Știri crypto & Bitcoin - Ark a lui Cathie Wood și 21Shares depun un nou dosar pentru un ETF Bitcoin spot - Miliardarul Bill Miller numește Bitcoin "asigurare" împotriva catastrofelor financiare

Știri crypto & Bitcoin - Ark a lui Cathie Wood și 21Shares depun un nou dosar pentru un ETF Bitcoin spot - Miliardarul Bill Miller numește Bitcoin "asigurare" împotriva catastrofelor financiare

Ark a lui Cathie Wood și 21Shares depun un nou dosar pentru un ETF Bitcoin spot

ARK Investment Management, o firmă de investiții fondată de Cathie Wood, face o nouă încercare de a lansa un fond Bitcoin (BTC) spot tranzacționat la bursă (ETF), în Statele Unite.

ARK Invest a depus încă o cerere pentru ETF-ul său Bitcoin fizic, ARK 21Shares Bitcoin ETF, potrivit unui dosar depus la Comisia pentru valori mobiliare și burse din SUA (SEC). Cererea include o propunere de modificare a regulilor de la bursa BZX a Chicago Board Options Exchange (CBOE).

Potrivit analistului Bloomberg ETF, Henry Jim, ultimul termen limită pentru aprobarea sau respingerea ARK 21Shares Bitcoin ETF este 24 ianuarie 2023.

Cea mai recentă depunere vine la scurt timp după ce SEC a respins cererea pentru ARK 21Shares Bitcoin ETF la începutul lunii aprilie. Ark Invest a avut inițial un parteneriat cu emitentul european de ETF-uri 21Shares pentru a depune o cerere pentru un ETF Bitcoin spot listat la bursa CBOE BZX în iunie 2021.

Potrivit ultimului dosar, obiectivul de investiții al ARK 21Shares Bitcoin ETF este de a încerca să urmărească performanța Bitcoin, în conformitate cu performanța indicelui S&P Bitcoin. "În încercarea de a-și atinge obiectivul de investiții, fondul va deține Bitcoin și va evalua acțiunile zilnic pe baza indicelui", se arată în cerere. (Sursa EN)

Miliardarul Bill Miller numește Bitcoin "asigurare" împotriva catastrofelor financiare

Bill Miller, miliardarul fondator și director de investiții al firmei de investiții, Miller Value Partners, a declarat că el consideră Bitcoin (BTC) o "poliță de asigurare împotriva catastrofelor financiare".

Apărut într-un episod al podcastului "Richer, Wiser, Happier", Miller a susținut crypto ca mijloc pentru cei prinși în conflict de a avea în continuare acces la produse financiare. El a folosit drept exemplu prăbușirea infrastructurii financiare din Afganistan după retragerea Statelor Unite, în august 2021.

"Când Statele Unite s-au retras din Afganistan, Western Union a încetat să mai trimită remitențe acolo sau să le ia din Afganistan, dar dacă aveai Bitcoin, erai bine. Bitcoin-ul tău este acolo. Îl poți trimite oricui din lume dacă ai un telefon".

Miller a spus că exemplele despre modul în care crypto pot funcționa ca asigurare nu "trebuie să fie totul sau nimic" și a remarcat modul în care Bitcoin s-a comportat în primele etape ale pandemiei și reacția Rezervei Federale la aceasta:"Când Fed a intervenit și a început să tragă cu tunul în masa monetară și să salveze, în esență, ratele ipotecare [...] Bitcoin a funcționat bine. Nu a existat nicio fugă la Bitcoin. Sistemul a funcționat fără Fed și fără nicio interferență. Toată lumea și-a luat Bitcoin, prețul s-a ajustat, iar apoi, când Bitcoinerii și-au dat seama: "Stai, vom avea inflație pe parcurs", Bitcoin a explodat." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.