Știri Blockchain și Crypto – Zoom va colabora cu FBI- Proiectul de lege privind reglementarea criptomonedelor din Antigua trece de Parlament - 28-09-2020
Zoom va colabora cu FBI
Zoom, aplicația de conferințe video a cărei popularitatea devenit un adevărat fenomen în plină izolare generată de pandemie, nu va cripta apelurile pentru utilizatorii liberi. În acest fel, compania speră să creeze spațiu pentru colaborare cu FBI și alte autorități, a declarat CEO-ul Zoom Eric Yuan în timpul unui apel conferință din 2 iunie.
Potrivit lui Yuan, serviciul de criptare end-to-end al Zoom, care este în curs de dezvoltare, va fi disponibil exclusiv pentru clienții corporativi pentru a împiedica actorii răi să folosească aplicația: „Utilizatorii gratuite cu siguranță că nu dorim să le oferim, deoarece dorim și să colaborăm împreună cu FBI, cu aplicarea legii locale, în cazul în care unii utilizează Zoom pentru un scop rău.”
Problemele Zoom cu privire la confidențialitate și securitate sunt bine documentate. Unul dintre defectele caracteristicilor de securitate ale aplicației a dat naștere unui fenomen cunoscut sub numele de „Zoombombing”, în care trolii au acces la adunările private și le perturbă.
În plus, Zoom a fost acuzat că a trimis date de la utilizatorii aplicației sale iOS pe Facebook și a făcut afirmații false că apelurile video au fost criptate, în timp ce o jumătate de milion de conturi Zoom au apărut recent pe darknet.
În încercarea aparentă de a aborda problemele de securitate, luna trecută, Zoom a achiziționat Keybase, o pornire de criptare end-to-end care a primit finanțare de la a16z, co-fondatorul Reddit, Alexis Ohanian și Stellar Development Foundation, printre altele.
Eșecurile de securitate ale Zoom au stimulat dezvoltarea soluțiilor de chat video bazate pe blockchain.
Una dintre ele este Debrief, o aplicație descentralizată lansată de pionierul Voice Over Internet Protocol (VoIP) și cofondatorul Vonage, Jeff Pulver, în aprilie. Luna trecută, Brave, browserul web bazat pe confidențialitate, bazat pe confidențialitate, a lansat, de asemenea, apeluri video in-browser cu criptare end-to-end.
Proiectul de lege privind reglementarea criptomonedelor din Antigua trece de Parlament
Camera Reprezentanților din Antigua și Barbuda a aprobat o lege de reglementare a criptomonedelor pe 27 mai. Cu acest proiect de lege, aceștia au întreprins pași spre a deveni destinații digitale pentru activele din Caraibe.
Cadrul de reglementare, numit „The Digital Assets Business Bill 2020”, își propune să reglementeze companiile crypto care își stabilesc operațiunile pe insulă și să ofere protecție atât pentru schimburi cât și pentru clienții lor.
Printre contribuțiile critice ale facturii se numără regula că toate întreprinderile de active digitale din Antigua și Barbuda trebuie să obțină o licență pentru „emiterea, vânzarea sau răscumpărarea monedelor virtuale”, care funcționează ca un serviciu de plată sau un schimb electronic, furnizând servicii de portofel custodial, printre alții.
Nerespectarea legislației poate supune companiilor amenzi de până la 250.000 USD. Managerii se pot confrunta și cu acuzații penale, inclusiv cu închisoarea.
Proiectul de lege ar împuternici Comisia de reglementare a serviciilor financiare sau FSRC a țării, pentru a se asigura că companiile cripto aplică cadrul legal.
Grupul Ayre, nChain, Fondul Bayesian și Asociația Bitcoin au fost unii dintre membrii industriei care au sfătuit guvernul în elaborarea cadrului.
Calvin Ayre, trimis economic pentru tehnologie pentru Antigua și Barbuda, a fost o voce activă în țară în favoarea adoptării criptelor și crearea unei infrastructuri de reglementare.
În declarații prin intermediul site-ului său web, Ayre a spus următoarele: „Cu această lege, Antigua se află acum în fruntea listei de țări destinate să beneficieze de explozia de cerere și de tokenizare care se întâmplă în fața ochilor noștri asupra BSV.”
Obstacolul final pentru adoptarea proiectului de lege va fi Senatul Antiguan, pe care unii îl consideră o simplă formalitate.
În Caraibe, Banca Centrală a Estului din Caraibe sau ECCB au propus în 2018 un program pilot pentru emiterea unei monede digitale bazate pe blockchain, susținute de banca centrală, la care aderă Antigua și Barbuda, care folosesc și banii comuni cunoscuți sub numele de dolar din Caraibe Centrale.
Programul pilot, numit DXCD, include următoarele etape: dezvoltare și testare, urmat de lansare și implementare în țările din Caraibe timp de aproximativ șase luni. Aceasta ar putea avea loc între iunie și decembrie 2020.
Echipa Tradesilvania
Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.
Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.