Știri crypto & Bitcoin - Bitcoin urcă, iar Coinbase coboară: întreruperi de funcționare ale exchange-ului și furia traderilor - Bitcoin ajunge pe pagina de start a The Wall Street Journal – 19-02-2021

Coinbase pare să aibă o problemă de capacitate. Utilizatorii au evidențiat de ani buni faptul că, atunci când Bitcoin, sau alte active crypto sunt în special volatile ...

Știri crypto & Bitcoin - Bitcoin urcă, iar Coinbase coboară: întreruperi de funcționare ale exchange-ului și furia traderilor - Bitcoin ajunge pe pagina de start a The Wall Street Journal – 19-02-2021

Bitcoin urcă, iar Coinbase coboară: întreruperi de funcționare ale exchange-ului și furia traderilor

Coinbase pare să aibă o problemă de capacitate. Utilizatorii au evidențiat de ani buni faptul că, atunci când Bitcoin, sau alte active crypto sunt în special volatile, exchange-ul devine uneori offline, fără avertisment. Aceste întreruperi de funcționare pot împiedica clienții să cumpere, sau să-și vândă activele crypto deținute și sunt în general văzute drept nefavorabile de către traderi.

Între luna martie și luna noiembrie, exchange-ul a înregistrat nouă tipuri diferite de probleme, ce au condus la diverse tipuri de întreruperi, sau probleme de conectare, deși impactul direct asupra clienților este neclar în anumite situații. Aparent, problemele variază în funcție de gradul lor de severitate. Principalul update al statusului Coinbase, în timpul unor asemenea probleme este: „Coinbase.com experimentează probleme de conectivitate.”

Patru dintre aceste situații au coincis cu prețul volatil al Bitcoin, conform TradingView.com

Pe 29 aprilie, Coinbase a raportat probleme cu conectivitatea. În cadrul unui update al statusului său, postat mai târziu, Coinbase.com a părut să aibă probleme între 10 a.m. și 12:30 p.m., în acea zi. Prețul Bitcoin s-a modificat cu 4.54% în acea fereastră de timp.

Pe data de 9 mai, Coinbase a notificat comunitatea în legătură cu o altă problemă, declarând din nou că, „Coinbase.com experimentează probleme de conectivitate.” De data aceasta, prețul Bitcoin s-a modificat cu 15.26%, între 5 p.m. și 6 p.m.

Cea de-a treia situație corelată cu acțiunea prețului Bitcoin s-a petrecut pe 1 iunie, când Coinbase a notificat încă o dată în mod public, că întâmpină dificultăți cu conectivitatea. Se pare că acest incident a avut un oarecare impact asupra clienților, între 4 p.m. și 5 p.m., timp în care prețul Bitcoin s-a modificat cu 6.94%. În zilele de după acest incident, unii clienți Coinbase au părăsit platforma, iar aceasta s-a văzut în numărul retragerilor Bitcoin.

Coinbase a mai întâmpinat de asemenea o problemă de conectivitate pe 28 iulie, între 2 a.m. și 4:30 a.m., timp în care prețul Bitcoin s-a modificat cu 3.82%. (Sursa EN)

Bitcoin ajunge pe pagina de start a The Wall Street Journal

După ce a crescut cu 80% în două luni, Bitcoin (BTC) a recăpătat interesul media, iar The Wall Street Journal discută pe prima pagină, despre adoptarea criptomonedei printre investitorii instituționali.

Articolul menționează că Bitcoin a primit recent susținere din partea „miliardarilor de pe Wall Street”, ca Paul Tudor Jones și Stanley Druckenmiller, împreună cu alte persoane publice, inclusiv gazda unei emisiuni radio.

Reportajul WSJ vine după o perioadă de liniște în ceea ce privește prezența Bitcoin în publicațiile media, și aceasta în ciuda faptului că moneda a atins prețuri incredibile, și a stabilit noi recorduri pentru capitalul de piață.

În plus față de investițiile semnificative ale managerilor de fonduri de investiții, și ale Grayscale Investments, WSJ subliniază cererea crescută din partea investitorilor din retail, care pot accesa acum active crypto prin intermediul companiilor pentru servicii financiare obișnuite.

Articolul afirmă că volumul Bitcoin, în Cash App a Square a fost de 1.6 miliarde $ în cel de-al doilea trimestru al anului 2020, comparat cu 555 milioane $, pentru întregul an 2019. A crescut de asemenea și activitatea de tranzacționare pentru exchange-ul ItBit, după ce a fost dezvăluit faptul că, serviciile de tranzacționare Bitcoin ale PayPal vor fi efectuate prin intermediul platformei. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.