Știri Blockchain și Crypto – Riot Blockchain s-a relocat în New York-”Certificatul de imunitate” Blockchain - 04-05-2020

Compania minieră Bitcoin (BTC) Riot Blockchain a încheiat un acord pentru a reloca o parte din operațiunile sale miniere într-o unitate din New York, operată de ...

Știri Blockchain și Crypto – Riot Blockchain s-a relocat în New York-”Certificatul de imunitate” Blockchain - 04-05-2020

Riot Blockchain s-a relocat în New York

Compania minieră Bitcoin (BTC) Riot Blockchain a încheiat un acord pentru a reloca o parte din operațiunile sale miniere într-o unitate din New York, operată de Coinmint.

Riot susține că a evaluat riscurile asociate cu operarea în New York pe fondul pandemiei COVID-19 și a stabilit că infrastructura „plug and play” a lui Coinmint atenuează multe dintre preocupările legate de coronavirus.

Parteneriatul vine pe fondul marjelor de profit subțiri pentru multe companii miniere din Statele Unite, rezultate în urma prăbușirii pieței cripto la jumătatea lunii martie.

Într-un comunicat de presă, Riot afirmă că a încheiat „un contract de servicii miniere în co-locație” pentru a muta o porțiune din Bitmain Antminer S17-urile sale recent achiziționate din Oklahoma la unitatea Coinmint din Massena, New York.

Când minerii ajung la instalația Massena Coinmint, fostă topitorie Alcoa Aluminium, aceștia vor fi supuși testării operaționale inițiale înainte de a intra în viață. Coinmint este unul dintre cei mai mari operatori de centre de date din Statele Unite.

Riot afirmă că acordul de găzduire va avea un impact pozitiv asupra costurilor sale de energie, a căldurii și a problemelor de mediu asociate cu instalația sa din Oklahoma și poate permite firmei să-și extindă capacitatea totală de hașin.

După ce a desfășurat noul achiziționat Antminer S17 în martie, blockchain-ul Riot a putut extrage 102 noi BTC de-a lungul lunii.

Riot a produs 45 de BTC în decembrie - când firma nu a desfășurat încă niciun S17 și încă opera în exclusivitate cu dispozitive de minare S9.(Sursa EN)

”Certificatul de imunitate” Blockchain

Oracle a făcut parteneriat cu Vottun, o companie specializată în certificarea și trasabilitatea datelor de pe blockchain, pentru a elibera un pașaport digital de sănătate care ar putea permite angajaților aflați în blocare să se întoarcă la muncă.

Sistemul de acreditare digitale - cunoscut sub numele de „pașaport de imunitate” - creat de Vottun înregistrează starea de imunitate pe blockchain, care poate fi verificată cu ușurință.

Rohan Hall, director executiv (CEO) la Vottun, a declarat  că pașaportul „poate fi verificat în orice moment folosind criptografie prin orice telefon mobil care poate citi un cod QR”. Acreditările „sunt stocate în siguranță” și „imuabile”, iar sistemul este la fel de simplu ca utilizarea unui card de îmbarcare mobil pentru un zbor.

În prezent, tehnologia este extinsă în Spania împreună cu PwC. În Statele Unite, Vottun relatează că a „avut deja conversații timpurii” cu CDC și dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase.

Cu toate acestea, conceptul în sine este controversat, unele certificate de imunitate asemănătoare soldaților germani solicitând documente, în timp ce rezidenții din China s-au întrebat cum ar putea fi folosite datele.

O parte din motivul pentru măsuri extreme, cum ar fi blocarea este că este dificil să se stabilească cine a fost în contact cu persoanele infectate pentru a le sfătui să se pună în carantină. Sistemul Vottun simplifică, de asemenea, urmărirea contactelor prin urmărirea persoanelor expuse la COVID-19.

Hall a spus că combinația celor două oferă o modalitate pentru ca Guvernul să redeschidă economia:

Până la verificarea cu ușurință a statutului persoanelor, va fi dificil să ne deschidem din nou economia pentru afaceri. Întrucât nu știm când va exista o cură, vom avea nevoie de soluții practice și de încredere, precum pașapoartele noastre de imunitate, pentru a naviga în societate cu un anumit sentiment de încredere și încredere. Pașapoartele Vottun și urmărirea noastră de contact vor deschide din nou ușile pentru o viață cât mai normală în perioade atât de dificile. "(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.