Știri crypto & Bitcoin - Cererea One River pentru ETF Bitcoin spot respinsă de SEC - Dificultatea rețelei Bitcoin scade cu 4,3%, la 29,897T, cea mai mare scădere din ultimele 10 luni

Știri crypto & Bitcoin - Cererea One River pentru ETF Bitcoin spot respinsă de SEC - Dificultatea rețelei Bitcoin scade cu 4,3%, la 29,897T, cea mai mare scădere din ultimele 10 luni

Cererea One River pentru ETF Bitcoin spot respinsă de SEC

Comisia pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite (SEC) și-a menținut recordul perfect de respingere a cererilor de fonduri tranzacționate la bursă (ETF) Bitcoin (BTC) spot, atunci când a dezaprobat o modificare a regulilor, pentru a permite fondului de acoperire axat pe criptomonede, One River Digital, să ofere One River Carbon Neutral Bitcoin Trust pe bursa de valori din New York Arca. Decizia vine oarecum înainte de termen, deoarece agenția a prelungit termenul inițial până la 2 iunie pentru a acorda mai mult timp pentru analiză.

Comisia a scris că, atunci când a luat în considerare propunerea de modificare a regulilor înaintată de One River, a aplicat "același standard utilizat în ordinele sale privind propunerile anterioare de listare a trusturilor de mărfuri bazate pe Bitcoin". În mod specific, modificarea propusă a regulilor nu a respectat normele SEC privind prevenirea fraudei. SEC a mai precizat:

"[...] dezaprobarea acestei propuneri de modificare a regulilor nu se bazează pe o evaluare a faptului că Bitcoin sau, mai general, tehnologia blockchain are utilitate sau valoare ca inovație sau ca investiție."

One River Digital a fost înființată în 2020 de Eric Peters, fondatorul One River Asset Management, și se pare că este susținută de miliardarul Alan Howard, co-fondator al Brevan Howard Asset Management. (Sursa EN)

Dificultatea rețelei Bitcoin scade cu 4,3%, la 29,897T, cea mai mare scădere din ultimele 10 luni

Rețeaua Bitcoin (BTC) a fost martora unui eveniment istoric pe 12 mai, când dificultatea rețelei a atins maximul istoric de 31,251 trilioane, deoarece miners au minat aproape 50.000 BTC din cele 2 milioane de tokeni rămași.

În timp ce comunitatea Bitcoin s-a bucurat de reziliența sporită a rețelei datorită dificultății în creștere a minării unui bloc Bitcoin, dificultatea rețelei a înregistrat o scădere de 4,33% - scăzând de la 31,251 trilioane la 29,897 trilioane.

După cum a fost raportat în mai multe rânduri, dificultatea rețelei Bitcoin a atins în mod constant maxime istorice în ultimele zece luni, pe măsură ce și-a revenit după o scădere masivă de 45,4% - de la 25,046 trilioane pe 29 mai 2021 la 13,673 trilioane pe 22 iulie 2021.

De atunci, dificultatea rețelei Bitcoin a înregistrat o creștere totală de 128,56%, pe măsură ce a urcat la maximul său istoric. Cu toate acestea, în ciuda declinului momentan de peste 4%, ecosistemul BTC este în continuare păzit de cea mai sigură rețea blockchain.O dificultate mai mare a rețelei necesită o putere de calcul mai mare pentru validarea și confirmarea tranzacțiilor pe blockchain-ul BTC. Prin urmare, acest lucru împiedică actorii malițioși să preia controlul asupra rețelei, contribuind la peste 50% din rata de hash și efectuând atacuri de tip double-spending. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.