Stiri Blockchain si cripto – Monede virtuale și băncile centrale politică monetară: provocări viitoare în viziunea UE - 16.12.2019

Stiri Blockchain si cripto – Monede virtuale și băncile centrale politică monetară: provocări viitoare în viziunea UE - 16.12.2019

Monedele virtuale sunt o formă contemporană de bani privați. Datorită proprietăților lor tehnologice, tranzacția lor globală rețelele sunt relativ sigure, transparente și rapide. Acest lucru le dă perspective bune de dezvoltare ulterioară. Cu toate acestea, ele rămân este puțin probabil să conteste poziția dominantă a suveranului valute și bănci centrale, în special cele în sfera valutelor majore. Ca și în cazul altor inovații, monedele virtuale reprezintă o provocări pentru autoritățile de reglementare financiară, în special din cauza faptului că acestea sunt caracterizate de anonimat și au un pronunțat caracter transfrontalier, chiar global. Aceste elemente sunt publicate într-un  document elaborat de către Departamentul de politici A la cererea Comitetului Afaceri Economice și Monetare al Uniunii Europene.

Cripto-monedele reprezintă o formă contemporană de bani privați, care a lipsit în mare parte din viața economică a secolului XX. Datorită utilizării tehnologiei Blockchain (care poate fi folosită și în industria financiară și în alte scopuri), rețelele de tranzacții ale cripto-monedelor sunt relativ sigure, transparente și rapide. Spre deosebire de strămoșii lor din hârtie din secolul 18 și 19, cripto-monedele sunt utilizate la nivel global, fără a ține cont de frontierele naționale.

Dominația monetară a băncilor centrale majore și a monedelor majore pare să rămână necontestat în viitorul apropiat. Cu toate acestea, perspectivele pot arăta diferit în bani monetari mai mici jurisdicții, în special în țările în care moneda suverană rămâne nevertibilă sau nu.  Cripto-monedele se vor bucura de încrederea agenților economici din cauza politicilor și economiei, din cauza involuțiilor sistemelor clasice, a crizelor economice care îi obligă pe oameni să găsească mijloace alternative de invesiții eficiente pe termen mediu și lung.. Cripto-monedele pot oferi o altă cale de înlocuire a monedei, cum se poate observa recent în Venezuela. Nu se poate exclude faptul că progresele viitoare în domeniul tehnologiilor informaționale pot aduce și mai multă transparență, desigur și modalități mai ușoare pentru utilizarea cripto-monedelor. Acest lucru ar putea crește șansele ca cripto-monedele să funcționeze eficient și să concureze cu valute suverane, inclusiv cu valutele dominante.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania
Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.
Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S