Stiri Blockchain si cripto- Criptoaactivele și contractele inteligente legale in Regatului Unit - Blockchain verificare ID-ului mult mai eficientă - Plățile criptate pentru întreprinderile mici și mijlocii - 11.12.2019

Stiri Blockchain si cripto- Criptoaactivele și contractele inteligente legale in Regatului Unit - Blockchain verificare ID-ului mult mai eficientă - Plățile criptate pentru întreprinderile mici și mijlocii - 11.12.2019

Grupul de experți juridici cu putere de decizie consideră criptoaactivele și contractele inteligente legale în conformitate cu legislația Regatului Unit

Activele și contractele create cu Blockchain și tehnologii similare sunt valabile în conformitate cu legislația engleză existentă, conform concluziilor unui grup de experți de rang înalt din cadrul grupului de lucru al competenței din Regatul Unit al LawTech Delivery Panel, care este prezidat de un membru de rang înalt al sistemului judiciar. Grupul a publicat recent o declarație legală de 46 de pagini publicată de concluzia că:

Criptoaactivele, inclusiv, fără a se limita la, monedele virtuale, pot fi tratate în principiu ca proprietate. Contractele inteligente sunt capabile să satisfacă cerințele contractelor din dreptul englez și sunt astfel executabile de către instanțe. Cerințele statutare pentru o semnătură pot fi îndeplinite prin tehnici precum criptarea cheilor private.

Potrivit jurnalistului Michael Cross de la The Law Society Gazette, declarația, care a urmat unei consultări de șase luni, a fost larg salutată, oferind securitate juridică unui sector al economiei în creștere rapidă.

De asemenea, este probabil să stimuleze Anglia și Țara Galilor prin competența de a alege  acordurile bazate pe tehnologii de criptare.

Declarația legală a fost redactată de Lawrence Akka QC, David Quest QC, Matthew Lavy și Sam Goodman și susținută de membrii UKJT, Linklaters LLP și respondenții la o consultare publică care a inclus întreprinderile, cadrele universitare și sectorul juridic mai larg.(Sursa EN)

Tehnologia Blockchain face verificarea ID-ului mult mai eficientă

Furtul de identitate a fost o problemă serioasă în lumea digitală de astăzi. Grupuri de hackeri din întreaga lume încalcă sistemele în mod regulat. Nu doar identitățile individuale sunt în joc, dar, pe măsură ce datele sunt colectate din aceste încercări de hacking, ele sunt, de asemenea, utilizate greșit pentru acte frauduloase suplimentare. Tehnologia Blockchain deși există deja de ceva vreme, a fost folosită pentru verificarea identității de către companii precum Jumio, deoarece se asigură că numai o persoană cu cheia corectă (cod criptografic anonim) poate efectua tranzacții care să permită o verificare netă îmbunătățită.

Blockchain este o bază de date partajată care este gestionată de o rețea globală de computere și fiecare computer din rețea păstrează o înregistrare completă a istoricului tuturor intrărilor făcute în rețea, sistemul este destul de imposibil de încălcat. Acest lucru face ca Blockchain să fie opțiunea perfectă pentru verificarea identității.

Atunci când clienții introduc datele lor pentru a fi utilizate pentru verificare, sistemul impune să se prezinte mai multe documente de autentificare, cum ar fi numele lor, adresa și o fotografie / video a acestora care dețin documentul de identitate. Utilizatorii își încarcă documentele prin portalul de verificare a ID-ului securizat al platformei, iar tehnologia nu permite alte forme de trimitere, precum e-mail sau cereri de asistență.

Utilizatorii care trebuie să-și verifice din nou identitatea sunt invitați prin e-mail să acceseze din nou portalul să-și prezinte din nou documentele. Procesul de revizuire este foarte rapid și durează doar două ore și după aceea, utilizatorii pot începe tranzacțiile online.

Acest proces de bord este foarte important, deoarece asigură că utilizatorii nu trebuie să introducă manual informațiile pentru tranzacțiile viitoare. Informațiile lor sunt stocate în baza de date blockchain, după care primesc un cod criptografic anonim care reprezintă identitatea lor unică și sigură online. (Sursa EN)

Plățile criptate pentru întreprinderile mici și mijlocii devin realitate

În timp ce a doua jumătate a anului 2019, s-ar putea să ne confruntăm din nou cu începutul uneiperioade agitate pe piața criptomonedelor. Evaluând consecințele posibile ale „reducerii la jumătate” a bitcoinului, experții diferă în ceea ce privește estimările lor, dar nimeni nu se îndoiește de viitoarea adopție în masă.

Cu toate acestea, problemele moderne necesită soluții moderne. Dacă doriți să plătiți cu criptomonede pentru bunuri sau servicii ca persoană fizică - cel mai probabil veți reuși. Dar dacă sunteți antreprenor - poate deveni o adevărată provocare. Afaceriștii refuză destul de mult să accepte bitcoin ca mijloc de plată, deoarece este un activ de investiții. Retragerea criptomonedei, precum și colaborarea cu aceasta este sinonimă cu riscul: schimburile sunt  amenințate de hackeri, intermediarii nu sunt de încredere, iar procesul de conversie este lung. Întreprinderile mici și mijlocii necesită o soluție mai adaptată, mai ales când vine vorba de finanțare.

Totuși, există o cerere pentru o soluție care să permită efectuarea comodă și sigură a tranzacțiilor financiare zilnice atât în ​​bani fiat cât și în criptomonede. Furnizorii de servicii au abordări diferite ale acestei soluții. Unii oferă un card de plastic cu mai multe conturi, alții își creează propriul Blockchain și dezvoltă parteneriate cu bănci mari. În plus, trebuie să ne amintim că sectorul financiar nu este reprezentat doar de plățile bancare.

Antreprenorii care doresc să lucreze cu criptomonede caută mai multe: au nevoie de oportunitatea de a introduce tehnologia în afacerea lor, adaptându-se la cererea de plată. Compania caută nu numai să stocheze, să convertească și să accepte criptocurrențe, ci și să monitorizeze conturile în orice moment sau să facă schimb de bunuri direct cu garantul. Una dintre aceste soluții este FoPay - un serviciu de platformă multiplă pentru plăți în criptomonede. În plus, testerii de Hacken au recunoscut-o pe deplin în siguranță. În prezent, aplicația este disponibilă în App Store și Google Play.

Dezvoltatorul FoPay - FOIN - declară că serviciul nu este un intermediar, ci un mediator pentru plăți. Acesta elimină toți intermediarii dintre comercianți și utilizatori, permițându-le să efectueze tranzacții rapide și sigure și să stocheze fonduri într-un portofel multi-monedă. În ciuda faptului că audiența aplicației este de peste 300.000 de utilizatori, compania acceptă în continuare aplicații pentru integrarea în business. Dezvoltarea serviciului este în stare de prototip. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.