Știri Blockchain și Crypto – SUA permit creditorilor Fintech să acorde linii se salvare în plină pandemie- DeCurret emite 25 de milioane de dolari în acțiuni noi - 01-05-2020

Pe 9 aprilie 2020, Administrația pentru Întreprinderile Mici din Statele Unite a lansat formularul de cerere pentru nonbanks pentru a se înscrie ca creditori în cadrul Programului Federal de Protecție a ...

Știri Blockchain și Crypto – SUA permit creditorilor Fintech să acorde linii se salvare în plină pandemie- DeCurret emite 25 de milioane de dolari în acțiuni noi - 01-05-2020

SUA permit creditorilor Fintech să acorde linii se salvare în plină pandemie

Întreprinderile de top lovite de criza COVID-19 au acum acces la o linie de salvare din partea creditorilor din domeniul  Fintech.

Pe 9 aprilie 2020, Administrația pentru Întreprinderile Mici din Statele Unite a lansat formularul de cerere pentru nonbanks pentru a se înscrie ca creditori în cadrul Programului Federal de Protecție a Salariilor-PPP.

John Pitts, șeful de politică din Finisch Plaid, din San Francisco, a declarat că măsura a fost „un pas critic”, care va lărgi acoperirea programului de asistență și va asigura accesul la cât mai multe firme. ajutorul de care au nevoie urgentă.

PPP - anunțat pentru prima dată ca parte a pachetului de ajutor de 2 trilioane de dolari al guvernului SUA pe 3 aprilie - își propune să sprijine întreprinderile mici lovite de pandemia COVID-19, oferindu-le acces la împrumuturi cu dobândă scăzută și iertabile.

În timp ce secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, a indicat din timp că firmele de servicii financiare ne-tradiționale vor fi eligibile să participe la program, lansarea a fost la început lentă pentru persoanele nebancare, a menționat Pitts.

Administrația a certificat mai întâi creditorii SBA deja aprobați, care au extins cererile de împrumut pentru clienții lor existenți - aceasta fiind „cea mai ușoară soluție într-un interval de timp restrâns.”

O mulțime de firme din sfera Fintech au semnat deja acorduri după doar câteva zile, în timp ce rapoartele afirmă că unele bănci opresc aprobările de împrumut, lăsând întreprinderile mici în cădereliberă. Această conjunctură ar putea face mult pentru a demonstra beneficiile pe care le pot oferi actorii noi în finanțe. Pitts a menționat: „Unul dintre cele mai mari avantaje pe care finanțarii le au asupra creditorilor tradiționali este capacitatea lor de a fi mai agil. Creditorii Fintech sunt prim-digitali și pot prelucra rapid împrumuturile - câteva ore față de zile în comparație cu creditorii tradiționali. ”

Se pare că multe bănci au arătat deja că vor acorda numai împrumuturi clienților cu afaceri mici. Pentru firmele care nu au mai avut niciodată nevoie de un împrumut pentru întreprinderi mici - precum și pentru cele poate prea mici pentru a se califica pentru un împrumut de la o bancă tradițională - „creditorii fintech vor deveni linii de salvare”, a spus el.

Totuși, situația nu este în totalitate rezolvată. În timp ce SBA a făcut, în sfârșit, aplicații pentru fintech-uri accesibile, „Fed trebuie să își facă și el partea.” Pitt-urile au adăugat: „Fed a anunțat anterior că va deschide o facilitate de împrumut pentru toți depozitarii care participă la programul PPP și va extinde facilitatea către finanțatori în viitorul apropiat. Întreprinderile mici și creditorii care le susțin au nevoie de acces acum."(Sursa EN)

DeCurret emite 25 de milioane de dolari în acțiuni noi

DeCurret, exchange-ul care promovează criptomoneda pentru a fi folosită ca metodă de plată pentru sistemul de transport public al Japoniei, tocmai și-a restructurat capitalul.

Conform unui comunicat de presă din 10 aprilie 2020, exchange-ul DeCurret a anunțat că a emis noi acțiuni în valoare de 2,75 miliarde de yeni - aproximativ 25 de milioane de dolari - într-o alocare de acțiuni în terță parte. Compania intenționează să utilizeze capitalul pentru „îmbunătățirea serviciilor de tranzacție pentru monedele virtuale existente” și pentru a promova „extinderea monedei digitale și a serviciilor de decontare”.

Deși mai multe prefecturi din Japonia se află în stare de urgență începând cu 8 aprilie pentru a combate răspândirea COVID-19, transportul public în țară nu a fost afectat în mare măsură. Numărul trenurilor și autobuzelor a fost redus, dar multe stații sunt încă pline de navetiști zilnic - unele subliniind un grad absurd de apatie.

Chiar și în mijlocul posibilelor perturbări ale căilor ferate în timpul pandemiei, DeCurret are în vedere un nou sistem de plată cripto pentru compania feroviară East Japan (JR East), un investitor major în schimb. Sistemul propus de DeCurret ar permite ca cardul de plată Suica emis de compania feroviară să fie completat cu criptocurrency. Aproape 70 de milioane de astfel de carduri erau folosite într-o țară de 126 de milioane de oameni începând cu luna martie 2019.

Deși De Curret a fost autorizat să funcționeze ca un schimb de criptomonede înregistrat de Agenția de Servicii Financiare din Japonia de la începerea tranzacției în aprilie 2019, compania se poate confrunta cu mai multe provocări de reglementare în curând.

Noile legi pentru reglementarea criptomonedelor în Japonia încep să fie aplicate. Legea privind serviciile de plată și instrumentele financiare și schimbul, legislația adoptată de Camera Reprezentanților din Japonia anul trecut, va intra în vigoare începând cu 1 mai.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano Sde la magazinul Tradesilvania