Știri crypto & Bitcoin - Agenție prezidențială uzbecă propune legalizarea comerțului intern cu criptomonede - Turcia a închis 6 persoane într-o anchetă asupra dispariției CEO-ului Thodex – 26-07-2021

Agenția națională pentru gestionarea proiectelor, sub conducerea președintelui Republicii Uzbekistan sau a NAPM, a emis un document oficial, prin care propune numeroase modificări pentru ...

Știri crypto & Bitcoin - Agenție prezidențială uzbecă propune legalizarea comerțului intern cu criptomonede - Turcia a închis 6 persoane într-o anchetă asupra dispariției CEO-ului Thodex – 26-07-2021

Agenție prezidențială uzbecă propune legalizarea comerțului intern cu criptomonede

O importantă agenție guvernamentală din Uzbekistan pare să își regândească poziția față de criptomonede.

Agenția națională pentru gestionarea proiectelor, sub conducerea președintelui Republicii Uzbekistan sau a NAPM, a emis un document oficial, prin care propune numeroase modificări pentru procedurile de licențiere a tranzacțiilor cu criptomonede.

NAPM a propus permisiunea oficială pentru rezidenți, de a efectua „toate tipurile de tranzacții de schimb cu criptomonede, care includ active crypto și tokeni, în schimbul monedei naționale și a valutei.” Autoritatea a subliniat faptul că investitorii crypto vor tranzacționa și investi pe propriul risc.

Propunerea urmărește de asemenea să stabilească procesele pentru înregistrarea, emiterea și circulația activelor digitale, autorizând companiile crypto licențiate, din Uzbekistan, să emită proprii tokeni.

Cele mai recente știri arată o aparentă schimbare de atitudine asupra criptomonedelor, la NAPM. La sfârșitul anului 2019, agenția a interzis rezidenților țării să achiziționeze criptomonede precum Bitcoin (BTC). În ciuda interdicției asupra achizițiilor de criptomonede, autoritatea încă permite localnicilor să-și vândă deținerile de crypto.

În ianuarie 2020, Uzbekistanul a deschis primul exchange crypto reglementat, Uznex, care este disponibil doar non-rezidenților. Platforma a fost lansată de către Kobea Group, o companie tehnologică din Coreea de Sud. (Sursa EN)

Turcia a închis 6 persoane într-o anchetă asupra dispariției CEO-ului Thodex

Autoritățile turce fac progrese în cadrul investigației asupra exchange-ului crypto, Thodex, care și-a sistat brusc activitatea în cursul săptămânii trecute.

Conform Reuters, un tribunal turc a închis șase suspecți, inclusiv rude ale CEO-ului dispărut, cât și angajați ai companiei.

Ca parte a anchetei, Interpolul ar fi emis o notificare roșie pentru CEO-ul și fondatorul Thodex, Faruk Fatih Özer, care ar fi fugit în Albania. „Atunci când va fi prins, prin intermediul notificării roșii, noi avem înțelegeri pentru extrădare cu o mare parte a acestor țări. Cu voia Domnului acesta va fi prins și adus înapoi în țară,” a declarat ministrul de interne Süleyman Soylu.

Autoritățile locale au reținut peste 83 de persoane suspectate de implicare în acest caz, pe fondul unor preocupări crescânde asupra faptului că Thodex este o escrocherie, după ce platforma a sistat retragerile de numerar.

Conform agenției Anadolu Agency, unii suspecți au indicat că rudele CEO-ului - Güven Özer și Serap Özer – ar fi putut juca roluri importante în operațiunile Thodex, menționând că ambii aveau dețineri semnificative de crypto.

Güven Özer ar deține aproximativ 22 milioane de lire turcești (2.7 milioane $) în două exchange-uri crypto importante, inclusiv BtcTurk și Paribu. Acesta ar fi servit drept executiv pentru active în cadrul Thodex, în ciuda faptului că nu deținea un rol oficial în companie.

Serap Özer, sora CEO-ului fugar ar fi efectuat tranzacții crypto în valoare de peste 120 milioane de lire (14.6 milioane $) în contul său Binance, între 2018 și 2021. Aceasta a pretins că acel cont nu era al ei. Se presupune că Serap superviza activitățile financiare în cadrul Thodex.

După cum a mai fost relatat, CEO-ul Thodex ar fi fugit cu criptomonede în valoare de aproximativ 2 miliarde $, dar conform ultimelor rapoarte, ministerul de interne, Soylu, a declarat că portofoliul companiei era în valoare de 108 milioane $. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.