Știri crypto & Bitcoin - Coinbase deține Bitcoin în bilanțul său contabil încă din 2012 - Charlie Munger spune că Bitcoin nu va deveni un mijloc de schimb la nivel global – 06-05-2021

Exchange-ul american de criptomonede, Coinbase a dezvăluit că Bitcoin (BTC) și alte active crypto au reprezentat o ...

Știri crypto & Bitcoin - Coinbase deține Bitcoin în bilanțul său contabil încă din 2012 - Charlie Munger spune că Bitcoin nu va deveni un mijloc de schimb la nivel global – 06-05-2021

Coinbase deține Bitcoin în bilanțul său contabil încă din 2012

Exchange-ul american de criptomonede, Coinbase a dezvăluit că Bitcoin (BTC) și alte active crypto au reprezentat o componentă cheie a trezoreriei sale corporative încă de la înființarea companiei, în 2012.

În cadrul unui nou anunț, adresat altor actori corporativi, exchange-ul și-a prezentat propria experiență în ceea ce privește administrarea poziției sale de trezorerie de criptomonede, ca pe o bază solidă pentru consilierea altor companii private și cotate la bursă, despre cum să-și gestioneze propriile investiții potențiale.

În cadrul unui nou FAQ foarte detaliat, cu privire la trezoreriile corporative, exchange-ul furnizează o sinteză foarte amănunțită asupra tipurilor de investiții și asupra politicilor contabile și fiscale, pe care companiile ar trebui să le ia în considerare și să le adopte în cazul în care doresc să-și diversifice trezoreriile în crypto.

FAQ-ul este atât o resursă generală ce acoperă toate întrebările de natură legislativă și tehnică despre crypto, cu privire la audit și investiții, dintr-o perspectivă corporativă asupra investițiilor, cât și un impuls pentru companii, de a alege Coinbase în special, ca executor comercial, consultant și partener profesional de custodie.

Documentul furnizează de asemenea și prezentări generale asupra performanței Bitcoin din ultimii ani, dintr-o perspectivă macro, dezvăluind comparațiile sale favorabile față de alte active financiare, precum aurul si S&P 500. (Sursa EN)

Charlie Munger spune că Bitcoin nu va deveni un mijloc de schimb la nivel global

Asemenea președintelui Berkshire Hathaway, Warren Buffett, Charlie Munger, în vârstă de 97 de ani este un cunoscut critic al Bitcoin (BTC).

Vorbind în cadrul întâlnirii anuale cu acționarii, a Daily Journal 2021, organizată de către Yahoo Finance, Munger și-a exprimat din nou sentimentele negative față de cea mai mare criptomonedă după capitalizarea de piață.

Răspunzând întrebărilor adresate de acționari, cu privire la Bitcoin, Munger a afirmat că:

„Nu cred că Bitcoin va ajunge să fie un mijloc de schimb pentru lume. Este prea volatil pentru a servi drept mijloc de schimb.”

Prin comparație cu comentariile anterioare ale lui Munger, referitoare la Bitcoin, remarcile sale din cadrul întrunirii au părut mai blânde. Într-adevăr, Munger a afirmat cândva că investitorii în Bitcoin celebrau viața și munca lui Iuda Iscarioteanul.

În cadrul ediției din 2018 a întâlnirii anuale a Daily Journal, Munger a descris criptomonedele ca fiind „total stupide”, iar pe traderii crypto profesioniști i-a numit „dezgustători.”

Luând în calcul munca în desfășurare pentru dezvoltarea de soluții de scalare, precum Lightning Network și sidechains, juriul încă dezbate dacă BTC va funcționa vreodată eficient ca mijloc de schimb.

Cu toate acestea, ideea de Bitcoin ca depozit de valoare este una ce pare mult mai solidă, în ciuda afirmațiilor contrare ale unor critici precum Nouriel Roubini, sau Peter Schiff. Munger a comentat de asemenea asupra afirmației că Bitcoin este precum aurul, spunând că:

„Practic este un substitut al aurului, iar din moment ce eu nu achiziționez niciodată aur, nu achiziționez niciodată nici Bitcoin și recomand și altora să îmi urmeze exemplul.”

Ca parte a comentariilor sale din cadrul evenimentului, Munger a atins și subiectul finanțelor mainstream, spunând că, „o bancă bine condusă este un grozav contribuabil pentru civilizație.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.