Știri crypto & Bitcoin - Beijing-ul investighează fermele de minare crypto, pentru a îmbunătăți eficiența energetică - Autoritatea fiscală din Marea Britanie vizează evazioniștii fiscali crypto – 16-07-2021

Autoritățile din Beijing efectuează inspecții ale centrelor de date de minare crypto, pentru a înțelege mai bine impactul acestora asupra consumului energetic ...

Știri crypto & Bitcoin - Beijing-ul investighează fermele de minare crypto, pentru a îmbunătăți eficiența energetică - Autoritatea fiscală din Marea Britanie vizează evazioniștii fiscali crypto – 16-07-2021

Beijing-ul investighează fermele de minare crypto, pentru a îmbunătăți eficiența energetică

Autoritățile din Beijing efectuează inspecții ale centrelor de date de minare crypto, pentru a înțelege mai bine impactul acestora asupra consumului energetic.

Biroul Municipal pentru Economie și Tehnologia Informațiilor din Beinjing a trimis o notificare urgentă către centrele de operare de date, cerându-le să raporteze dacă sunt implicate în minarea de Bitcoin (BTC) sau a altor criptomonede. Notificarea solicita centrelor de date să raporteze cantitatea de energie electrică consumată prin minarea de crypto.

Un oficial al biroului a declarat că destinatarii notificării includ cei trei operatori de telecomunicații de top ai Chinei. Acesta a menționat că nu cunoaște motivul din spatele inițiativei, sau dacă aceasta face sau nu parte din cadrul unei campanii la nivel național.

Vestea vine pe fondul unui hash rate  Bitcoin în revenire, în urma unei scăderi masive datorate unei întreruperi de curent din hub-ul de minare din Xinjiang. După ce a scăzut la 106 milioane TH/s pe 17 aprilie, hash rate-ul Bitcoin a revenit la aproximativ 166 milioane TH/s.

Consumul de energie pentru minarea de criptomonede a avut parte de mai multă atenție din partea legislatorilor, în ultimele luni.  (Sursa EN)

Autoritatea fiscală din Marea Britanie vizează evazioniștii fiscali crypto

Her Majesty's Revenue and Customs, autoritatea fiscală din Regatul Unit, își va intensifica eforturile de a prinde evazioniștii fiscali în criptomonede, în încercarea de a descoperi ceea ce aceasta consideră a fi bogăție ascunsă, spune grupul de contabilitate din Marea Britanie, UHY Hacker Young.

Potrivit grupului, formularul pentru „declarația de active”, care este utilizat în investigațiile evaziunii fiscale va include acum o secțiune axată în mod specific pe criptomonede, cum ar fi Bitcoin (BTC), Ether (ETH) și altele.

Pe lângă solicitările explicite de informații privind deținerile de criptomonede, formularul va include și secțiuni dedicate altor sisteme de schimb, inclusiv peso-ul de pe piața neagră, utilizat de cartelurile mexicane și columbiene, împreună cu monede similare nesancționate utilizate în Africa, India și China.

„HMRC suspectează că o cantitate tot mai mare de bogăție ascunsă se strecoară printre degete, datorită creșterii criptomonedelor și altor sisteme de transfer de bani nesancționate. Această cerere de informații este un pas important în lupta HMRC împotriva acestei situații”, a explicat directorul UHY Hacker Young, David Jones.

Cererea HMRC de informații privind deținerile de criptomonede ar putea să nu fie îndeplinită în mod necesar, a afirmat Jones. Cu toate acestea, dacă cineva nu declară dețineri de criptomonede în timpul unei investigații și autoritățile descoperă ulterior un portofel crypto care îi aparține, acesta s-ar putea confrunta acum cu acuzații penale suplimentare.

„În timp ce infractorii pot alege în continuare să nu declare aceste active, acest lucru oferă HMRC o altă oportunitate de a aduce acuzații penale împotriva lor, în cazul în care munca lor criminalistică găsește un portofel Bitcoin ascuns,” a explicat Jones. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.