Știri crypto & Bitcoin - Cathie Wood – investitorii în BTC nu ar trebui să tranzacționeze până la modificarea codului fiscal - Fond de pensii din Noua Zeelandă alocă 5% pentru Bitcoin – 10-06-2021

Cathie Wood, fondatoare și CEO pentru Ark Invest atenționează investitorii să nu își vândă sau să nu-si tranzacționeze Bitcoin-ul (BTC) până când IRS-ul nu ...

Știri crypto & Bitcoin - Cathie Wood – investitorii în BTC nu ar trebui să tranzacționeze până la modificarea codului fiscal - Fond de pensii din Noua Zeelandă alocă 5% pentru Bitcoin – 10-06-2021

Cathie Wood – investitorii în BTC nu ar trebui să tranzacționeze până la modificarea codului fiscal

Cathie Wood, fondatoare și CEO pentru Ark Invest atenționează investitorii să nu își vândă sau să nu-si tranzacționeze Bitcoin-ul (BTC) până când IRS-ul nu va introduce politici fiscale mai rezonabile pentru activele digitale.

În cadrul unui webcast, găzduit de Cboe, Wood a afirmat că tranzacțiile cu BTC pot duce la datorii fiscale masive.

Utilizarea de BTC pentru tranzacții și vânzarea sa pentru profit au devenit opțiuni atractive pentru posesorii pe termen lung. Aceștia pot utiliza în prezent BTC pentru achiziționarea de automobile Tesla, în SUA. La valorile actuale, un model de bază Tesla 3 ar putea fi achiziționat pentru aproximativ 0.72 BTC.

Dar, fie că vinzi Bitcoin pentru profit, fie că îi utilizezi pentru a achiziționa un automobil Tesla, ambele cazuri sunt impozabile, cel puțin în SUA, iar aceasta se datorează faptului că IRS-ul tratează Bitcoin mai curând ca proprietate, decât ca monedă. Până la modificarea acestui aspect, poate fi contraintuitiv să efectuezi tranzacții cu criptomonede.

Deși comentariile lui Wood au avut ca țintă oamenii bogați, majoritatea cumpărătorilor au generat profituri din BTC-ul deținut. Până în noiembrie 2020, s-a estimat că aproximativ 98% din adresele BTC erau în negru. (Sursa EN)

Fond de pensii din Noua Zeelandă alocă 5% pentru Bitcoin

KiwiSaver Growth Strategy, un fond de pensii în valoare de 350 milioane $, din Noua Zeelandă a alocat, conform surselor, 5% din activele sale, pentru Bitcoin (BTC), subliniind fluxul constant de investitori instituționali care intră în spațiul digital al activelor.

Asemănările izbitoare ale Bitcoin cu aurul au fost citate drept unul dintre cele mai importante motive pentru tranzacție, conform lui James Grigor, director de investiții la New Zealand Funds Management.

Grigor a explicat că firma sa a achiziționat Bitcoin pentru prima dată în octombrie, atunci când prețul acestuia era evaluat la 10k $. Pentru a efectua tranzacția, New Zealand Fund Management a trebuit să își modifice documentele pentru ofertă, astfel încât să permită investițiile în criptomonede.

Prețul Bitcoin a crescut la peste 61k $ luna trecută, ceea ce ar însemna pentru KiwiSaver un profit de șase ori față de suma investită, în doar cinci luni. Deși prețul Bitcoin a scăzut în ultima perioadă, fondul de pensii încă se află în profit.

Grigor a explicat că, KiwiSaver este „majoritar clădit pe clase de active tradiționale,” dar a menționat că „au apărut și alte oportunități.” În cazul Bitcoin este o clasă de active care ar putea ajuta „oamenii să aibă parte de cea mai bună perioadă de pensionare.”

În timp ce fondurile de investiții au început deja să îmbrățișeze Bitcoin, fondurile de pensii adoptă cel mai greu această clasă de active digitale. Creșterea adoptării la nivel instituțional ar putea ajuta la accelerarea adopției la nivel mainstream.

În SUA, Grayscale a menționat că fondurile de pensii deja vizează activele digitale. „Mărimea alocărilor pe care aceștia le fac este în creștere rapidă, de asemenea,” a declarat Michael Sonnenshein, CEO-ul Grayscale. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.