Știri crypto & Bitcoin – Bancă de top 30 din Panama este favorabilă Bitcoin - Filipine explorează cazuri de utilizare a blockchain și lansează un program de formare

Bancă de top 30 din Panama este favorabilă Bitcoin

Procesul de adoptare a criptomonedelor în Panama se intensifică. Towerbank, o instituție financiară panameză cu peste 200 de angajați și 40 de ani de experiență bancară, s-a declarat favorabilă Bitcoin, deschizând calea pentru conturile crypto.

Gabriel Campa, vicepreședintele de produs al Towerbank, a declarat: "Credem că, în calitate de bancă, avem multe de oferit acestei comunități", afirmând statutul grupului ca fiind "crypto-friendly".

"Dorim să devenim parte a comunității și să construim împreună o platformă de servicii, pentru a satisface oportunitățile care decurg din nevoile, durerile și prioritățile lor actuale. În următoarele 90 de zile, pe măsură ce implementăm infrastructura necesară, vom adăuga servicii suplimentare în contul nostru "crypto friendly"."

Într-o serie de tweet-uri și informații de la o întâlnire blockchain din capitala Panama, Panama City, banca deschide porțile comunității crypto. În timpul meetup-ului blockchain găzduit de Camera de Comerț Digital și Blockchain din Panama, reprezentanții Towerbank i-au invitat pe entuziaștii crypto să își deschidă conturi la bancă.

Potrivit relatărilor, Campa a împărtășit faptul că clienții crypto nu vor suferi "piedicile" pe care cetățenii panamezi le-ar suferi în mod normal atunci când execută activități crypto la bancă.

Cristobal Pereira, directorul executiv al Latam Blockchain Summit și un participant la întâlnirea cu Towerbank și Campa, a împărtășit: "Towerbank este crypto-friendly". Într-un tweet, el a declarat că entuziaștii crypto pot "veni să deschidă conturi și să efectueze retrageri de la exchange-uri, fără teamă". (Sursa EN)

Filipine explorează cazuri de utilizare a blockchain și lansează un program de formare

Filipine a început să exploreze cazurile de utilizare a tehnologiei blockchain, lansând un program de formare pentru cercetătorii din cadrul Departamentului de Știință și Tehnologie al guvernului (DOST).

Enrico Paringit, un oficial al DOST, a declarat că scopul formării este de a vedea cum blockchain poate juca un rol în domenii precum asistența medicală, sprijinul financiar și ajutorul de urgență. Paringit a precizat că departamentul analizează, de asemenea, modul în care blockchain poate fi utilizat în eliberarea pașapoartelor și a vizelor, în înregistrarea mărcilor comerciale și în registrele guvernamentale.

În timp ce crypto este o aplicație proeminentă pentru blockchain, oficialul DOST a subliniat că departamentul intenționează să "construiască aplicații care să nu fie legate de criptomonede", adăugând că își propune să formeze specialiști în dezvoltarea blockchain, care ar putea sprijini guvernul în diverse aplicații ale tehnologiei.

Programul a primit o finanțare care ar putea acoperi cheltuielile de formare a specialiștilor și cercetătorilor, în tehnologia informației. Cu toate acestea, Paringit a subliniat că lipsa experților locali în blockchain a creat dificultăți departamentului.Fortunato de la Peña, secretarul filipinez pentru știință și tehnologie, a intervenit, de asemenea, spunând că blockchain este "o tehnologie emergentă importantă" pe care țara trebuie să o dezvolte. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.