Știri crypto & Bitcoin - Creditorii exchange-ului Bitcoin, Mt. Gox vor vota un proiect pentru un plan de rambursare - O notă a JPMorgan către clienții săi susține alocarea de 1% către Bitcoin ca acoperire – 06-05-2021

Administratorul fostului exchange crypto, Mt. Gox a postat încă o actualizare cu privire la lungul proces de ...

Știri crypto & Bitcoin - Creditorii exchange-ului Bitcoin, Mt. Gox vor vota un proiect pentru un plan de rambursare - O notă a JPMorgan către clienții săi susține alocarea de 1% către Bitcoin ca acoperire – 06-05-2021

Creditorii exchange-ului Bitcoin, Mt. Gox vor vota un proiect pentru un plan de rambursare

Administratorul fostului exchange crypto, Mt. Gox a postat încă o actualizare cu privire la lungul proces de despăgubire a clienților săi.

Nobuaki Kobayashi, un avocat din Tokio, numit pentru a acționa în calitate de expert în reabilitare civilă pentru a administra fondurile de faliment ale Mt. Gox a anunțat că Tribunalul Districtual din Tokio a hotărât că „Nu au existat motive întemeiate pentru dezaprobarea proiectului pentru planul de reabilitare.”

Conform anunțului, tribunalul a aprobat planul pentru procesul de despăgubire, ce include un vot din partea creditorilor asupra acestuia. Ca parte a procesului, mandatarul va determina inițial care sunt creditorii cu drept de vot, pe 24 martie. În urma deadline-ului votului de pe 8 octombrie, creditorii vor participa la o întrunire cu privire la soluționarea planului de compensare, pe 20 octombrie.

Creditorii vor avea la dispoziție trei opțiuni pentru votul asupra planului de compensare, inclusiv vot online, vot în scris și vot în persoană, în ziua întrunirii creditorilor.

Înființat în 2010, Mt. Gox a fost cândva cel mai mare exchange Bitcoin (BTC) din lume, administrând până la 80% din volumele de tranzacționare BTC, la nivel mondial. Exchange-ul crypto a fost victima unor serii de hack-uri devastatoare, pierzând un total de 1.35 milioane BTC în cadrul a două incidente, din 2011, respectiv 2014.

În urma celui de-al doilea hack, Kobayashi a fost desemnat să supervizeze procesul civil de reabilitare, pentru a compensa cele 24 000 de victime ale hack-ului suferit de  Mt. Gox. Conform rapoartelor, există aproximativ 630 milioane $ și 150 000 BTC în fondul de faliment al Mt. Gox care așteaptă să fie distribuiți proprietarilor de drept. (Sursa EN)

O notă a JPMorgan către clienții săi susține alocarea de 1% către Bitcoin ca acoperire

Strategii gigantului bancar de pe Wall Street, JPMorgan au sugerat că o alocare de 1% din portofoliu către Bitcoin ar servi drept acoperire împotriva fluctuațiilor claselor de active tradiționale, precum acțiunile, obligațiunile sau bunurile.

S-a recomandat un procent mic de alocare pentru a diminua riscul oricărei reduceri semnificative a valorii activului digital.

Conform Bloomberg, strategii JPM, Joyce Chang și Amy Ho au afirmat în cadrul unei note către clienți că:

„În cadrul unui portofoliu cu active multiple, investitorii pot aloca până la 1% către criptomonede, pentru a obține orice creștere a eficienței în randamentele globale ajustate la risc ale portofoliului.”

Susținerea vine în urma investițiilor majore în Bitcoin, efectuate de către Paul Tudor Jones, Stan Druckenmiller, Tesla și MicroStrategy.

Analiștii JPMorgan au adăugat faptul că activele crypto ar trebui tratate ca niște mijloace de investiție și nu ca monede pentru finanțare, precum USD sau JPY. Comentariile par să le contrazică pe acelea făcute mai devreme luna aceasta, de către alți strategi ai băncii de investiții, care au afirmat că „activele crypto continuă să fie clasate drept cele mai slabe mijloace de acoperire.”

În cadrul unui interviu pentru CNBC, Cathie Wood de la Ark Investment Management a spus că dacă toate corporațiile ar aloca 10% din banii lor cash pentru Bitcoin, aceasta ar adăuga 200 000 $ la prețul activului. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.