Știri blockchain - Waves vrea să pună capăt falsurilor legate de viteza blockchain - Fireblocks integrează caracteristică a Chainalysis - Compania de telecomunicații Zain se alătură consiliului de conducere Hedera – 14-07-2020

Waves vrea să pună capat falsurilor legate de viteza blockchain

Waves Enterprise vrea să lămurească problema vitezei rețelelor blockchain, ajutând astfel potențialii clienți să facă alegeri documentate, iar pentru aceasta, a creat un cadru de testare a vitezei rețelelor blockchain, ce proiectează situații din viața reală, care oferă o mai mare transparență.

Capacitatea tranzacțională, sau lipsa acesteia, au fost subiecte de discuții aprinse în industrie, încă de la începuturi. Lucrurile s-au mai schimbat între timp, și au fost dezvoltate multiple protocoale alternative, cât și sute de rețele blockchain, dar cu toate acestea, problemele de viteză și capacitate au rămas aceleași. Multe dintre aceste rețele blockchain, de a doua, sau a treia generație sunt mult mai rapide decât Bitcoin, sau cel puțin pretind că sunt. Viteza pretinsă de acestea variază de la câteva mii, la milioane de tranzacții pe secundă, iar Waves Enterprise își propun să estimeze precis această viteză, folosind diferite scenarii din viața reală.

„ Adesea, acele platforme pot genera rezultate obținute în condiții ce nu sunt similare cazurilor de utilizare ale clientului; iar noi încercăm să le comunicăm faptul că, înainte de toate, ar trebui să-și dea seama cum va influența cazul lor de utilizare, capacitatea tranzacțională declarată. Spre exemplu, să spunem că aceștia pretind 300 de tranzacții pe secundă, dar sunt acestea tranzacții de 300 de bytes, sau transmitem date criptate ce trebuie decriptate și iarăși criptate, pentru că aceasta ar pune un stres complet diferit pe rețea.” Măsurătorile mai realiste vor ajuta la o mai mare adoptare a tehnologiei blockchain în rândul companiilor. (Sursa EN)

Fireblocks integrează o caracteristică a Chainalysis

Compania de analiză blockchain Chainalysis a încheiat un parteneriat cu Fireblocks, firmă specializată în securitatea activelor digitale instituționale, pentru a integra sistemul Know Your Transaction (KYT) în scopul monitorizării tranzacțiilor crypto, din cadrul platformei.

KYT permite utilizatorilor să depisteze tranzacțiile automat, bazat pe standarde de risc, și garantează că tranzacțiile neaprobate nu sunt executate fără revizuire manuală. CEO-ul Fireblocks, Michael Shaulov a declarat că, „securitatea și conformitatea sunt doi dintre cei mai importanți piloni ai depozitării și transferului de active digitale, în prezent. Prin integrarea KYT a Chainalysis, Fireblocks înlătură obstacolele normative pe care le întâmpină exchange-urile, birourile de credite, furnizorii de lichidități, și formatorii de piață, atunci când transferă criptomonede – asigurându-se că aceste instituții sunt pe cât de sigure și conforme posibil, toate de pe platforma Fireblocks,”

Shaulov susține că numai în 2019, criptomonede în valoare de mai mult de 4 miliarde $ au fost pierdute din cauza fraudei, deturnării de fonduri, hack-urilor și furturilor, determinând Departamentul Trezoreriei SUA să declare activele digitale, drept unele din cele mai semnificative vulnerabilități financiare.   (Sursa EN)

Compania de telecomunicații Zain se alătură consiliului de conducere Hedera

Zain Group – un furnizor de top de telecomunicații din Orientul Mijlociu și Africa de Nord (MENA) – s-a alăturat consiliului de conducere al platformei de distributed ledger, Hedera Hashgraph. Zain furnizează servicii de voce, de date și mobile pentru peste 49.5 milioane de utilizatori activi, și este prezent în opt țări din regiunea MENA – inclusiv Kuweit, Bahrain, Irak, Iordania și Arabia Saudită.

Pentru a-și atinge țelul de a crea un internet mai sigur folosind tehnologia public blockchain, consiliul de conducere al Hedera Hashgraph folosește un model de administrare descentralizat, adunând la un loc organizații internaționale din diverse industrii, precum Boeing, Deutsche Telekom, Google, IBM, Swisscom Blockchain și University College London, printre altele.

Fiecare membru al consiliului rulează un nod în rețeaua publică Hedera Hashgraph și este responsabil pentru aprobarea update-urilor în codebase-ul platformei. Prin aderarea la Hedera, Zain Group speră să obțină o perspectivă și expunere la trendurile și dezvoltarea spațiului blockchain, ceea ce i-ar plasa în poziția din care să realizeze cum să dezvolte aplicații, folosind tehnologia blockchain în propriul domeniu de operare.  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.