Știri crypto & Bitcoin - Banca Generali din Italia va furniza servicii crypto în 2021 - Administratorul Mt. Gox depune proiect pentru plan de reabilitare – 26-02-2021

Banca privată italiană, Banca Generali plănuiește să introducă servicii pentru criptomonede, în 2021. Conform anunțului, Banca Generali a ...

Știri crypto & Bitcoin - Banca Generali din Italia va furniza servicii crypto în 2021 - Administratorul Mt. Gox depune proiect pentru plan de reabilitare – 26-02-2021

Banca Generali din Italia va furniza servicii crypto în 2021

Banca privată italiană, Banca Generali plănuiește să introducă servicii pentru criptomonede, în 2021. Conform anunțului, Banca Generali a încheiat un parteneriat comercial cu Conio, o companie fintech ce furnizează soluții de administrare a activelor digitale, pentru instituțiile financiare tradiționale, soluții ce includ portofele electronice și servicii de custodie.

Un purtător de cuvânt al Banca Generali a declarat că, banca nu intenționează să lanseze un exchange de criptomonede în viitorul apropiat, ci mai curând va furniza „servicii, cu Conio în rolul de portofel electronic.”

Banca Generali va achiziționa de asemenea o parte din acțiunile Conio, pentru a susține dezvoltarea companiei și distribuirea produselor acesteia, ca parte a gamei de servicii digitale ale băncii, oferite clienților săi. Prin urmare, banca a dus la o creștere a capitalului acțiunilor Conio, de 14 milioane $.

Fondată în 2015, Conio pretinde a fi primul portofel electronic Bitcoin (BTC), din Italia. Compania a dezvoltat tehnologie pentru servicii de custodie, ce se axează pe instituții, precum băncile.

Banca Generali nu este singura bancă italiană care își anunță planurile legate de criptomonede. În luna martie, 2020, Banco Sella a lansat propriul serviciu de tranzacționare Bitcoin, permițând clienților săi să cumpere, să vândă și să depoziteze Bitcoin, prin intermediul platformei sale, Hype. (Sursa EN)

Administratorul Mt. Gox depune proiect pentru plan de reabilitare

Administratorul Mt. Gox, Nobuaki Kobayashi a depus un proiect pentru un plan de reabilitare, pentru despăgubirea utilizatorilor Mt. Gox. Conform unui anunț oficial, postat pe website-ul Mt. Gox, tribunalul districtual din Tokio și un examinator vor revizui proiectul pentru planul de reabilitare și vor determina dacă să continue cu procedurile de reabilitare.

Această mutare vine la scurt timp după ce Kobayashi a primit o altă aprobare, de a extinde termenul limită pentru depunerea unui plan de reabilitare, din octombrie 2020.

Lansat în 2010, Mt. Gox a fost ținta celui mai mare hack din istoria criptomonedelor. După cum a fost raportat, exchange-ul a pierdut un total de 1.35 milioane de Bitcoin (BTC), în urma a două atacuri, din 2011, respectiv 2014.

Clienții Mt. Gox încă nu au primit despăgubiri pentru fondurile furate. Kobayashi, un avocat japonez ce a fost desemnat să se ocupe de procesul civil de rambursare a fondurilor, ar avea 150 000 BTC pentru restituire către utilizatori. Cu toate acestea, despăgubirile au fost amânate de mai multe ori.

Fostul exchange japonez de criptomonede, Mt. Gox merge în cele din urmă, mai departe cu planul său de despăgubire a clienților. Alte exchange-uri de criptomonede au efectuat mișcări similare de despăgubire a clienților, în ultima perioadă. Pe data de 9 decembrie, lichidatorul fostului exchange de criptomonede Cryptopia a început procesul de despăgubire a creditorilor, în urma unui atac din 2019. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.