Știri crypto & Bitcoin - CEO-ul unui fond de investiții spune că Bitcoin reprezintă „un pariu convex” - Același preț, un Bitcoin diferit: cum s-au schimbat fundamentele din 2017 și până acum – 26-02-2021

2020 a reprezentat un an important pentru adoptarea mainstream a Bitcoin (BTC). Cel mai recent actor în acest spațiu este ...

Știri crypto & Bitcoin - CEO-ul unui fond de investiții spune că Bitcoin reprezintă „un pariu convex” - Același preț, un Bitcoin diferit: cum s-au schimbat fundamentele din 2017 și până acum – 26-02-2021

CEO-ul unui fond de investiții spune că Bitcoin reprezintă „un pariu convex”

2020 a reprezentat un an important pentru adoptarea mainstream a Bitcoin (BTC). Cel mai recent actor în acest spațiu este One River Digital Asset Management, un fond de investiții, condus de către CEO-ul Eric Peters.

Compania se așteaptă să dețină aproximativ 1 miliard de $ în Ethereum (ETH) și BTC, până la jumătatea acestui an și a acumulat deja active în valoare de aproximativ 600 milioane $, conform unui raport efectuat de către Bloomberg. Alan Howard, co-fondatorul Howard Asset Management și un cunoscut miliardar este de asemenea implicat în acest demers.

Poziția lui Peters față de Bitcoin este în același ton cu a altor jucători, care văd BTC ca pe o potențială acoperire împotriva inflației, asemănător acțiunii aurului, în vremuri economice incerte. Vorbind despre ratele dobânzii, printarea de bancnote și alți factori, Peters a declarat pentru Bloomberg că:

„Cu siguranță există mai multe riscuri decât în cazul aurului, care a fost în preajmă pentru mii de ani, dar există de asemenea și mult mai multă convexitate[…] Există foarte puține pariuri convexe care vor fi folositoare portofoliului tău atunci când aceste forțe de la nivel macro vor începe să se manifeste.” (Sursa EN)

Același preț, un Bitcoin diferit: cum s-au schimbat fundamentele din 2017 și până acum

Întrucât prețul Bitcoin a trecut de 20k $, elementele fundamentale ale rețelei sale alcătuiesc o altă imagine decât cea de la bull run-ul anterior, din 2017.

Cu trei ani în urmă, Bitcoin atingea pentru prima dată prețul de 20 000 $, înregistrând câștiguri de aproximativ 2 000% în acel an. De-a lungul anului 2020, Bitcoin s-a bucurat din nou de un raliu de preț, ce l-a împins către un nou record istoric.

Comparând cele două bull run-uril, din 2017, respectiv 2020, s-ar putea crede că luna decembrie are o semnificație aparte pentru Bitcoin. Totuși, în afară de această coincidență, raliurile sunt foarte diferite atunci când vine vorba despre cererea de la nivel instituțional și despre nivelul de adopție. Dintr-o perspectivă fundamentală, bull run-ul de anul acesta nu poate fi nicicum comparat cu cel din 2017, mai ales în ceea ce privește comisioanele la tranzacționare.

Raliul Bitcoin din 2020 este de asemenea foarte diferit și în termeni de hash rate, unul dintre indicatorii cheie ai Bitcoin, care arată puterea computațională și securitatea generală a rețelei, precum și rezistența la atacuri.

Conform datelor Blockchain.com, hash rate-ul BTC a crescut în mod constant în timp, ajungând de la 14 milioane terahashes (TH) pe secundă în decembrie 2017, la peste 130 milioane TH/s, în decembrie 2020.

Întrucât nivelul de adopție al criptomonedelor este în creștere de la zi la zi, numărul de tranzacții zilnice confirmate a crescut continuu, de la an la an. În ciuda faptului că taxele la tranzacțiile cu BTC sunt mult mai mici decât în 2017, rețeaua Bitcoin procesează cu mult mai multe tranzacții acum, decât în urmă cu trei ani.

Bitcoin a procesat aproximativ 320 000 de tranzacții pe 14 decembrie 2020, comparat cu 280 000 de tranzacții la mijlocul lunii decembrie, în 2017, conform datelor oferite de către Blockchain.com.

Numărul de tranzacții neconfirmate în rețeaua Bitcoin reprezintă un alt semn că bull run-ul din 2020 este cu mult mai sănătos în ceea ce privește elementele de bază ale rețelei.

Pe fondul raliului BTC din 2017, aproximativ 120 000 de tranzacții erau blocate în rețeaua BTC, la mijlocul lunii decembrie. Conform celor mai noi date înregistrate de către Blockchain.com, numărul de tranzacții BTC neconfirmate a fost de doar 68, pe 16 decembrie 2020.  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.