Știri Blockchain și Crypto - Blockchain Tech folosit pentru a urmări vânzarea ouălor - SUA au emis noi reglementări împotriva cripto-jacking-ului, ransomware-ului și hacking-ului din Coreea de Nord - 03-05-2020

Farmer’s Hen House, o companie de clasificare și distribuție a ouălor care lucrează cu fermierii locali din Iowa, s-a asociat cu compania de trasabilitate a alimentelor, bazată pe blockchain, Bytable

Știri Blockchain și Crypto - Blockchain Tech folosit pentru a urmări vânzarea ouălor - SUA au emis noi reglementări împotriva cripto-jacking-ului, ransomware-ului și hacking-ului din Coreea de Nord - 03-05-2020

Blockchain Tech folosit pentru a urmări vânzarea ouălor

Farmer’s Hen House, o companie de clasificare și distribuție a ouălor care lucrează cu fermierii locali din Iowa, s-a asociat cu compania de trasabilitate a alimentelor, bazată pe blockchain, Bytable.

Începând cu 15 aprilie, ouăle de la Farmer’s Hen House sunt vândute în cutii de carton cu coduri QR care permit consumatorilor să urmărească originile și lanțul de aprovizionare care stă la baza produsului.

Depozitul de date bazat pe blockchain va include informații despre ce zi au fost culese ouăle și din ce fermă, unde au fost ambalate și informații despre fiecare fermier și certificările acestora.

Compania de ouă a subliniat că speră să elimine decalajul dintre fermieri și clienți, afirmând: "Credem că semnul distinctiv al producției etice a alimentelor este transparența. De aceea, le-am oferit clienților posibilitatea de a vedea și de a ști exact de unde și de la cine provine mâncarea lor cu noua noastră caracteristică de trasabilitate."

Ouăle fermierului  sunt vândute la nivel național în Statele Unite și pot fi achiziționate de la Target și Instacart.

Un număr din ce în ce mai mare de companii mici și mari caută să distribuie tehnologii contabile distribuite (DLT) pentru a oferi urmărire avansată pe întregul lanț de aprovizionare cu produse alimentare și produse.

În această lună, Nestle și-a extins utilizarea blockchain-ului pentru a urmări originea boabelor de cafea vândute prin intermediul brandului său de cafea premium, Zoégas, prin apartenența sa la Inițiativa Blockchain din IBM Trust.

Prin Zoégas, Nestle a lansat recent o gamă limitată de boabe de cafea 100% Rainforest Alliance Arabica. Aceste fasole au fost obținute din Brazilia, Rwanda și Columbia.

În Guangzhou, capitala provinciei Guangdong din China, a fost lansată o platformă de trasabilitate agricolă bazată pe blockchain pentru a monitoriza produsele din lanțul său de aprovizionare și pentru a reduce incidențele încălcărilor în materie de siguranță alimentară în martie.(Sursa EN)

SUA au emis noi reglementări împotriva cripto-jacking-ului, ransomware-ului și hacking-ului din Coreea de Nord

Mai multe agenții din Statele Unite au emis ceea ce numesc îndrumări cuprinzătoare cu privire la atacurile cibernetice din Coreea de Nord, care au piratat schimburile de criptomonede și au folosit criptocacking și ransomware pentru a finanța regimul.

Trezoreria Statelor Unite, Departamentul de Stat, Departamentul Apărării și FBI continuă o lungă istorie de a denunța activitățile cibernetice din Coreea de Nord. Noua orientare își propune să promoveze cooperarea internațională împotriva activității Coreei de Nord în domeniul ciberspațiului, spunând: "Este vital pentru comunitatea internațională, apărătorii rețelei și publicul să rămână vigilenți și să lucreze împreună pentru a atenua amenințarea cibernetică reprezentată de Coreea de Nord."

Agențiile americane se referă la presupusa implicare a infamului Grup Lazarus în hackingul unei serii de schimburi de criptomonede, cel mai cunoscut hackul de 500 de milioane de dolari din Coincheck, care rămâne cel mai mare de acest fel până în prezent. Ghidul face referire și la infamul ransomware WannaCry care a măturat lumea în 2017.

Avizul atribuie interesul regimului pentru cripto și atacuri cibernetice dorinței sale de a finanța un program de arme nucleare în fața sancțiunilor internaționale: „Sub presiunea unor sancțiuni solide ale SUA și ONU, RPDC s-a bazat din ce în ce mai mult pe activități ilicite - inclusiv criminalitatea informatică - pentru a genera venituri pentru armele sale de distrugere în masă și programele de rachete balistice.”

SUA și-a depus recent eforturile pentru a sancționa în mod specific membrii programului cibernetic din Coreea de Nord - pe care îl numește în mod colectiv ca „Cobra ascunsă”.

Cel mai faimos dintre aceste eforturi includ sancționarea grupului Lazarus și a două organizații mai mici din septembrie 2019.

Luna trecută, Oficiul pentru controlul activelor străine al Trezoreriei a adăugat doi resortisanți chinezi, împreună cu adresele de criptomonedă asociate acestora, la sancțiuni pentru că ar fi ajutat Grupul Lazăr să spele bani.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.