Știri Blockchain și Crypto –Săptămâna Blockchain de la Paris amânată din cauza Coronavirusului – US Treasury dezbate cu liderii de pe piața criptomonedelor despre provocările din domeniu

Conform unui anunț din 2 martie, Summit-ul de la Paris Blockchain Week - planificat inițial să aibă loc în perioada 31 martie - 1 aprilie - este acum așteptat să aibă loc în perioada

Știri Blockchain și Crypto –Săptămâna Blockchain de la Paris amânată din cauza Coronavirusului – US Treasury dezbate cu liderii de pe piața criptomonedelor despre provocările din domeniu

Săptămâna Blockchain de la Paris amânată din cauza Coronavirusului

Conform unui anunț din 2 martie, Summit-ul de la Paris Blockchain Week - planificat inițial să aibă loc în perioada 31 martie - 1 aprilie - este acum așteptat să aibă loc în perioada 9-10 decembrie.

Organizatorii au reprogramat evenimentul datorită alertelor recente emise de guvernul francez care interzic adunările mari care ar putea crește  amploarea focarului de coronavirus.

Printre președinții preconizați să participe la eveniment se numără CEO-ul și co-fondatorul schimbului de criptomonede Binance, Changpeng Zhao, și ministrul francez al economiei, ministrul Finanțelor, Bruno Le Maire, fondatorul și CEO Parity Technologies, fondatorul și CEO Jutta Steiner, directorul de investiții al Coinshares Meltem Demirors, co-fondator Messari și CEO Ryan Selkis, și savantul principal Brave Browser, Ben Livshits.

Focarul de Coronavirus are un impact major atât asupra finanțelor tradiționale, cât și a industriei criptomonedelor. O serie de conferințe legate de criptomonedă în Asia sunt întârziate ca răspuns la răspândirea regională a virusului. În plus, o fermă minieră de cryptocurrency chineză a fost forțată să închidă din cauza epidemiei.

La sfârșitul lunii februarie, aurul a înregistrat cea mai mare pierdere din 2014, când a cedat vânzărilor care afectează piețele tradiționale din cauza epidemiei în curs.(Sursa EN)

US Treasury dezbate cu liderii de pe piața criptomonedelor despre provocările din domeniu

Departamentul Trezoreriei Statelor Unite s-a întâlnit cu persoane marcante din spațiul digital al criptomonedelor pentru a discuta despre provocările legate de reglementarea pieței.

Trezoreria a anunțat pe 2 martie că, împreună cu liderii din industrie și experții în conformitate cu discuțiile, au discutat despre supravegherea cripto- activelor.

Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a declarat că SUA salută inovația responsabilă cu potențialul de a îmbunătăți eficiența sistemului financiar. Totuși, el a subliniat și necesitatea de a se asigura că securitatea națională nu este compromisă de o astfel de inovație: „Trebuie să ne asigurăm că echilibrăm inovația cu nevoia de a ne proteja securitatea națională și de a menține integritatea sistemului nostru financiar.”

Conform anunțului, Departamentul Trezoreriei SUA este axat pe prevenirea utilizării cripto-activelor pentru spălarea banilor, finanțarea terorismului și alte scopuri ilegale. Autoritatea de reglementare a adăugat că S.U.A. va rămâne în fruntea dezbaterii privind reglementarea criptomonedelor și „nu va tolera utilizarea criptocurrențelor în sprijinul activităților ilicite.”

Mai mulți oficiali ai autorităților de reglementare financiară din SUA au dat dovadă de prudență sau chiar de ostilitate față de criptomonede în general. Vara trecută, Mnuchin însuși a insistat că banii nu sunt spălați atât cât este Bitcoin (BTC).

În decembrie 2019, un membru al consiliului de administrație al Rezervei Federale a Statelor Unite a declarat că o pătrime dintre utilizatorii Bitcoin sunt infractori și jumătate din toate tranzacțiile Bitcoin sunt asociate cu activități ilegale.

Convingerea că criptomonedele sunt asociate cu această activitate nefastă are ca rezultat un sistem financiar mai larg care încearcă să evite colaborarea cu entitățile implicate cu activele criptografice.

Recent, fondatorul platformei de comunicații blockchain ChangeOutput, Justin OConnell, a declarat că multe bănci nu facilitează afacerile legate de criptomonede din cauza percepției că criptomonedele sunt utilizate în principal pentru activități ilicite.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano Sde la magazinul Tradesilvania.