Știri Blockchain și Crypto – Belarus reglementează legislativ confiscarea de criptomonede obținute ilicit - 2020-04-03

O autoritate de stat din Belarus vrea ca parlamentarii să-i autorizeze să sechestreze criptomonedele precum Bitcoin de la infractori.

Știri Blockchain și Crypto – Belarus reglementează legislativ confiscarea de criptomonede obținute ilicit - 2020-04-03

În condițiile în care țările licitează din ce în ce mai mult criptomonede Bitcoin (BTC) confiscate în acțiuni de aplicare a legii, unele jurisdicții luptă pentru autorizarea confiscării criptomonedelor.

O autoritate de stat din Belarus vrea ca parlamentarii să-i autorizeze să sechestreze criptomonedele precum Bitcoin de la infractori. Comitetul de investigare al Republicii Belarus, un sistem centralizat al agențiilor de aplicare a legii, intenționează să sprijine o inițiativă legală care să le acorde autoritatea de a confisca criptomonedele.

Ivan Noskevich, șeful Comitetului de Investigații, a exprimat public inițiativa într-un interviu din 9 martie acordat canalului de stat TV CTV din Belarus. Potrivit executivului, Belarusul nu a avut nicio reglementare legală care să permită autorității să sechestreze criptomonedele prin acțiuni de aplicare până în prezent.

Potrivit oficialului, Comitetul s-a confruntat cu probleme în timp ce a investigat cazuri penale care implică criptocurrențe ca parte a infracțiunii. Ca atare, Comitetul de investigație și-a propus modificarea legii privind procedura penală existentă pentru a permite autorității să sechestreze cripto în astfel de cazuri. În plus, Noskevich consideră că autoritatea ar trebui să poată confisca cripto de actorii care au folosit-o în infracțiuni motivate de profit.

Noskevich și-a exprimat, în continuare, speranța că parlamentarii din Belarus vor respecta poziția Comitetului de investigare și vor aduce modificările necesare legii procedurii penale existente. El a spus: „Am mai întâlnit astfel de cazuri înainte, dar nu a existat o reglementare legală a mecanismului de confiscare a criptomonedei. Sper că legiuitorii vor asculta avizul Comitetului de investigare, iar astfel de modificări vor fi introduse în legislația de procedură penală. "

Deși președintele Belarusului, Alexander Lukashenko, ar fi legalizat criptomonedele din țară în 2017, Belarus nu pare să fi fost foarte activ în ceea ce privește evoluțiile legate de cripto până în prezent. Printre cele mai recente știri criptate din țară, procurorul general din Belarus a exprimat îngrijorarea cu privire la rolul cripto-ului în evaziune fiscală în iunie 2019. Anterior, a fost raportată că cea mai mare bancă din Belarus, Belarusbank, a avut în vedere crearea unui schimb de criptomonede.

În timp ce Comitetul de investigații se luptă pentru putea legal să confiște criptomonede, o serie de țări din întreaga lume au scos criptomonede la licitație ca parte a unei practici comune.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.

Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano Sde la magazinul Tradesilvania.