Știri Blockchain și Crypto - Cargill și Rabobank folosesc Blockchain în exporturile lor - Guvernul chinez va reglementa oficial activitatea Blockchain și DLT - 2020-05-07

Compania olandeză de servicii bancare și servicii financiare Rabobank a anunțat recent decontarea unui comerț intercontinental de mărfuri de 12 milioane de dolari folosind tehnologia blockchain.

Știri Blockchain și Crypto - Cargill și Rabobank folosesc Blockchain în exporturile lor - Guvernul chinez va reglementa oficial activitatea Blockchain și DLT - 2020-05-07

Cargill și Rabobank folosesc Blockchain în exporturile lor

Compania olandeză de servicii bancare și servicii financiare Rabobank a anunțat recent decontarea unui comerț intercontinental de mărfuri de 12 milioane de dolari folosind tehnologia blockchain.

Rabobank și alte companii de logistică au colaborat cu Behemoth-ul agricol din Statele Unite, Cargill și comerciantul agro-materiei prime Argocrop International, pentru a gestiona tranzacția comercială de grâu din America de Nord și Asia de Sud-Est. Aceștia au folosit platforma blockchain din Singapore, numită dltledgers pentru eficientizarea procesului.

S-a raportat că finalizarea unui comerț trans-continent similar cu procese tradiționale poate dura până la o lună.

Cu toate acestea, firmele implicate în acest comerț cu grâu au folosit platforma blockchain a dltledgers pentru execuții comerciale digitale end-to-end și digitalizarea procesului de execuție a documentelor și comerțului. Acest lucru i-a ajutat să reducă timpul de decontare la doar cinci zile. Jennifer Davidson, conducerea executării comerciale la Cargill, a declarat: „Considerăm că această tranzacție este cel mai recent exemplu despre modul în care colaborarea și utilizarea tehnologiei pentru rezolvarea provocărilor pot îmbunătăți comerțul, precum și trasabilitatea, siguranța alimentelor, nutriția și multe altele.”

Principalii facilitatori ai Rabobank, Mario Cortinhal din America de Nord și Olivier De Jong din Singapore au declarat că au fost capabili să reducă la minimum timpul petrecut în procesarea documentelor, datorită eficienței contractelor inteligente bazate pe consens.

Blockchain a cunoscut o acceptare substanțială în industria lanțului alimentar și a aprovizionării. De la Starbucks la Nestlé, majoritatea alimentelor își extinde continuu extinderea inițiativelor blockchain.

Pe 6 aprilie, Nestlé a anunțat că își extinde platforma tehnologică blockchain IBM Food Trust la brandul său de cafea Zoégas.

(Sursa EN)

Guvernul chinez va reglementa oficial activitatea Blockchain și DLT

Guvernul chinez și autoritățile federale se implică din ce în ce mai mult în spațiul blockchain pentru a promova inovația în toată țara.

În ultima perioadă, guvernul a lansat un aviz oficial în care a declarat că au creat un comitet tehnic format din 15 organizații pentru a concepe standarde naționale pentru blockchain și tehnologia ledger distribuită.

Acest lucru vine la doar trei zile după ce Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației (MIIT) a solicitat feedback pentru standardele de securitate a datelor din blockchain și alte tehnologii.

Pentru a se asigura că standardele naționale astfel stabilite de comitet sunt în conformitate cu legile existente și pentru a promova dezvoltarea industriei, guvernul a inclus persoane din 15 organizații din medii politice, financiare, industriale, academice și de cercetare.

Aceasta include Instituția de cercetare monetară digitală a Băncii Populare Chineze (PBOC), MIIT, Tencent, Universitatea Zhejiang și Baidu.

Comitetul listează în prezent 71 de persoane din aceste organizații, care vor fi prezidate de vice-ministrul MIIT Chen Zhaoxiong. Vicepreședintele Institutului de Cercetare a Valutei Digitale PBOC, Di Gang, va acționa ca unul dintre cei cinci vicepreședinți ai comisiei.

În timp ce Statele Unite ale Americii conduc calea în ceea ce privește investițiile totale în blockchain, China a demonstrat până acum progrese mai bune în ceea ce privește implementarea tehnică și reformele de reglementare pentru a sprijini cercetarea și dezvoltarea în acest sector.

La începutul lunii martie, China a finalizat dezvoltarea funcțiilor de bază ale monedei sale digitale a băncii centrale, iar guvernul a fost la elaborarea legilor pentru a începe circulația yuanului digital.

(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.