea Euro, posibilă prin transformarea în stablecoin-Anchor, cea mai nouă stablecoin 06.12.2019

Stiri Blockchain si cripto – Canada a lansat prima stablecoin pe Blockchain Venture Capital- Salvarea Euro,  posibilă prin transformarea în stablecoin-Anchor, cea mai nouă stablecoin 06.12.2019

Canada a lansat prima stablecoin pe Blockchain Venture Capital

Blockchain Venture Capital Inc. (BVCI) a lansat CUSD - primul Bitcoin legal acoperit în dolari americani, în Canada. Criptomoneda a fost construită pe rețeaua blockchain descentralizată,  dezvoltată personalizat de BVCI. Aceasta utilizează o structură combinată de tehnologii Ripple și Ethereum. CUSD și CADT utilizează blockchainul lanțul BVC al BVCI, care creează posibilitatea ca tranzacțiile să fie finalizate rapid, oferind siguranță sporită și  costuri mult mai reduse față de platformele tradiționale care permit transferuri de bani.

CUSD-ul BVCI se diferențiază de alte platforme, întrucât compania garantează respectarea ad litteram a  tuturor reglementărilor federale referitoare la transmiterea banilor virtuali. Conform acelorași reglementări, compania oferă deplină trasnparență a operațiunilor sale, sumele în dolari americani deținute în contul său escrow fiind actualizate și publicate în fiecare zi, ajutându-le să asigure utilizatorilor că numărul CUSD atribuit este direct legat de  fondurile deținute în contul escrow. (Sursa EN)

Salvarea Euro,  posibilă prin transformarea în Stablecoin

Problema viabilității Zonei Euro și, implicit a monedei Euro este un subiect destul de frecvent discutat în ultimii ani. Criza datoriilor suverane a lovit crunt economiile europene afectate de recesiune.

Era de așteptat să apară și unele idei novatoare, de genul transformării treptate a Euro într-o stablecoin.

Thomas Mayer,  economist șef la Deutsche Bank, plecând de la premisa că Euro ar putea să își găsească sfârșitul ca monedă tradițională susține transformarea lui în stablecoin susținut de obligațiuni guvernamentale, cu implicarea exclusivă a băncilor centrale, noua stablecoin urmând a fi livrată către persoane fizice și comapnii prin tehnologia blockchain.

Autorul acestei idei consideră însă puțin probabilă o astfel de opțiune, întrucât băncile centrale sunt foarte conservatoare și reticente față de aceste experimente revoluționare. (Sursa EN)

Anchor, cea mai nouă stablecoin

Anchor (ANCT), un stabilecoin algoritmic cu două puncte de legătură, legat de tendința de creștere durabilă și predictibilă a economiei globale, a fost listat pentru tranzacționare începând din data de 26 august 2019, pe Platforma Liquid.

Valoarea ANCT asociată cu USD în momentul lansării a fost de aproximativ 0,79 USD USD și este disponibilă și pentru tranzacțiile de perechi cu BTC, ETH și XRP.

ANCT se dorește a fi o soluție pentru comercianții care vor o acoperire sigură împotriva volatilității pieței și a inflației. Beneficiile suplimentare includ lichiditatea, păstrarea stabilității prețurilor pe termen lung a câștigurilor și a economiilor, o rampă ușoară de la fiat la cripto, precum și simplul schimb în alte monede fiat sau cripto.

Mike Kayamori, CEO și co-fondator al companiei Liquid, a declarat: „Suntem adevărați susținători ai impactului pe care criptomonedelor îl poate avea asupra viitorului finanțelor, ceea ce ne determină să sprijinim companii precum Anchor. pentru a oferi stabilitate împotriva creșterii inflației și a volatilității pieței, suntem încântați să fim primul schimb care a lansat un jeton legat de creșterea economiei globale. "

Fondatorul și directorul general Anchor, Daniel Popa, a declarat că "listarea lui Anchor pe Liquid, marchează pentru prima dată când un utilizator algoritm stabil stabilecoin legat de economia globală este disponibil pentru utilizatori să cumpere, să comercializeze și să vândă. Angajamentul Anchor și Liquid față de transparență și respectarea reglementărilor face ca Liquid să fie ideal pentru a fi primul schimb de listare a jetonului de ancorare (ANCT). "

Anchor este o criptomonedă  conectată la un indice algoritmic, ce reflectă creșterea pe termen lung a economiei globale. Algoritmul unității monetare de măsurare (MMU) se bazează pe PIB-ul mai mult de 190 de țări și stabilizat în continuare cu indicatori FX dintr-un coș de opt monede, și randamente de obligațiuni suverane premium din 10 dintre cele mai puternice economii din lume.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania
Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.
Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S