Știri Blockchain și Crypto – Agenție de știri de top din Italia folosește Blockchain pentru a combate știrile false pe tema coronavirusului - Proiect de asociere Agritech- ConsenSys Covantis înființat oficial - 13-05-2020

Pe fondul crizei globale pandemice, importanța asigurării informațiilor de încredere devine din ce în ce mai crucială, deoarece știrile false despre coronavirus reprezintă o amenințare directă pentru viața și sănătatea oamenilor din întreaga lume...

Știri Blockchain și Crypto – Agenție de știri de top din Italia folosește Blockchain pentru a combate știrile false pe tema coronavirusului - Proiect de asociere Agritech- ConsenSys Covantis înființat oficial - 13-05-2020

Agenție de știri de top din Italia folosește Blockchain pentru a combate știrile false pe tema coronavirusului

Pe fondul crizei globale pandemice, importanța asigurării informațiilor de încredere devine din ce în ce mai crucială, deoarece știrile false despre coronavirus reprezintă o amenințare directă pentru viața și sănătatea oamenilor din întreaga lume.

În timp ce unele jurisdicții globale impun amenzi și închisoare pentru răspândirea informațiilor false despre coronavirus, o mare agenție de știri din Italia speră să oprească știrile false prin implementarea tehnologiei blockchain.

ANSA, principala agenție de știri din Italia și o publicație internațională deținută de 24 de ziare naționale, a lansat un sistem de urmărire a știrilor bazat pe blockchain pentru a aduce mai multă încredere între companie și cititorii săi. Numit ANSAcheck, instrumentul pe bază de blockchain permite utilizatorilor să verifice originea și istoricul știrilor publicate pe platformele sale, publicațiile sale afiliate, precum și terțe părți, cum ar fi social media sau alte platforme, a anunțat ANSA pe 6 aprilie.

În plus, implementarea tehnologiei permite ANSA să urmărească utilizarea conținutului său și să lege actorii ecosistemului, editorii și agențiile web, a spus firma.

Conform anunțului, sistemul a fost dezvoltat în colaborare cu firma de contabilitate Big Four Ernst & Young. Mai exact, sistemul oferă un articol de știri cu o etichetă de urmărire „Notizia d’origine certificata” („Știri de origine certificată”). Eticheta leagă o noutate de o pagină care conține detalii precum data și ora înregistrării sau publicării articolului, blocuri înregistrate pentru evenimente relevante, precum și link-uri către tranzacții blockchain relevante pe browserul blockchain Etherscan.

Conform unui raport ANSA local, sistemul ANSAcheck se bazează pe soluția proprie Ece Ops Chain Traceability a lui Ernst & Young, care se bazează pe blockchain-ul Ethereum. În special, platforma pune în aplicare tehnologia de contract inteligent prin conectarea unui articol de știri la o reprezentare digitală și crearea unui șir criptografic specific, a notat ANSA.

După cum a fost anunțat anterior, EY Ops Chain a fost lansat în aprilie 2017 pentru a permite întreprinderilor să își reprezinte operațiunile pe un blockchain folosind jetoane digitale și contracte inteligente.

Stefano de Alessandri, CEO la ANSA, a subliniat că agenția de știri a luat cunoștință de utilizarea frecventă frauduloasă a mărcii ANSA pentru a furniza informații false. Executivul a menționat că ANSA este prima agenție care a implementat tehnologia pentru a rezolva problema:„Prin urmare, suntem foarte mândri că suntem primii care au lansat un proiect extrem de inovator, derulat pentru toți cititorii noștri și clienții Agenției [...] Începând de astăzi, putem urmări originea știrii și - în același timp timpul - susțineți profesionalismul jurnaliștilor noștri. ”(Sursa EN)

Proiect de asociere Agritech- ConsenSys Covantis înființat oficial

Covantis, o inițiativă în domeniul agroindustriei blockchain, susținută de compania majoră din industria ConsenSys, a făcut un alt pas către transformarea operațiunilor comerciale comerciale și a lanțului de aprovizionare.

Susținut de giganți mondiali în domeniul agroindustriei precum Cargill și Bunge, Covantis a fost înființată oficial ca entitate juridică la Geneva după ce a primit toată aprobarea de reglementare necesară.

Conform unui anunț din 31 martie, compania este inițiativa comună a șase membri fondatori: Archer Daniels Midland (ADM), Bunge, Cargill, COFCO, Louis Dreyfus Company și Glencore Agriculture. Deși persoana juridică Covantis a fost înființată, platforma blockchain este încă în curs de dezvoltare. Covantis a declarat că se așteaptă să înceapă testarea platformei imediat după mai 2020. Un purtător de cuvânt al companiei a menționat: Platforma este în prezent în dezvoltare. Vom începe testarea utilizatorilor în luna mai și intenționăm să lansăm prima versiune în a doua parte a anului 2020, dar, evident, trebuie să luăm în considerare posibilul impact al Covid-19."

Alături de lansarea legală, Covantis și-a anunțat structura de guvernare și numirile executive. Petya Sechanova, veteran Cargill și DHL, a fost desemnat să îndeplinească funcția de director general al companiei, în timp ce Stefano Rettore va continua în rolul său de consilier independent al consiliului de administrație până la anunțarea succesorului său în iunie 2020.

După cum a fost anunțat, Sechanova aduce mai mult de 20 de ani de experiență în marile lanțuri de aprovizionare mondiale și companii agricole, inclusiv 11 ani cu gigantul agroindustrial Cargill, unde a ocupat funcția de lider al operațiunilor comerciale. Petya a lucrat, de asemenea, mai bine de patru ani la DHL, o mare companie globală de logistică.

În ianuarie 2020, Covantis a ales firma ConsenSys, concentrată pe Ethereum, ca partener principal de tehnologie pentru crearea unei platforme blockchain pentru digitalizarea industriei de finanțare post-comerț și a lanțului de aprovizionare agroindustrial global. După cum sa raportat, viitoarea platformă va avea la bază blockchain-ul Ethereum și se va concentra inițial pe automatizarea proceselor de execuție post-comerț cu cereale și semințe oleaginoase.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.