Știri Blockchain și Crypto – Zimbabwe se orientează spre criptomonede - Senatul din Carolina de Sud recunoaște utilitatea specială a Blockchain

Banca Rezervele din Zimbabwe, banca centrală a țării, ia în considerare o cutie de nisip reglementată pentru companiile criptă, într-o schimbare aparentă față de poziția sa anti-criptomonedă. Se presupune că sandboxul propus face parte dintr-o agendă mai amplă de către autoritățile din Zimbabwe

Știri Blockchain și Crypto – Zimbabwe se orientează spre criptomonede - Senatul din Carolina de Sud recunoaște utilitatea specială a Blockchain

Zimbabwe se orientează spre criptomonede

Banca Rezervele din Zimbabwe, banca centrală a țării, ia în considerare o cutie de nisip reglementată pentru companiile criptă, într-o schimbare aparentă față de poziția sa anti-criptomonedă. Se presupune că sandboxul propus face parte dintr-o agendă mai amplă de către autoritățile din Zimbabwe pentru reînnoirea sectorului financiar al națiunii, care a înregistrat o hiperinflație masivă din 2007.

Între timp, guvernul din Zimbabwe este, de asemenea, parteneriat cu Apollo Fintech pentru a dezvolta o criptomonedă susținută de aur pentru țară. Colaborarea este de așteptat să permită statului Zimbabwe să aibă acces la portofelul Apollo pentru plățile în monedă digitală.

În ciuda interdicției criptografice a guvernului din 2018, tranzacționarea criptomonedelor peer-to-peer continuă să prospere în Zimbabwe, întrucât politicile monetare falimentare ale țării împing investitorii către monede digitale. La jumătatea anului 2019, criptomania din Zimbabwe a atins un nivel de febră atât de mare încât au început să se răspândească zvonuri false despre prețul Bitcoin (BTC) care atinge o primă de 600%.

Planul RBZ de a crea un mediu de testare a reglementărilor pentru companiile locale criptografice vine și într-un moment în care se presupune că guvernul explorează planurile pentru o monedă digitală a băncii centrale.

Josephat Mutepfa, directorul adjunct al RBZ pentru piețele financiare și sistemele naționale de plăți, a dezvăluit planul într-un discurs susținut la Forumul Economic Sound Prosperity din Bulawayo, pe 13 martie: „Am început deja să dezvoltăm un cadru fintech, deoarece în reglementare totul ar trebui să fie bine structurat. Cadrul, care este o cutie de nisip de reglementare, va evalua companiile de criptomonede în ceea ce privește modul de operare. Caseta de nisip va fi o zonă de experimentare. Odată ce sandboxul va fi acolo, va exista un criteriu de aplicare, care va acționa, de asemenea, în aceeași capacitate ca și sandbox. "

Potrivit Mutepfa, banca centrală din Zimbabwe este dornică să creeze un cadru de verificare robust pentru a se asigura că întreprinderile cripto-modelante își modelează operațiunile pentru a se potrivi reglementărilor financiare existente în țară. Ca parte a planurilor sale inițiale pentru cutia de nisip cripto-reglementată, RBZ se concentrează asupra companiilor care se ocupă de tranzacționarea și remiterea legate de criptomonede.

Comentând planurile RBZ de a crea cutia de nisip pentru reglementare, Marius Reitz, directorul general al Africii pentru platforma de schimb de cripto-Luno, a apreciat decizia pozitivă pentru spațiul în monedă digitală din Zimbabwe. Într-un e-mail către Cointelegraph, Reitz a declarat: „Noul sandbox este o veste excelentă. Va fi esențial pentru a aduce mai multă claritate și protecție, ceea ce va ajuta doar la tranziția cripto-ului în utilizarea mainstream. Unii oameni cred că reglementarea va înăbuși adopția, dar credem că aceasta poate juca un rol major în stimularea încrederii în sectorul nostru, care știm că este o barieră uriașă pentru adopție. ”

Potrivit lui Mthabisi Tshuma, corespondent de afaceri la cotidianul din Zimbabwe The Chronicle, guvernul pare dornic de a legitima industria criptelor ca parte a efortului său de a îmbunătăți sectorul financiar al țării.(Sursa EN)

Senatul din Carolina de Sud recunoaște utilitatea specială a Blockchain

Senatul din Carolina de Sud a adoptat o rezoluție care recunoaște potențialul tehnologiei blockchain.

Proiectul de lege este denumit „O rezoluție a Senatului pentru a recunoaște importanța tehnologiei emergente de blockchain și pentru a apela rezidenții din Carolina de Sud pentru a se alătura pentru a încuraja promovarea tehnologiei blockchain în statul nostru” și a fost adoptată pe 10 martie.

Mai exact, proiectul de lege subliniază prioritatea urgentă a adoptării tehnologiilor emergente în întregul stat, cu obiectivul „de a deveni capitală  pentru aplicarea în lumea reală a tehnologiei emergente de blockchain.” Pentru a încuraja publicul să fie recunoscut cu blockchain, organizațiile locale nonprofit și entitățile de promovare a blockchain au cooperat sustenabil cu organizațiile și universitățile orașului și statului.

Proiectul de lege este mai explicit în ceea ce privește determinarea responsabilității de reglementare „primare”, decât „unică”. Directorul comunicațiilor pentru Gosar, Ben Goldey, a explicat accentul pe implicarea industriei înainte de aprobarea legislativă: „Întrucât aceasta este o problemă atât de importantă, am colaborat cu părțile interesate și grupuri / experți externi pentru a obține un bun simț al tipului de claritate de care are nevoie industria. Am ales să adunăm sprijinul părților interesate înainte de a lucra în favoarea cofinanțatorilor. ”

La începutul lunii martie, Departamentul Trezoreriei SUA s-a întâlnit cu actori importanți din spațiul criptomonedei pentru a discuta despre provocările de reglementare. La vremea respectivă, Trezoreria a luat o poziție clară că este axată pe prevenirea utilizării cripto-activelor pentru spălarea banilor, finanțarea terorismului și alte scopuri ilegale.

Autoritatea de reglementare a subliniat, de asemenea, că SUA vor rămâne în fruntea reglementării criptomonedelor și „nu vor tolera utilizarea criptomonedelor în sprijinul activităților ilicite.”(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.