Stiri Blockchain si cripto – JP Morgan creează moneda digitală pentru plăți – US Federal Reserve consideră Stablecoin instrument de stabilitate - Stablecoin poate susține economia globală - 05.12.2019

Stiri Blockchain si cripto – JP Morgan creează moneda digitală pentru plăți – US Federal Reserve consideră Stablecoin instrument de stabilitate - Stablecoin poate susține economia globală - 05.12.2019

JP Morgan creează moneda digitală pentru plăți

J.P. Morgan a devenit prima bancă din SUA care a creat și testat cu succes o monedă digitală reprezentând o monedă fiat. Moneda JPM se bazează pe tehnologia bazată pe blockchain care permite transferul instantaneu de plăți între clienții instituționali.

JPM Coin este o monedă digitală concepută pentru a efectua plăți instantanee folosind tehnologia blockchain. Schimbarea valorii, cum ar fi banii, între diferite părți dintr-un blockchain necesită o monedă digitală.

Moneda JPM nu reprezintă bani în sine. Este o monedă digitală reprezentând Dolari SUA deținuți în conturi desemnate la JPMorgan Chase N.A. Pe scurt, o monedă JPM are întotdeauna o valoare echivalentă cu un dolar american. Atunci când un client trimite bani către altul prin blockchain, monedele JPM sunt transferate și răscumpărate instantaneu pentru suma echivalentă de dolari americani, reducând timpul tipic de decontare.

JPM Coin este în prezent un prototip care va fi testat cu un număr mic de clienți instituționali ai lui J.P. Morgan, având în plan extinderea programului pilot la sfârșitul acestui an. În prezent, moneda JPM este proiectată pentru fluxurile de mișcare a banilor de la business la business și, deoarece sunt încă într-o fază de testare,  fondatorii nu au de gând să pună această criptomonedă la dispoziția persoanelor fizice în această etapă. (Sursa En)

US Federal Reserve consideră Stablecoin instrument de stabilitate

Rezerva Federală din SUA a publicat cel mai recent raport al său privind stabilitatea financiară, iar evaluarea sa asupra stablecoins este surprinzător de pozitivă.

Stablecoins ca o clasă distinctă,  includ criptomonede pegate în dolari precum Tether, care sunt susținute de activele tradiționale. Deși Federal  Reserve nu renunță la nume, este în principal preocupată de monede stabile care au relevanță globală.

Raportul este surprinzător de optimist: sugerează că stablecoin ar putea oferi un „nou mediu de schimb”, o completare a sistemelor de plată existente și o soluție pentru volatilitatea criptomonedelor.

Dar, deși Rezerva Federală admite că stablecoins au potențial, avertizează că monedele stabile ar putea avea consecințe nedorite. (Sursa En)

Stablecoin poate susține economia globală

Stablecoins ar putea, în viitor, să stimuleze incluziunea financiară prin reducerea dependenței persoanelor sărace globale de numerar fizic. Conform unui sondaj realizat recent de către Federal Corporation Insurance Insurance, 25% din gospodăriile din SUA - mai mult de 50 de milioane de adulți nu dețin un cont bancar.

Pentru a reduce riscul ca un singur stabil Bitcoin să devină dominant sistemic (și pur și simplu să înlocuim un hegemon fiat cu unul digital), ar trebui să se pună accentul pe interoperabilitate și schimbul de fricțiuni între blockchains. Interoperabilitatea Blockchain poate crește scalabilitatea, viteza și securitatea economică și tranzacțională.

În statele  în curs de dezvoltare, băncile au, în general, acces limitat la serviciile de raportare a creditelor și necesită uneoro niveluri mai mari de garanții (și rate ale dobânzii mai mari) pentru a proteja împotriva incertitudinii de creditare. Pentru a face față acestui decalaj de credit global, a apărut un nou val de fintech-uri care analizează indicii de la amprenta digitală a unui debitor potențial pentru a previziona volatilitatea preconizată și probabilitatea rambursării.

Remitențele internaționale sunt cea mai mare sursă de finanțare externă pentru multe dintre țările cu venituri medii și mici. Remitențele internaționale implică, în general, o contrapondere la băncile corespondente, oficiile poștale și agenții de transfer de bani, care de obicei pretind pentru ei circa 7-10% din valoarea totală a fiecărei tranzacții. Remitențele internaționale folosind stablecoins și registrele distribuite ale acestora ar putea elimina nevoia de intermediari costisitori, permițând taxe mai mici și decontare imediată.

Stablecoins ar putea extinde acoperirea creditului pentru consumatori și întreprinderile mici peste granițe prin reducerea expunerii la riscul de schimb valutar și taxele mari asociate rețelelor internaționale de plată.(Sursa En)

Echipa Tradesilvania
Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.
Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S