Știri crypto & Bitcoin - Analist al Investing.com spune că Bitcoin va atinge probabil prețul de 60k $ în 2021 - CEO-ul Twitter, Jack Dorsey a pornit un nod Bitcoin complet – 16-04-2021

Conform unui analist al publicației financiare, Investing.com, Bitcoin (BTC) va atinge probabil prețul de 60k $ în 2021, pe fondul creșterii adoptării sale la ...

Știri crypto & Bitcoin - Analist al Investing.com spune că Bitcoin va atinge probabil prețul de 60k $ în 2021 - CEO-ul Twitter, Jack Dorsey a pornit un nod Bitcoin complet – 16-04-2021

Analist al Investing.com spune că Bitcoin va atinge probabil prețul de 60k $ în 2021

Conform unui analist al publicației financiare, Investing.com, Bitcoin (BTC) va atinge probabil prețul de 60k $ în 2021, pe fondul creșterii adoptării sale la nivel mainstream.

Jesse Cohen, analist financiar pentru Investing.com a preconizat că, Bitcoin va atinge nivelul de 60k $, în prima jumătate a anului 2021.

Conform lui Cohen, creșterea Bitcoin din 2021 va fi alimentată de susținerea primită din partea investitorilor instituționali, combinată cu „eliminarea banilor ultra ieftini, care sunt pompați în sistemul financiar global” de către băncile centrale de la nivel global, precum Fed:

„După un an record în 2020, cu o creștere de 300%, Bitcoin pare să rămână pe poziții în 2021, deoarece, din ce în ce mai mulți investitori din retail – și cumpărători instituționali de renume – intră pe piață […] Pentru cei ce deja sunt pe piață, strategia de bază rămâne HODL […] Investitorii începători și-au croit drum prin activele percepute ca fiind riscante, inclusiv Bitcoin.”

Remarcile lui Cohen sunt coroborate cu un nou sondaj crypto efectuat de către Investing.com, conform căruia, 63% dintre respondenții din Marea Britanie plănuiesc să achiziționeze Bitcoin, în 2021. Mai mult de 60% dintre cei 800 de respondenți au spus de asemenea că sunt de părere că Bitcoin va crește la peste 60k $, în 2021. (Sursa EN)

CEO-ul Twitter, Jack Dorsey a pornit un nod Bitcoin complet

Fondatorul și CEO-ul Twitter, Jack Dorsey și-a pornit propriul nod Bitcoin (BTC). Miliardarul a postat o captură de ecran a software-ului nodului Bitcoin, Bitcoind, ce rula pe computerul său, ceea ce înseamnă că Dorsey ajută acum la validarea tranzacțiilor Bitcoin.

Dorsey a postat captura de ecran, împreună cu cuvintele, „Running #bitcoin”. Captura de ecran arată computerul lui Dorsey în timp ce sincronizează rețeaua blockchain Bitcoin, care presupune ca un utilizator să descarce toată istoria la zi, a chain-ului. La momentul scrierii articolului, blockchain-ul Bitcoin avea o dimensiune de aproximativ 325 Gb.

Procesul de sincronizare poate dura săptămâni întregi, bazat pe capacitatea computerului și pe viteza internetului, iar captura de ecran a lui Dorsey arată că a reușit să sincronizeze aproximativ 2% din chain, până acum.

Întrebat dacă rula nodul pe un Raspberry Pi dedicat, Dorsey a dezvăluit că îl rula cu utilizarea unui procesor Macbook M1 – cea mai nouă linie de procesoare pentru laptop, de la Apple.

Nodurile Bitcoin sunt diferite de Bitcoin miners, prin faptul că nu sunt în competiție pentru o parte din recompensele per bloc. Mai degrabă, fiecare nod găzduiește încă o copie imuabilă a blockchain-ului, ajutând la creșterea securității rețelei, per total. Conform datelor recente, numărul de noduri complete Bitcoin, aflate în operare a fluctuat în ultimul timp, la undeva între 7000 și 11 000.

Numărul nodurilor Bitcoin a crescut recent, stabilind un nou record. După cum a mai fost raportat anterior, la data de 20 ianuarie existau în operare 11 613 noduri Bitcoin. Acest număr a scăzut până la    7 260, până la momentul scrierii articolului. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.