Știri crypto & Bitcoin - Arthur Hayes va ispăși o perioadă de probațiune de 2 ani, fiind responsabil pentru eșecul AML al BitMEX - Proiectul de lege actualizat al Rusiei privind minarea crypto reduce amnistia fiscală pentru Bitcoin miners

Știri crypto & Bitcoin - Arthur Hayes va ispăși o perioadă de probațiune de 2 ani, fiind responsabil pentru eșecul AML al BitMEX - Proiectul de lege actualizat al Rusiei privind minarea crypto reduce amnistia fiscală pentru Bitcoin miners

Arthur Hayes va ispăși o perioadă de probațiune de 2 ani, fiind responsabil pentru eșecul AML al BitMEX

Încheind mult așteptata judecată legată de activitățile de spălare de bani de pe exchange-ul crypto, BitMEX, unul dintre cele patru tribunale federale districtuale din New York l-a condamnat pe fondatorul și fostul director executiv, Arthur Hayes, la doi ani de probațiune și șase luni de detenție la domiciliu.

Arthur Hayes, împreună cu ceilalți co-fondatori ai BitMEX, Benjamin Delo și Samuel Reed, precum și cu Gregory Dwyer, au pledat vinovat, la 24 februarie, pentru încălcarea Legii privind secretul bancar (BSA), recunoscând că "în mod intenționat nu au reușit să stabilească, să implementeze și să mențină un program împotriva spălării banilor ("AML") la BitMEX".

Pledoaria de vinovăție pentru sprijinirea spălării banilor este o infracțiune care se pedepsește, fiind adesea pasibilă de o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare. Cu toate acestea, atât Hayes, cât și Delo au fost acuzați de încălcarea BSA, prin faptul că nu au implementat un program de combatere a spălării banilor conform cu legea, înainte de data procesului din martie și au fost de acord să plătească amenzi penale în valoare de 10 milioane de dolari fiecare.

La 7 aprilie, Hayes s-a predat de bunăvoie autorităților americane din Hawaii, la șase luni după ce procurorii federali au formulat primele acuzații, fapt pentru care avocații săi au declarat:

"Domnul Hayes s-a prezentat de bunăvoie la tribunal și așteaptă cu nerăbdare să lupte împotriva acestor acuzații nejustificate".

Potrivit actului de acuzare, a documentelor judiciare publice și a declarațiilor făcute în instanță, Hayes a fost eliberat după ce a plătit o cauțiune de 10 milioane de dolari, în așteptarea procedurilor viitoare din New York. Cu toate acestea, procurorii de la Unitatea de spălare a banilor și întreprinderi criminale transnaționale din cadrul biroului au constatat că antreprenorii se fac vinovați de neaplicarea măsurilor de protecție împotriva spălării banilor (AML), inclusiv de nerespectarea obligațiilor de cunoaștere a clienților (KYC).

În ciuda posibilității iminente de a face închisoare, recunoașterea acuzațiilor a dus la condamnarea lui Hayes la o pedeapsă cu închisoarea la domiciliu, care îi impune să petreacă primele șase luni din pedeapsă departe de casă. În plus, acesta a fost de acord, de asemenea, să plătească o amendă de 10 milioane de dolari. (Sursa EN)

Proiectul de lege actualizat al Rusiei privind minarea crypto reduce amnistia fiscală pentru Bitcoin miners

În mai puțin de o lună, proiectul de lege privind minarea crypto din parlamentul rus a pierdut câteva puncte cheie, cum ar fi obligația crypto miners de a se înscrie într-un registru special și o amnistie fiscală de un an pentru toți cei care s-au înregistrat. Conform raționamentului, proiectul anterior ar fi dus la pierderi la bugetul federal.

Noul proiect de lege "Cu privire la minare în Federația Rusă", a apărut în baza de date a camerei inferioare a parlamentului rus, Duma de Stat. Documentul prezintă mai multe modificări semnificative față de versiunea anterioară, de la 29 aprilie.

În timp ce textul rămâne neschimbat în general, noului proiect îi lipsește sub-secțiunea referitoare la un registru al operatorilor de minare, la care companiile ar trebui să se înscrie pentru a-și continua activitatea. În cea mai recentă versiune, pentru a începe minarea, firmele de minare crypto ar trebui să se înregistreze ca întreprinzători individuali sau independenți. Companiile ar urma o procedură standard pentru înregistrarea corporativă.O altă corecție a înlăturat promisiunea de amnistie fiscală în primul an de înregistrare. Perioada de grație urma să se aplice la vămuirea hardware-ului de minare, la toate profiturile realizate înainte de adoptarea legii și la posibilele încălcări ale limitelor stricte ale transferurilor de bani în străinătate, care au fost adoptate de guvernul rus la 8 martie. După cum citează presa locală, în revizuirea proiectului, departamentul juridic al Dumei a criticat inițiativele de înregistrare și amnistie fiscală, afirmând că acestea ar putea "eventual să genereze costuri asupra bugetului federal". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.