Știri crypto & Bitcoin - Cea mai veche bancă a Americii, BNY Mellon va asigura custodie pentru Bitcoin - Anunțurile de angajare ale Amazon sugerează lansarea unor proiecte de plăți digitale în Mexic – 21-04-2021

Banca New York Mellon, cea mai veche bancă din America și-a anunțat planurile de a deține, de a transfera și de a emite...

Știri crypto & Bitcoin - Cea mai veche bancă a Americii, BNY Mellon va asigura custodie pentru Bitcoin - Anunțurile de angajare ale Amazon sugerează lansarea unor proiecte de plăți digitale în Mexic – 21-04-2021

Cea mai veche bancă a Americii, BNY Mellon va asigura custodie pentru Bitcoin

Banca New York Mellon, cea mai veche bancă din America și-a anunțat planurile de a deține, de a transfera și de a emite Bitcoin (BTC) și alte criptomonede, în calitate de administrator de active, în numele clienților săi.

Imboldul pentru această decizie a venit din partea investitorilor instituționali – clientela de top a BNY Mellon – pe fondul sezonului bull al acestei clase de active.

După cum menționează Wall Street Journal, BNY Mellon este prima bancă națională ce se angajează la introducerea custodiei pentru criptomonede pentru clientela sa, în scurt timp.

Roman Regelman, executivul pentru afaceri digitale și administrare de active este citat de către WSJ, atunci când afirmă că „activele digitale devin parte din mainstream.”

Conform raportului, BNY Mellon intenționează să administreze criptomonede prin utilizarea unei platforme, aflată acum în versiunea de prototip, care va fi utilizată de asemenea, pentru administrarea participațiilor, precum trezorerii și acțiuni.

O echipă dedicată de executivi ai băncii, în frunte cu Mike Demissie a fost însărcinată cu monitorizarea integrării custodiei criptomonedelor și cu gestionarea tuturor afacerilor băncii.

Deși BNY Mellon merge înainte cu planurile sale, Regelman anticipează totuși că, încorporarea completă a activelor digitale în cadrul infrastructurii banking-ului tradițional va mai dura încă trei, până la cinci ani. (Sursa EN)

Anunțurile de angajare ale Amazon sugerează lansarea unor proiecte de plăți digitale în Mexic

Conform anunțurilor sale de angajare, gigantul american de e-commerce, Amazon dezvoltă un nou serviciu, care va permite clienților săi să facă achiziții, cu utilizarea de monede digitale.

Conform unui anunț oficial de angajare de pe Amazon, compania alcătuiește în prezent o echipă tehnologică, pentru facilitarea unui nou serviciu, pentru monede digitale. Cunoscut în prezent ca „Digital and Emerging Payments,”, sau proiect DEP, serviciul va fi lansat inițial în Mexic, permițând localnicilor să achiziționeze crypto cu numerar, pentru a putea cheltui monede digitale, în timp ce își fac cumpărăturile. Anunțul precizează că:

„Suntem în căutarea unui lider, care să ne asiste în lansarea unui nou produs de plăți, pornind cu Mexic drept țară pentru lansare inițială. Acest produs va permite clienților să-și convertească numerarul în monede digitale, astfel încât aceștia să se poată bucura de servicii online, inclusiv achiziții de bunuri și/sau servicii, precum Prime Video.”

Conform aplicației, managerilor pentru dezvoltare de software axat pe monede digitale, aparținând Amazon li se cere să dețină o diplomă de licență în informatică, sau echivalente ale acesteia, cu peste trei ani de experiență în gestionarea livrării sistemelor de software distribuite.

Conform informațiilor de pe LinkedIn, anunțul de angajare a fost publicat la data de 4 februarie. Anterior acestei postări, Amazon a anunțat că fondatorul și CEO-ul său, Jeff Bezos plănuiește să se retragă din funcția de CEO.

Ca urmare a anunțului Tesla, cu privire la achiziționarea de Bitcoin (BTC) în valoare de 1.5 miliarde $, mai multe companii importante, la nivel global, inclusiv MasterCard s-au grăbit să anunțe la rândul lor, lansarea de servicii legate de crypto. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.