Știri Blockchain și Crypto - Ripple introduce plățile instant în Thailanda-Euro digital, cu un pas mai aproape - 30-04-2020

Serviciul de transfer digital de bani, Azimo, s-a asociat cu Siam Commercial Bank (SCB), cea mai veche bancă din Thailanda, pentru a lansa un serviciu de plăți transfrontaliere.

Știri Blockchain și Crypto - Ripple introduce plățile instant în Thailanda-Euro digital, cu un pas mai aproape - 30-04-2020

Ripple introduce plățile instant în Thailanda

Serviciul de transfer digital de bani, Azimo, s-a asociat cu Siam Commercial Bank (SCB), cea mai veche bancă din Thailanda, pentru a lansa un serviciu de plăți transfrontaliere instantanee din Europa către Thailanda prin intermediul rețelei globale de plăți Ripple, RippleNet.

Conform unui anunț din 9 aprilie, soluția își propune să rezolve provocările plăților globale scumpe și nesigure. Aceștia afirmă că, prin platforma lor, remitențele din Europa către Thailanda vor dura mai puțin de un minut pentru a fi finalizate.

Din punct de vedere istoric, remitențele dintre Europa și Thailanda necesită adesea mai mult de o zi lucrătoare întreagă pentru a se stabili. Pe de altă parte, Azimo poate șterge Sterling Pound și Euro în Baht-ul Thailandei aproape instantaneu.

Michael Kent, co-fondator și președinte executiv al Azimo, a subliniat că multe țări folosesc acest tip de soluție de plată instantanee. El a adăugat: „Thailanda și-a lansat recent rețeaua de plăți instantanee, iar acest parteneriat cu cea mai mare bancă din țară ne permite să reducem timpul de la aproximativ 24 de ore la o medie de 22 de secunde. [Este mai rapid să trimiți bani în Thailanda decât către altcineva din Europa. ”

Conform cifrelor Băncii Mondiale, Thailanda este una dintre principalele destinații de remitență din lume, primind aproape 6,7 miliarde de dolari pe an în fiecare an. Totuși, este și una dintre cele mai scumpe țări pentru a trimite și primi bani.

Parteneriatul vine la scurt timp după ce Azimo a lansat serviciul de lichiditate la cerere RippleNet, ca parte a extinderii sale în Filipine. Serviciul intenționează să se lanseze și în alte țări în următoarele luni.

SCB s-a asociat cu Ripple pentru a crea o aplicație mobilă bazată pe blockchain pentru a permite plăți transfrontaliere cu costuri reduse.

Euro digital, cu un pas mai aproape

Planurile pentru un euro digital sunt în funcțiune de câteva luni. Banca Centrală Franceză a confirmat obiectivele unei CBDC angro în noiembrie 2019. Acum, cu inițiative în curs în Suedia și în curând, Franța, cadrul este în sfârșit reunit. Totuși, va trebui să se facă mult mai multe teste înainte ca materialul euro digital să se concretizeze și chiar atunci, probabil că nu va intra în mâinile publicului: „Experimentarea băncilor centrale cu CBDC va accelera anul acesta și următorul. Rezultatele vor fi analizate cu atenție înainte de luarea unei decizii. Este posibil să apară un CBDC cu ridicata înainte de o versiune care este disponibilă publicului larg. "

Nu este prudent, totuși, ca Banca Centrală Europeană să rămână inactivă prea mult timp. El consideră că, ca urmare a inițiativelor din sectorul privat, precum Libra Facebook, finanțele tradiționale trebuie să acționeze rapid, afirmând: „Băncile centrale și finanțele tradiționale trebuie să se adapteze la noile tehnologii pentru a rămâne relevante pentru consumatori.” De asemenea, Gauthier a adăugat că „CBDC-urile sunt reacția Băncii Centrale la Balanță și, în general, la amenințarea cu criptomonede private.”

Introducerea unui euro digital va fi introdusă într-o infrastructură criptă mai fiabilă, care nu este conectată în prezent la alte sisteme: „Portofelele și tranzacțiile în lanț sunt încă neplăcute și foarte puține companii non-crypto au o infrastructură IT care folosește aceste tehnologii. Este o altă poveste odată ce s-au adaptat la un euro digital, ceea ce sporește în mod natural capacitatea persoanelor fizice și a întreprinderilor de a accesa Bitcoin și criptomonede. "

Odată ce un CBDC de vânzare cu amănuntul sau sintetic intră în scenă, Bitcoin (BTC) ar putea pierde o parte din recursul său, în timp ce un CBDC cu ridicata nu ar avea niciun impact asupra Bitcoin: „Un scop general sau CBDC sintetic ar putea duce la o cerere redusă pentru Bitcoin, dar chiar și acest lucru este îndoielnic. În prezent, Bitcoin este mai mult o clasă alternativă de active folosită în primul rând de către speculanți. Un euro digital nu va concura cu asta. ”

În timp ce CBDC-urile ar putea reprezenta o amenințare pentru criptomonede, atributele inerente ale confidențialității și securității Bitcoin,  vor exclude orice caracter digital. El a adăugat că „Criptomonedele bine stabilite au un început important și oferă mai mult în calea vieții private, securității și libertății financiare.”

În general, testele CBDC din Franța marchează un progres relativ semnificativ pentru finanțele tradiționale. Cu toate acestea, dacă este introdusă o operațiune digitalizată, băncile centrale trebuie să acorde prioritate prevederilor fundamentale, cum ar fi confidențialitatea - sau, în schimb, cele care sunt conștiente de aceste probleme se vor orienta către cripto.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.