Știri crypto & Bitcoin - BCE - Una din zece gospodării din centrele de populație din zona euro deține acum crypto - Blockstream concepe un nou tip de multisig numit ROAST

Știri crypto & Bitcoin - BCE - Una din zece gospodării din centrele de populație din zona euro deține acum crypto - Blockstream concepe un nou tip de multisig numit ROAST

BCE - Una din zece gospodării din centrele de populație din zona euro deține acum crypto

Banca Centrală Europeană (BCE) a publicat rezultatele unui nou sondaj realizat în șase zone din zona euro: Olanda, Spania, Italia, Belgia, Franța și Germania. Împreună, aproximativ 10% dintre respondenții din țările analizate au declarat că dețin criptomonede. Din acest grup, doar 6% dintre respondenți au declarat că dețin active digitale cu o valoare mai mare de 30.000 de euro (32.037 de dolari). Între timp, 37% dintre respondenți au declarat că dețin până la 999 de euro (1066 dolari) în criptomonede.

În toate țările analizate, investitorii din cea de-a cincea quintilă de venituri (sau cei mai bogați 20% din populație) au avut în mod constant cea mai mare proporție de deținere de criptomonede în raport cu alte grupuri de venituri. Sondajul privind așteptările consumatorilor i-a întrebat pe adulții cu vârste cuprinse între 18 și 70 de ani dacă ei sau cineva din gospodăria lor deținea active financiare din diverse categorii, cum ar fi criptomonedele.

Sondajul a fost inclus într-un nou raport publicat de BCE în aceeași zi cu privire la adoptarea tot mai frecventă a activelor crypto, în pofida factorilor de risc ai acestora. După cum citează BCE, 56% dintre respondenții unui sondaj recent al Fidelity au declarat că au avut o anumită expunere la active crypto, în creștere de la 45% în 2020. Disponibilitatea crescută a instrumentelor derivate și a titlurilor de valoare bazate pe crypto pe exchange-uri reglementate, cum ar fi contractele futures, notele tranzacționate la bursă, fondurile tranzacționate la bursă și trusturile tranzacționate extrabursier, au contribuit la acest impuls.

În plus, creșterea reglementării a fost considerată un semn că autoritățile publice aprobă crypto. Ca exemplu, BCE a citat Germania, care a permis fondurilor instituționale să investească până la 20% din deținerile lor în crypto. Cu toate acestea, BCE a subliniat în finalul raportului că, dacă tendințele actuale de adoptare a activelor digitale continuă, atunci acestea vor reprezenta în cele din urmă o amenințare la adresa stabilității financiare. (Sursa EN)

Blockstream concepe un nou tip de multisig numit ROAST

Unitatea de cercetare a firmei de tehnologie blockchain, Blockstream, axată pe Bitcoin (BTC), a publicat o propunere pentru un nou tip de standard multisig, numit Robust Asynchronous Schnorr Threshold Signatures (ROAST).

Acesta speră să evite problema eșecurilor tranzacțiilor din cauza semnatarilor absenți, sau chiar rău intenționați și poate funcționa la scară largă.

Termenul multisig, sau multi-semnătură, se referă la o metodă de tranzacție în care sunt necesare două sau mai multe semnături înainte de a putea fi executată. Standardul este adoptat pe scară largă în domeniul crypto.

Potrivit unei postări de pe blogul de cercetare Blockstream, ideea de bază a ROAST este de a face tranzacțiile între rețeaua Bitcoin și sidechain-ul Liquid, al Blockstream, mai eficiente, automatizate, sigure și private.

În special, ROAST a fost postulat ca un standard de semnătură care ar putea funcționa cu, și îmbunătăți schemele de semnătură cu limită, cum ar fi Flexible Round-Optimized Schnorr Threshold Signatures FROST):

"ROAST este un înveliș simplu în jurul schemelor de semnături cu limită, precum FROST. Garantează că un cvorum de semnatari onești, de exemplu, funcționarii de la Liquid, poate obține întotdeauna o semnătură validă chiar și în prezența unor semnatari perturbatori, atunci când conexiunile de rețea au o latență arbitrar de mare."

Cercetătorii au evidențiat că, deși FROST poate fi o metodă eficientă pentru semnarea tranzacțiilor BTC, structura sa de coordonatori și semnatari este concepută pentru a anula tranzacțiile în prezența unor semnatari absenți, ceea ce o face sigură, dar suboptimală pentru un "software de semnare automată".Pentru a rezolva această problemă, cercetătorii spun că ROAST poate garanta un număr suficient de semnatari de încredere pe fiecare tranzacție pentru a evita orice eșec. În plus, se poate face la o scară mult mai mare decât standardul multisig de 11 din 15, pe care Blockstream îl utilizează în principal. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.