Știri crypto & Bitcoin - Bitmain semnează un parteneriat comun pentru 500MW cu Merkle Standard - Primul și cel mai vechi pool de minare Bitcoin din lume a minat aproape 1,3 milioane de BTC de la înființare – 23-06-2022

Știri crypto & Bitcoin - Bitmain semnează un parteneriat comun pentru 500MW cu Merkle Standard - Primul și cel mai vechi pool de minare Bitcoin din lume a minat aproape 1,3 milioane de BTC de la înființare – 23-06-2022

Bitmain semnează un parteneriat comun pentru 500MW cu Merkle Standard

Bitmain, cu sediul la Beijing, a încheiat un parteneriat cu un Bitcoin miner sustenabil, cu sediul în Statele Unite, Merkle Standard, care va contribui cu investiții de capital, expertiză și piese.

Ca parte a asocierii în participație, Bitmain va contribui la dezvoltarea a până la 500 MW de infrastructură curată de minare digitală în instalațiile hidroenergetice ale Merkle Standard, din estul statului Washington.

Bitmain este un nume cunoscut în ecosistemul Bitcoin (BTC), renumit pentru marca Antminer, numele din spatele popularelor Bitcoin miners, ASIC S9 și S19. Merkle Standard susține că este un BTC miner responsabil în ceea ce privește emisiile de carbon, dorind să devină net carbon negativ până la sfârșitul anului. Merkle Standard va instala până la 150.000 de echipamente de minare Bitmain, datorită acestei întreprinderi.

Ruslan Zinurov, CEO al Merkle Standard, a declarat că parteneriatul cu Bitmain va "catapulta planul nostru de creștere, de a construi una dintre cele mai mari platforme de minare sustenabile, de active digitale, din America de Nord".

Într-un alt comentariu, Josh Zappala, director de strategie la Merkle Standard, a subliniat beneficiile pe care minarea BTC le aduce țesutului social al comunităților locale. Cu aspirații de a deveni unul dintre cei mai mari angajatori din zonă, societatea mixtă va introduce "35-50 de locuri de muncă cu normă întreagă la fața locului", în timp ce "sprijină afacerile locale". Acesta a declarat:

"Datorită caracteristicilor flexibile ale sarcinii energetice a centrului de date, suntem potriviți pentru a fi consumatorul ideal de energie pentru furnizorii noștri de energie și așteptăm cu nerăbdare să oferim un sprijin suplimentar comunității." (Sursa EN)

Primul și cel mai vechi pool de minare Bitcoin din lume a minat aproape 1,3 milioane de BTC de la înființare

Toate lucrurile au începuturi umile; în 2010, primul proiect de minare Bitcoin (BTC) a fost creat în Praga, Cehia, și se numea pur și simplu Bitcoin.cz. La scurt timp după aceea, fondatorul Mark "Slush" Palatinus a decis să treacă la alte întreprinderi, cum ar fi crearea primului portofel hard de criptomonede din lume, Trezor. Ca urmare, Braiins, o companie care se ocupă cu dezvoltarea și cercetarea Linux-ului încorporat, a preluat pool-ul de minare și l-a redenumit în consecință.

Cu puțin timp înainte, până în prezent, Braiins (Slush Pool) a crescut și a devenit unul dintre cele mai mari pool-uri de minare Bitcoin. În prezent, există peste 15.000 de utilizatori în acest spațiu, iar rata sa totală de hash reprezintă între 5% și 8% din cea a rețelei Bitcoin, în general. Compania își obține 100% din venituri prin intermediul BTC și percepe un comision de 2% până la 2,5% din firmware-ul său minier. Într-un interviu, Kristian Csepcsar, director de marketing la Braiins, a explicat de ce pasionații de crypto aleg în continuare cel mai vechi pool de minare din lume după atâția ani, în ciuda atâtor concurenți disponibili.

Unul dintre primele aspecte discutate a fost de ce firmware-ul este atât de critic în acest proces, la care Csepcsar a dat exemplul echilibrării rețelei din Texas. Acesta a explicat: "Pornești echipamentul de minare atunci când există multă electricitate în rețea, dar s-ar putea să trebuiască să îl oprești în câteva milisecunde atunci când cererea este mare din partea gospodăriilor".

"Acum imaginați-vă o fermă mare de 60.000 de echipamente; este foarte greu să le reglați fără ajutorul unui firmware, care rezolvă problema cu ușurință."

Dar nu doar aspectul tehnologic îi atrage pe noii miners către pool-ul de minare, Braiins. Este vorba, de asemenea, despre ethosul companiei. "Alte pool-uri de minare vor să sprijine cât mai multe forks de Bitcoin și altcoins, pentru că este doar o afacere pentru ei", a spus Csepcsar. "Dar noi nu ne ocupăm de asta; în timpul fork-ului Bitcoin Cash (BCH) din 2017, am decis să rămânem fideli viziunii noastre centrale și să nu ne extindem pool-ul de minare la BCH, deoarece era doar un moft."

În plus, Braiins este extrem de independentă, nefiind niciodată plătită de firme de capital de risc sau de investitori externi. Unii entuziaști ai criptomonedelor ar susține că este nevoie de instituții centralizate, cum ar fi autoritățile de reglementare în domeniul securității, care să intervină și să reglementeze volatilitatea monedelor digitale, astfel încât investitorii și întreprinderile deopotrivă să poată planifica o creștere lentă și constantă (deși controlată). Dar nu și Csepcsar:"Imaginați-vă dacă am tranzacționa Bitcoin la fel ca NASDAQ, opt ore pe zi, de luni până vineri, în loc de 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Bitcoin crește rapid, ca o tehnologie exponențială, și vrem să rămână așa. Restricțiile fac ca totul să fie mai lent și mai puțin eficient." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.