Diferența dintre tehnologia Blockchain și DLT
„Blockchain” și „Tehnologia Ledger Distribuită” sunt termeni pe care mulți dintre noi am confundat acești doi termeni și i-am folosit în mod interschimbabil. Dar, chiar dacă semnificațiile lor se suprapun într-o serie de domenii și, chiar dacă amândouă au atins niveluri similare de notorietate publică încă de pe piața taurului criptocurrency din 2017, nu sunt destul de identice.
Amândouă se referă, în general, la o înregistrare de informații distribuite într-o rețea și da, ambele favorizează un grad mai mare de transparență și deschidere decât au fost activate de baze de date centralizate sau înregistrări digitale anterioare. Dar aici se termină analogiile, de vreme ce blockchain-urile și tehnologia ledger distribuită (DLT) vin fiecare cu propriile lor caracteristici importante.
În primul rând, blockchain-urile sunt în general publice, ceea ce înseamnă că oricine își poate vizualiza istoricul tranzacțiilor și că oricine poate participa la operațiunile sale devenind un nod. Acestea sunt, așa cum spune vorbirea criptocurrency, „fără permisiune”. Aceasta este caracteristica cheie a subliniat Cointelegraph de Marta Piekarska, directoarea ecosistemului de la Hyperledger. Potrivit lui Piekarska: „În primul rând: unul este permis mai puțin, celălalt este permis. Aceasta înseamnă că, în primul caz, oricine poate participa la rețea, în celălalt: doar participanții aleși au acces la ea. Acest lucru a determinat, de asemenea, dimensiunea rețelei: Bitcoin vrea să crească la infinit, în timp ce într-un spațiu de blockchain permis, numărul de partide este mai mic. "
Pur și simplu, aspectul public al blockchain-urilor implică, în general, trei lucruri interrelaționate: 1) Oricine poate folosi blockchain, 2) oricine poate servi ca un nod de validare al blockchain și 3) oricine devine un nod poate, la rândul său, să acționeze ca o parte din mecanismul de guvernare al acestui blockchain. În teorie, acest lucru face ca structurile democratice să fie descentralizate și să fie rezistente la controlul sau influența nejustificată din partea oricărui singur partid.
În schimb, un registru distribuit nu activează în general niciuna sau majoritatea acestor funcții publice. Acesta restricționează cine îl poate utiliza și accesa (de aici terminologia „autorizată”) și, de asemenea, restricționează cine poate funcționa ca nod. Și în multe cazuri, deciziile de guvernare sunt lăsate la dispoziția unei singure companii sau organisme centralizate. În comparație cu idealul unui blockchain public, descentralizat, există doar pentru a servi interesele unui grup concentrat de jucători și interese comerciale.
Există a doua diferență principală. Așa cum sugerează și numele, blockchain-urile constau într-o serie de „blocuri” marcate în timp care înregistrează starea actuală a blockchain-ului general și care trebuie validate criptografic de majoritatea rețelei pentru a forma următoarea intrare în lanț. După cum a explicat, dezvoltatorul Bitcoin Core, Kalle Alm, acest lucru asigură un nivel mai mare de securitate pentru blockchain, în măsura în care nevoia de consens criptografic face foarte dificilă falsificarea tranzacțiilor. Alm a continuat să spună: "Blockchainurile atenuează cerința de încredere într-o bază de date distribuită cu timestamped. Pentru o criptomonedă publică, aceasta este în mod evident necesară sau cineva ar putea pur și simplu să meargă și să-și dea un milion de USD, dar pentru o bază de date privată, mai ales atunci când nu este o criptocurrency, ci unele mai abstracte formă de platformă inteligentă de contract, începe să aibă tot mai puțin sens."
Echipa Tradesilvania
Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.
Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.