Știri crypto & Bitcoin - Andreessen Horowitz încheie un fond crypto de 4,5 miliarde de dolari pe fondul turbulențelor de pe piață - JPMorgan plasează prețul corect al BTC la $38K și declară crypto un activ alternativ preferat

Știri crypto & Bitcoin - Andreessen Horowitz încheie un fond crypto de 4,5 miliarde de dolari pe fondul turbulențelor de pe piață - JPMorgan plasează prețul corect al BTC la $38K și declară crypto un activ alternativ preferat

Andreessen Horowitz încheie un fond crypto de 4,5 miliarde de dolari pe fondul turbulențelor de pe piață

Chiar dacă piețele crypto par a fi pe o cale lungă și dificilă, pe baza ultimelor săptămâni de agitație a tokenilor, investitorii de risc care caută să pună mâna pe un viitor Web3 nu încetinesc.

Gigantul de capital de risc, a16z, a anunțat închiderea celui de-al patrulea fond crypto, la 4,5 miliarde de dolari. Acest lucru aduce totalul banilor investiți de Andreessen Horowitz în moneda digitală și în afacerile blockchain la peste 7,6 miliarde de dolari.

Noul vehicul de investiții se va concentra asupra ideilor aflate la început de drum, precum și asupra proiectelor care sunt mai mature și care au demonstrat deja o anumită tracțiune. Potrivit firmei, 1,5 miliarde de dolari din finanțare vor fi folosiți pentru injecții de seeds, în timp ce 3 miliarde de dolari vor fi dedicate investițiilor de risc.

În ciuda centrului actual al pieței, firma este optimistă în ceea ce privește descoperirea de noi perspective. Marc Andreessen, co-fondatorul a16z, a comentat că, criptomonedele se află încă în "primele etape", adăugând că piața are un mare potențial de creștere.

Cel de-al patrulea fond de criptomonede este în lucru de ceva timp. Acesta dublează dimensiunea fondului de criptomonede anterior și demonstrează interesul tot mai mare al partenerilor limitați ai firmei de a-și spori expunerea la firmele de criptomonede.

Noua finanțare a venit la mai puțin de un an de când Andreessen Horowitz a anunțat lansarea Fondului Crypto III, în valoare de 2,2 miliarde de dolari. Dominația A16z a făcut valuri în industria crypto pe parcursul ultimelor luni, mai multe companii native de criptomonede, precum Paradigm și Electric Capital, strângând sume enorme pentru a concura cu aceasta. (Sursa EN)

JPMorgan plasează prețul corect al BTC la $38K și declară crypto un activ alternativ preferat

JPMorgan a plasat prețul corect al Bitcoin (BTC) la 38.000 de dolari, ceea ce reprezintă o creștere de 28% față de nivelul actual de aproximativ 29.500 de dolari, potrivit unei note pe care banca a emis-o către clienți. "Corecția de luna trecută de pe piața crypto pare mai degrabă o capitulare în raport cu ianuarie/februarie anul trecut, iar în viitor vedem o creștere pentru Bitcoin și piețele crypto în general", se arată în notă. Strategul băncii, Nikolaos Panigirtzoglou, a fost autorul principal al documentului respectiv.

O notă a investitorilor băncii a plasat valoarea justă a Bitcoin la același nivel în februarie. Acesta se tranzacționa în jurul valorii de 43.000 de dolari la acel moment.

Crypto a depășit imobiliarele ca "activ alternativ" preferat de bancă, alături de fondurile speculative, continuă nota. Se spune în notă:

"Până în prezent, există puține dovezi că finanțarea VC [capital de risc] s-a sistat după prăbușirea Terra. Din cele 25 de miliarde de dolari de finanțare VC de la începutul anului, aproape 4 miliarde de dolari au venit după Terra. Cea mai bună presupunere a noastră este că finanțarea VC va continua și o iarnă lungă similară cu cea din 2018/2019 ar fi evitată".

Finanțarea VC ar fi esențială pentru a evita acea iarnă crypto, a adăugat acesta.

În aceeași zi, marele capitalist de risc Andreessen Horowitz a anunțat încheierea celui de-al patrulea fond de criptomonede la 4,5 miliarde de dolari. De asemenea, firma de risc axată pe criptomonede, NGC Ventures, și-a lansat cel de-al treilea fond blockchain, cu 100 de milioane de dolari strânși de la investitori, care au inclus Babel Finance, Huobi Ventures și Nexo Ventures.Directorul general al JPMorgan, Jamie Dimon, și-a exprimat în repetate rânduri antipatia personală față de criptomonede, mergând până la a le numi o fraudă, însă banca, la rândul ei, a adoptat o poziție mai practică. A devenit prima bancă majoră din Metaverse la începutul acestui an. Dimon a lăudat crypto pentru facilitatea de plată transfrontalieră a acesteia. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.