Știri crypto & Bitcoin - Co-fondatorul Layer1 îl duce în instanță pe fostul partener de afaceri - Indicatorii on-chain arată că influența Bitcoin miners asupra prețului este în scădere – 10-12-2020
Co-fondatorul Layer1 îl duce în instanță pe fostul partener de afaceri
Jakov Dolic, co-fondatorul companiei americane de minare Bitcoin (BTC), Layer1 a intentat proces împotriva fostului său partener de afaceri, Alexander Liegl.
Conform documentelor depuse la tribunal pe 30 octombrie, Dolic susține că Liegl nu a reușit în cele din urmă, să strângă bani pentru companie. Prin urmare, Dolic a spus că a trebuit să plătească 16.24 milioane $ din buzunarul propriu, pentru a achiziționa o centrală electrică, în vederea exercitării activității de minare BTC, de către compania sa. Acesta a mai declarat că a mai cheltuit încă 3.5 milioane $ pentru extinderea centralei.
Dolic s-a simțit înșelat, menționând că Layer1 a intrat în posesia totală a activelor în cauză. Când Dolic l-a confruntat pe Liegl pentru mutarea fondurilor Layer1, fără autorizație, Liegl l-ar fi dat afară din companie.
Prin acest proces, Dolic speră să „își recapete drepturile asupra proprietăților pe care le-a achiziționat, direct de la vânzător.”Documentele din instanță postulează că, deși Layer1 deține titlul de proprietate, centrala electrică și extinderea sa „aparțin de drept și în mod echitabil, lui Dolic.”
Aceasta nu este prima dată când Dolic este implicat într-un caz juridic, în cadrul industriei crypto. Pe 30 septembrie 2019, Digital Capital, o companie londoneză de plăți a dat în judecată Genesis Mining – o altă companie co-fondată de către Dolic. (Sursa EN)
Indicatorii on-chain arată că influența Bitcoin miners asupra prețului este în scădere
Un nou raport, oferit de către furnizorul de analiză on-chain, CoinMetrics sugerează că influența considerabilă a miners asupra rețelei Bitcoin este în ușoară scădere.
Cercetarea a analizat adresele celor ce minează, ale rezervelor și cheltuielile, pentru a determina dacă influența lor asupra rețelei, ca întreg s-a schimbat în timp.
Măsurarea fluxurilor nete a două tipuri de adrese, asociate cu recompense pentru block-uri a scos la iveală faptul că a existat o reducere graduală a influenței celor ce minează, asupra lichidităților:
„Indicatori on-chain, precum participațiile celor ce minează și volumul net de transferuri arată că influența acestora asupra rețelei este în ușoară scădere.”
Costurile operaționale, precum energia electrică și chiria sunt denominate în fiat, ceea ce adaugă presiune la vânzarea de BTC pentru fiat. Cercetările au descoperit că procentajul rezervei deținute de către miners a scăzut în timp.
Adresele care primesc recompensele pentru block-uri, precum și cele care primesc tranzacții imediate pentru ele, au suferit un declin, ca număr de monede deținute.
Privind aceasta în contextul rezervei totale, reducerea graduală a rezervei deținute de către miners este și mai evidentă. Acestea fiind spuse, raportul a confirmat că cei ce minează, încă dețin controlul asupra unei „părți substanțiale” din rezerva totală.
Procentajul rezervei totale deținute de către adresele celor ce minează a scăzut de la aproximativ 25% în 2015, la aproximativ 18% în prezent. Participațiile scăzute înseamnă că cei ce minează au mai puțini BTC de cheltuit pe piețe, ceea ce le diminuează impactul asupra prețurilor.
Fluxurile nete au fost volatile la începuturile rețelei, întrucât sumele vândute variau foarte mult odată cu prețurile. Cu toate acestea, volatilitatea a scăzut gradual în timp, cel mai probabil datorită evenimentelor de halving și a reducerii recompenselor pentru block-uri. (Sursa EN)
Echipa Tradesilvania
Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.
Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.
Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.