Stiri Blockchain si cripto – G7 se concentrează pe stablecoins- Criptomonedele susținute de criptomonede: „Stablecoins tind să reprezinte noul Bitcoin” pentru Congresul American - 2019-12-28

Stiri Blockchain si cripto – G7 se concentrează pe stablecoins- Criptomonedele susținute de criptomonede: „Stablecoins tind să reprezinte noul Bitcoin” pentru Congresul American - 2019-12-28

G 7  se concentrează pe stablecoins

De la începutul anului 2019, sectorul privat a lansat o serie de inițiative pentru crearea unor produse de plată. Apar însă două diferențe notabile în comparație cu criptomonedele: indexarea valorii acestor noi produse pe un activ de bază (una sau mai multe monede, o marfă etc.) și volumul potențial de utilizatori, datorită promotorilor acestor inițiative. Prin urmare, acestea necesită o examinare atentă, în special în ceea ce privește protecția consumatorului și spălarea banilor, dar și în ceea ce privește consecințele sistemice potențiale.

Președinția franceză a G7-Grupului statelor puternic industrializate- a decis să adauge acest subiect la ordinea de zi pentru a examina riscurile și oportunitățile legate de monedele stablecoins. În acest scop, președinția franceză a G7 a înființat un grup de lucru ale cărui sarcini includ evaluarea capacității acestor inițiative de a respecta cele mai înalte standarde de securitate și reziliență în următoarele domenii: protecția consumatorului și a datelor, prevenirea spălării banilor și finanțarea terorismului, conservarea integritatea sistemelor de plată, rezistența operațională și cibernetică și păstrarea stabilității financiare. Demersul lor se bazează pe o analiză cuprinzătoare a riscurilor, cu scopul de a realiza o abordare globală consecventă. Grupul a transmis un raport către miniștrii și guvernanții G7 în octombrie 2019.

G7 lucrează în strânsă cooperare cu alte forumuri internaționale, cum ar fi G20, CPMI (Comitetul pentru plăți și infrastructuri de piață), FSB (Consiliul de stabilitate financiară) și FATF (Task Force de acțiune financiară), care examinează mai multe aspecte legate de stabilizatoare. (Sursa EN)

Criptomonedele susținute de criptomonede: DAI încearcă să schimbe jocul „stablecoin”

Stablecoins, precum Facebook Libra (FB.O) Libra, sunt o nouă categorie de criptomonede care au drept scop contracararea volatilizării de  care face ca Bitcoin să nu poată fi tranzacționat. Stablecoins își bazează valoarea pe active subiacente mai stabile, de obicei valute tradiționale sau mărfuri.

Dar DAI, folosind o strategie mult diferită față de alte criptomonede utilizează o monedă digitală volatilă - Ethereum - pentru a menține o valoare constantă.

Acest lucru poate părea să sfideze logica generală, dar susținătorii acesteia se bazează pe modul în care Ethereum funcționează: pe baza unor „contracte inteligente”, conexiunile bazate pe blockchain, cu termeni stabiliți în cod, ceea ce înseamnă că DAI va păstra întotdeauna o valoare stabilă, oferind în același timp transparență.

Stablecoins precum Libra și Tether se află în atenția  autorităților de reglementare globale, în parte din cauza îngrijorărilor cu privire la modul în care companiile din spatele lor gestionează rezervele care le susțin.

DAI, stablecoin lansată în 2017, încearcă să evite astfel de preocupări, renunțând la controlul asupra monedelor de Ethereum de care este legată valoarea, blocându-le în locul contractelor blockchain administrate de algoritmi. Acestea, se exprimă adepțiilor, oferă beneficiile stabilității de monedă - tranzacții instantanee și valoare constantă - evitând în același timp riscurile de guvernare.

Agenția de ajutor Oxfam testează DAI pentru distribuirea ajutorului pe o insulă din Pacific, în timp ce unii economiști argentinieni disperați să evite inflația utilizeaă și ei DAI.

Modul în care autoritățile de reglementare tratează DAI ar putea ajuta la modelarea posibilității în care  criptocurrențele ar evolua de la utilizarea speculativă la un ban de facto al rețelei Internet.

La fel ca Bitcoin, DAI speră să devină combustibilul unei economii digitale, în care Caoamenii să ocolească băncile și alte firme financiare să tranzacționeze direct unele cu altele.  Ca orice stablecoin, DAI este efectiv legată de o monedăreală, în cazul său, dolarul SUA și este susținut de Ethereum aflat în contractele vizibile public care sunt stocate pe blockchain.

Tot mai multe stablecoins sunt de încredere, deoarece valoarea lor este bazată pe monedele băncilor centrale. Utilizatorii au încredere în DAI, pe de altă parte, deoarece Ethereum care este angrenat în contracte depășește întotdeauna valoarea DAI în circulație.

Când valoarea lui DAI se depărtează prea mult de dolar, mecanismele de echilibrare se declanșează pentru a-l ghida înapoi.

Rune Christensen, fondatorul protocolului pe care DAI îl aplică, MakerDAO a declarat:  „Cu un stablecoin descentralizat, puteți vedea totul pe blockchain. Oricine poate merge și să facă un audit în timp real.” (Sursa EN)

Stablecoins tind să reprezinte noul Bitcoin pentru Congresul American

Un proiect de lege intitulat „Stablecoins Are Securities Act of 2019”, a pus în discuție modul în care monedele stabile gestionate trebuie tratate ca valori mobiliare. Cu peste cinci ani în urmă, senatorul american Joe Manchin  a cerut autorităților de reglementare din SUA să interzică Bitcoin. În audierea din iulie, congresmanul Warren Davidson a creat o mare emoție în spațiul criptomonedelor, când a declarat: „Există Bitcoin și apoi există Shitcoin (Balanță)”.

Într-adevăr, Congresul a parcurs un drum lung pentru a putea să aibă o viziune despre diferitele blockchain-uri, inclusiv un model de blockchain Bitcoin mult mai descentralizat care funcționează din 2009, față de ceea ce începe ca o abordare mai centralizată cu Libra. Membrul de rang înalt al Comitetului pentru servicii financiare al Casei Albe, Patrick McHenry , a menționat pe un recent podcast cu Laura Shin numit „Neconfirmat” că „Bitcoin va avea o valoare enormă”.

Este clar că, în timp ce Congresul a fost inițial foarte explicit, în sensul că mulți care au discutat despre politica cu privire la criptomonede cu Congresul ar evita să folosească Bitcoin și să treacă prin sacrificii  mari pentru a separa Bitcoin de blockchain.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania


Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.