Știri Blockchain și Crypto – Serviciile vamale indoneziene utilizează Blockchain- Compania franceză Avril Group va folosi tehnologia Blockchain-În Singapore, a intrat în vigoare legea de licențiere a companiilor de criptomonede - 2020-03-07

Știri Blockchain și Crypto – Serviciile vamale indoneziene utilizează Blockchain- Compania franceză Avril Group va folosi tehnologia Blockchain-În Singapore, a intrat în vigoare legea de licențiere a companiilor de criptomonede - 2020-03-07

Serviciile vamale indoneziene utilizează Blockchain

IBM Indonesia a dezvăluit că Direcția Generală Vamală și Accize a Indoneziei a început să folosească platforma de navigație TradeLens, bazată pe blockchain, După câteva luni de implementare a platformei, Departamentul vamal și accize din Indonezia anunță că se va alătura consorțiului TradeLens la sfârșitul anului trecut.

Departamentul vamal al Indoneziei a devenit a 11-a agenție guvernamentală care s-a alăturat consorțiului TradeLens – alături de autoritățile vamale din Thailanda, Azerbaidjan și Canada.

Tan Wijaya, directorul președintelui IMB Indonezia, și-a exprimat așteptarea că parteneriatul cu departamentul vamal al Indoneziei „va aduce beneficii tuturor părților interesate din întregul ecosistem logistic și va încuraja modernizarea generală a comerțului.”(Sursa EN)

Compania franceză Avril Group va folosi tehnologia Blockchain

Avril Group, producător de ulei vegetal, ouă și proteine, și proprietarul mărcilor Matines și Lesieur, a început să folosească rețeaua IBM Food Trust pentru a asigura o vizibilitate sporită produselor sale, potrivit unui comunicat de presă din 4 februarie.

Prin aplicarea blockchain, grupul Avril se așteaptă să aducă îmbunătățiri responsabilității sale sociale corporative, în special atunci când vine vorba de sectoare precum calitatea materiei prime de origine animală și asigurarea bunăstării animalelor care vor fi sacrificate.

Matines încearcă să îmbunătățească experiența clienților, oferind o mai mare transparență printr-un cod QR tipărit în cutia de ou, care direcționează clienții către o aplicație care conține o gamă largă de date referitoare la ouăle pe care le consumă - de la modul în care găinile sunt hrănite până la data de expediere în depozitele distribuitorilor.

În ianuarie, CHO, unul dintre cei mai mari producători de ulei de măsline din Mediterana de Sud, a anunțat că folosește tehnologia blockchain de la IBM pentru a asigura vizibilitatea  uleiului de măsline extra-virgin Terra Delyssa. Vicepreședintele IBM Blockchain Supply Chain Solutions, Ramesh Gopinath, a declarat: „Cea mai bună parte a rețelei IBM Food Trust este capacitatea sa de a conecta membrii lanțului de aprovizionare, precum consumatorul final cu fermierul. CHO a făcut doar acest lucru, întrucât fiecare entitate implicată poate împărtăși date, care nu numai că furnizează trasabilitate și informații alimentare, dar arată și încotro se îndreaptă încrederea în general. ”

Producătorii de produse alimentare au urmărit în mod activ adoptarea blockchain, în ultimele luni. Giganții cu amănuntul Carrefour și Nestlé au început să folosească platforma blockchain de la IBM Trust Trust pentru a urmări lanțul de aprovizionare cu formula pe bază de lapte pentru sugari, în noiembrie trecut. Astfel, firmele își propun să promoveze încrederea consumatorilor în calitatea produselor.(Sursa EN)

În Singapore, a intrat în vigoare legea de licențiere a companiilor de criptomonede

Noile reguli plasează serviciile și operațiunile cu criptomonede sub supravegherea Autorității Monetare din Singapore. Noile reglementări impun firmelor cu obiect de activitate legat de criptomonede să solicite licențe de funcționare, cum ar fi o licență pentru schimbarea banilor, o licență standard pentru instituții de plată și o licență de instituții de plată majore.

Autoritatea de reglementare a anunțat într-un comunicat de presă că noul cadru este de așteptat să „îmbunătățească cadrul de reglementare pentru serviciile de plată din Singapore, să consolideze protecția consumatorilor și să promoveze încrederea în utilizarea plăților electronice.” Asociatul directorului general Loo Siew Yee a declarat: „Legea privind serviciile de plată oferă un cadru de reglementare flexibil și prospectiv pentru industria de plăți. Structura de reglementare bazată pe activități și axată pe riscuri permite aplicarea regulilor în mod proporțional și să fie puternică la schimbarea modelelor de afaceri. Actul PS va facilita creșterea și inovarea, diminuând în același timp riscul și stimulând încrederea în peisajul nostru de plăți. "

Serviciile de plată cu criptomonede vor trebui să respecte Legea consilierilor financiari, Legea asigurărilor, Legea privind valorile mobiliare și viitorul și Legea privind societățile fiduciare.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.