Stiri Blockchain si crypto – Google intra in lumea blockchain – Blockstream lanseaza o aplicatie pentru “atomic swap” - 04.07.2019

Stiri Blockchain si crypto – Google intra in lumea blockchain – Blockstream lanseaza o aplicatie pentru “atomic swap” - 04.07.2019

Google intra cu pasi mici in lumea blockchain, in parteneriat cu Chainlink

Un parteneriat recent intre Google si Chainlink, o companie care ofera informatii necesare pentru a executa contracte inteligente, ar putea fi un indiciu al dorintei Google sa intre mai mult in lumea blockchain.

Decizia Google de a avea un parteneriat cu Chainlink le permite dezvoltatorilor de aplicatii din sfera Ethereum sa integreze date din afara blockchain-ului.

Chainlink ofera un serviciu numit un “oracol” pentru a integra date aditionale in contractele inteligente care se afla deja pe blockchain, ceea ce adauga un strat in plus capabilitatilor acestor contracte, permitand ca procesele sa fie implementate direct pe blockchain.

In esenta, contractele inteligente devin mai inteligente deoarece datele folosite in ele au surse variate care nu sunt limitate la blockchain. Este un pas mic pentru Google, dar ar putea indica directia lor generala in spatiul blockchain. (Sursa EN)

Blockstream lanseaza o aplicatie pentru atomic swaps

Firma de infrastructura pe blockchain, Blockstream, a lansat o aplicatie prin care utilizatorii pot executa “atomic swaps” sustinute de Liquid Network, conform unui anunt publicat pe 1 iulie. Liquid Network este un sidechain federalizat al blockchain-ului Bitcoin (BTC), care functioneaza ca o retea de plati pentru schimburi de criptomonede, brokeri si alte institutii financiare.

Anuntul companiei dezvaluie ca atomic swap-urile vor fi sustinute pentru orice moneda (L-BTC, token-uri fiat, criptomonede etc.), si a fost emis un ghid de configurare a aplicatiei Liquid Swap Tool. Atomic Swaps sunt o solutie care permite schimbarea unei criptomonede pentru alta fara a fi nevoie de o parte terta sau infrascructura centralizata pentru exchange. (Sursa EN)

Echipa TradesilvaniaNu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S