Stiri Blockchain si crypto – Blockchain wireless hotspot – Ethereum 2.0 – 18.06.2019

Stiri Blockchain si crypto – Blockchain wireless hotspot – Ethereum 2.0 – 18.06.2019

Dispozitive IoT wireless

Noua companie a creatorului Napster, Shawn Fanning, a lansat dispozitivele de hotspot wireless de tip IoT (Internet of Things), cu un program de simulente pe baza de blockchain. Helium a publicat aceste date intr-o postare pe blog-ul oficial al companiei pe 12 iunie.

Un hotspot Helium furnizeaza o conexiune wireless la internet; un singur node va acoperi intre 1/50 si 1/150 dintr-un oras, conform cercetarilor companiei. Node-urile sunt destinate sa sustina o retea de acoperire de internet, care este decentralizata si alimentata de contribuitori individuali. Contribuitorii sunt rasplatiti de un program de simulente pe blockchain-ul Helium, care este alimentat de hotspot-uri. In alte cuvinte, un hotspot este un node pentru blockchain.

Data lansarii Ethereum 2.0

Faza initiala a Ethereum 2.0 care va transforma a doua cea mai mare piata crypto intr-una cu un algoritm de consens proof-of-stake (PoS) este programata in data de 3 ianuarie 2020. Aceasta data este semnificativa pentru ca marcheaza exact 11 ani de la lansarea primului block Bitcoin in 3 ianuarie 2009. Justin Drake, un cercetator asociat cu Ethereum 2.0 spune ca acesta este intocmai motivul pentru care dada mentionata a fost aleaza.

Inainte ca genesis block sa fie lansat, reteaua trebuie sa atinga cateva obiective importante, in primul rand contractul de depozit care trebuie lansat pentru a permite validatorilor sa faca depuneri. Dezvoltatorii retelei tintesc o suma de 2 milioane de ether.

Echipa Tradesilvania
Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.
Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S