Știri crypto & Bitcoin - CIO-ul Guggenheim atacat pentru momentul ales pentru schimbarea atitudinii față de Bitcoin - Efectul Musk – cercetările arată că Elon influențează prețurile criptomonedelor – 12-04-2021

Aparenta schimbare de atitudine a CIO-ului Guggenheim, Scott Minerd, de la bullish la bearish și înapoi de fiecare parte a unei cereri făcute la ...

Știri crypto & Bitcoin - CIO-ul Guggenheim atacat pentru momentul ales pentru schimbarea atitudinii față de Bitcoin - Efectul Musk – cercetările arată că Elon influențează prețurile criptomonedelor – 12-04-2021

CIO-ul Guggenheim atacat pentru momentul ales pentru schimbarea atitudinii față de Bitcoin

Aparenta schimbare de atitudine a CIO-ului Guggenheim, Scott Minerd, de la bullish la bearish și înapoi de fiecare parte a unei cereri făcute la SEC pentru o investiție de jumătate de miliard de dolari, în BTC a dus la indignare pe rețelele sociale.

Observația a fost făcută după ce aproximativ 500 milioane $ în BTC au fost mutați din Coinbase, într-o serie de portofele private, pe 31 ianuarie, ceea ce corespunde cu suma și data la care a fost efectuată cererea la SEC, de către Guggenheim Funds Trust.

Anterior cererii, Minerd a ajuns în presă pe 21 ianuarie, când a declarat că BTC „se va întoarce la un nivel de preț de 20k,” și că este improbabil să mai urce, înainte de 2022.

Într-un interviu pentru televiziunea Bloomberg, pe 27 ianuarie, acesta a declarat că cererea pentru Bitcoin de la nivel instituțional nu era destul de mare pentru a menține prețul peste 30k $.

Dar, dupa 31 ianuarie, Minered și-a modificat estimarea de preț pentru Bitcoin, spunând că are potențialul să ajungă la 600k $, bazat pe raritatea sa și pe valoarea aurului.

Considerând că erau martorii unei mari discrepanțe între declarațiile privind poziția față de BTC și că aceasta ar fi fost în beneficiul Guggenheim, mulți au postat pe Twitter și Reddit, subliniind declarațiile aparent contradictorii ale lui Minerd, precum și momentul în care au fost făcute și semnificația acestora. (Sursa EN)

Efectul Musk – cercetările arată că Elon influențează prețurile criptomonedelor

Efectele tweet-urilor lui Musk pe piața criptomonedelor au devenit subiect de studiu pentru cercetători, după o săptămână în urma căreia acesta a determinat creșteri masive de preț, atât pentru Bitcoin, cât și pentru Dogecoin (DOGE).

Blockchain Research Lab a publicat un document pe 3 ianuarie, intitulat „Modul în care activitatea de pe Twitter a lui Elon Musk influențează piețele de criptomonede.” Lucrarea analizează șase ocazii cu care Elon Musk a postat tweet-uri despre criptomonede și încercările de a măsura impactul rezultat, asupra volumului de tranzacții și asupra prețului spot al monedelor aflate în discuție.

„Cercetăm impactul mesajelor de pe Twitter, ale lui Elon Musk pe piețele de criptomonede. Aplicând metodologia de studiu a evenimentelor este analizat impactul celor șase tweet-uri dintre 2020 și 2021 asupra veniturilor și a volumului de tranzacționare al criptomonedelor menționate.”

Dintre cele șase tweet-uri, patru au avut legătură cu Dogecoin, iar două au avut legătură cu Bitcoin. Lucrarea concluzionează că, toate cele șase evenimente au avut impact asupra activității de tranzacționare a ambelor criptomonede, în special în volumul lor de tranzacționare:

„Pentru toate evenimentele, am identificat creșteri semnificative în volumul de tranzacționare, ce pot fi atribuite acestora.”

Lucrarea menționează că cel mai mare impact a fost cel asupra Dogecoin, din decembrie, la scurt timp după ce Musk a scris pe Twitter: „Un singur cuvânt: Doge.”

Anterior acestui tweet, Dogecoin era tranzacționată aproximativ de nouă ori pe minut, cu un volum mediu de tranzacționare de 1.942 $. La 30 de minute de la postarea tweet-ului, volumul de tranzacționare a sărit la 299 330 $ pe minut, iar numărul tranzacțiilor a urcat la 775.

Cel mai mare impact pe care l-a avut Musk asupra Bitcoin a fost pe 29 ianuarie, când CEO-ul SpaceX și Tesla a adăugat cuvântul „Bitcoin” la biografia sa de pe Twitter. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.