Stiri Blockchain si cripto – Estimare Bloomberg: Aurul va ajuta Bitcoin să atingă pragul de 14 000 de dolari în 2020 - 25.01.2020

Estimare Bloomberg: Aurul va ajuta Bitcoin să atingă pragul de 14 000 de dolari în 2020

Bitcoin este egal ca valoare  cu aurul digital, potrivit raportului Bloomberg. Altcoinurile vor avea de suferit în 2020. În cadrul raportului publicat recent, analistul de piață al Bloomberg, Mike Mcglone, prezintă în detaliu modul în care Bitcoin își poate atinge nivelul maxim din 2019.

Bitcoin nu este numit „aur digital” degeaba. Asocierea sa cu metalul prețios a fost citată obsesiv și predictiv de experți și pasionați de criptomonede deopotrivă de ani buni - și pentru un motiv întemeiat. Bitcoin deține nenumărate calități care imită metalul galben. Amândouă sunt „minate”. Ambele sunt transferabile. Ambele pot fi împărțite. Dar cel mai important, sunt ambele active și sunt, probabil, cele mai confortabile ca și paradisuri sigure. Bitcoin va avea maxim 21 milioane unități. După acea dată, el se va putea doar tranzacționa, ceea ce îl va apropia de aur, ca valoare.

Bitcoinul unui om este aurul altui om, menționează unul dintre punctele critice în raportul Bloomberg. Mcglone caracterizează 2020 drept un an prim pentru activele de refugiu sigur, sugerând că mișcările de aur vor acționa ca un reprezentant pentru performanța prețurilor Bitcoin.

Analistul scoate în evidență în mod special valoarea recentă a valorii bitcoinului în urma uciderii sancționate de SUA a generalului Qassem Soleimani din Iran.

Reacția inițială a Bitcoin față de atacul aerian al SUA care a ucis unul dintre cei mai puternici generali ai Iranului a fost un bun test al premisei Bloomberg conform căreia Bitcoin, prima criptomonedă se maturizează spre o versiune digitală a aurului.

La scurt timp după anunțarea morții lui Soleimani, atât Bitcoin cât și aur s-au raliat. Metalul prețios a atins un maxim de șapte ani de 1.600 de dolari, în timp ce corespondentul său digital l-a urmat, atingând o creștere de 20%.

În ceea ce privește evoluția prețurilor, raportul a rămas optimist liniștit, comunicând că Bitcoin se  va aprecia peste nivelul din 2019, analiștii  prevăzând un Bitcoin în valoare de 14.000 USD.(Sursa EN)

Conflictul din Iran transformă Bitcoin în paradis investițional în vreme de război

În timp ce atât aurul, cât și Bitcoin  s-au ridicat mai mult din cauza riscului geopolitic, criptomoneda Bitcoin a depășit semnificativ metalul prețios. Se pare că una dintre consecințele surprinzătoare ale riscului geopolitic este oprirea scăderii Bitcoin, eveniment vizibil, în utileme șase luni. Acest lucru ar putea indica faptul că Bitcoin evoluează pentru a deveni un atu-siguranță în timp de război.

Activele de refugiu sigure, cum ar fi aurul, argintul și chiar petrolul au scăzut pe măsură ce tensiunile din Iran au crescut. Ceea ce este surprinzător este că valoarea Bitcoin a crescut odată cu aceste mărfuri.

Willy Woo, partener la Adaptive Capital, consideră că bitcoin tocmai a trecut primul său test beta de succes de a fi un refugiu sigur în timpul războiului.(Sursa EN)

Tensiunile din Iran-cel mai bun catalizator pentru Bitcoin

Travis Kling, directorul de investiții al Ikigai Fund, a dezvăluit că Bitcoin, aurul și petrolul au crescut în tandem de la începutul conflictului. Bitcoin, aurul și petrolul au fost într-o criză de la declanșarea tensiunilor din Iran și Orientul Mijlociu.  Nu este surprinzător să vedem prețurile petrolului schimbate din cauza conflictului. Un război la scară largă între Iran și SUA poate fi aprins în orice moment și producția de petrol ar putea fi afectată. Ce este interesant este faptul că Bitcoin crește în tandem cu aurul, deoarece ambele sunt considerate active de refugiu sigure în timpul valului de incertitudine.

CryptoBirb a remarcat modul în care criptomoneda numărul unu a avansat de la 5.000 la 14.000 dolari, când Președintele SUA Donald Trump a lansat războiul comercial împotriva Chinei. Același lucru se întâmplă și acum, când SUA sunt în conflict cu Iranul. CryptoBirb a concluzionat că investitorii mari se protejează investind în Bitcoin și aur. Cu Bitcoin care acum tranzacționează peste 8.000 de dolari, este probabil să ne aflăm în primele etape ale unei creșteri parabolice. Analiștii consideră că acest lucru este posibil, dar este nevoie de mai mult timp pentru a face o estimare precisă.

Mati Greenspan, fondatorul Quantum Economics, a declarat pentru CCN: ”Este cu siguranță posibil, dar este încă prea devreme de spus”.

Benjamin Blunts consideră că  ”există o șansă puternică de a intra pe trend ascendent. Totuși, vreau să văd o închidere zilnică peste 8600, ceea ce reprezintă o întrerupere a scăderii macroeconomice a perioadei mari de timp”.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.