Știri Blockchain și Crypto – Camera Reprezentanților din SUA atentă la potențialul oferit de Blockchain – NH Bank din Coreea de Sud implementează Blockchain -2020-03-03

Știri Blockchain și Crypto – Camera Reprezentanților din SUA atentă la potențialul oferit de Blockchain – NH Bank din Coreea de Sud implementează Blockchain -2020-03-03

Camera Reprezentanților din SUA atentă la potențialul oferit de Blockchain

Blockchain și criptomonedele influențează modul în care funcționează atât marile corporații, cât și întreprinderile mici, iar guvernele iau cunoștință. Săptămâna viitoare, un comitet din Camera Reprezentanților din SUA va organiza o audiere axată pe impactul blockchain-ului asupra întreprinderilor mici.

Comitetul pentru Întreprinderi Mici va organiza o audiere intitulată „Building Blocks of Change: Beneficiile tehnologiei Blockchain pentru întreprinderile mici”, programată pentru 4 martie la Washington DC.

Comitetul, sub conducerea președintelui Nydia Velázquez (D-NY), se va concentra pe „utilizarea tehnologiei blockchain pentru a ajuta întreprinderile mici să crească productivitatea, să crească securitatea, să deschidă noi piețe și să schimbe modul în care se desfășoară afacerile. “

Vor participa la această întrunire de audieri o serie de personalități precum Shane Bigelow, CEO al Ownum; Dawn Dickson, CEO PopCom; Marvin Ammori, consilier general pentru Laboratoarele de Protocol; și Jim Harper, coleg de vizită la American Enterprise Institute.

Președintele Velázquez a fost, de asemenea, prezent la o audiere în cadrul Comisiei pentru servicii financiare pe 17 iulie pentru a discuta despre impactul monedei digitale Facebook, Balance, asupra „consumatorilor, investitorilor și sistemului financiar american”. Ca răspuns la potențialele aprobări de reglementare pentru criptocurrency, Velázquez a spus: „Nu vrem să înăbușim inovația, dar avem o doză sănătoasă de scepticism.”

În timp ce guvernul Statelor Unite se apropie mai mult de acceptarea blockchain-ului și crypto-ului cu audieri ca acestea, guvernele la nivel de stat procedează la fel.

New York și New Jersey solicită deja firmelor de criptomonede să obțină o licență adecvată pentru a opera. De asemenea, în luna decembrie a anului trecut, reprezentanții din California au propus, de asemenea, legislație care să ofere asigurare legală în ceea ce privește utilizarea tehnologiei blockchain. (Sursa EN)

NH Bank din Coreea de Sud implementează Blockchain

Banca NongHyup (NH) din Coreea de Sud a introdus un sistem de identificare mobilă bazat pe blockchain, dezvoltat în cadrul unui consorțiu tehnologic creat de marile firme locale, inclusiv Samsung Electronics și LG Uplus.

Conform unui raport din 25 februarie al agenției de știri din Coreea de Sud, JoongAng Ilbo, NH Bank implementează în comun noul sistem de identitate cu cel mai mare transportator wireless din Coreea de Sud, SK Telecom.

Conform rapoartelor locale, președintele și CEO-ul NH Bank, Lee Dae-hoon, a ținut o demonstrație a cărții de identitate a angajatului mobil cu 20 de directori și angajați la NH Digital Innovation Campus din Seul.

Bazat pe tehnologia blockchain, noul sistem de identitate mobilă este conceput pentru a oferi un control mai bun al informațiilor personale ale personalului și pentru a proteja datele personale ale acestuia, permițând totodată autentificarea la îndemână prin intermediul unui smartphone în locul unei cărți de identitate tradiționale. La lansare, se va utiliza serviciul de identificare bazat pe blockchain pentru naveta și gestionarea accesului la intrarea în birouri. În viitor, cartea de identitate mobilă este planificată să fie extinsă pentru a facilita stabilirea programărilor și plăților pentru servicii.

Potrivit lui JoongAng Ilbo, demo-ul NH Bank al serviciului de identificare bazat pe blockchain este prima aplicație comercială a tehnologiei de identitate distribuită dezvoltată de consorțiul de identificare descentralizată (DID) cunoscut sub numele de Initial DID Association. Aparent, asociația se referă la un consorțiu axat pe identitatea de tip blockchain, reprezentând importante firme locale la care Cointelegraph a raportat în iulie 2019.

Grupul fondator al Asociației inițiale DID a inclus Samsung, firme de servicii financiare precum KEB Hana Bank, Woori Bank, KOSCOM, precum și transportatori mobili SK Telecom, KT și LG UPlus. Conform raportului JoongAng Ilbo, consorțiul este găzduit de Ministerul Științei și TIC din Coreea și Agenția pentru Internet și Securitate din Coreea.

Prin lansarea primei aplicații comerciale a tehnologiei sale DID bazate pe blockchain, Asociația inițială DID din Coreea de Sud prezintă încă o dovadă pentru potențialul mare al blockchain-ului în scopuri de identificare digitală. Deoarece blockchain oferă un registru imposibil de falsificat pentru înregistrările de date, tehnologia sa a devenit un instrument major implementat pentru eficientizarea identificării digitale de către giganții de tehnologie globală precum IBM.

În plus, o serie de țări de pe glob au experimentat până acum instrumente de identitate bazate pe blockchain. Ca atare, la sfârșitul anului 2019, Banca Centrală a Azerbaidjanului și-a anunțat planurile de a lansa un proiect al sistemului de identificare digitală bazat pe blockchain în primul trimestru al anului 2020. Anterior, cinci bănci canadiene, inclusiv Banca Regală a Canadei, au început să implementeze un blockchain sistem de identificare a utilizatorului pentru a permite o mai bună securitate.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania


Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.