Știri crypto & Bitcoin - Crește rata de adopție Bitcoin în Nigeria ca urmare a blocării remitențelor în Naira de către banca centrală - Trezoreria SUA va angaja ofițeri de politici crypto pentru a combate infracțiunile din industrie – 25-02-2021

Volumul Bitcoin (BTC) peer-to-peer continuă să crească în Nigeria, întrucât aceasta, în calitate de cea mai mare economie din Africa, rămâne un bastion pentru adopția criptomonedelor ...

Știri crypto & Bitcoin - Crește rata de adopție Bitcoin în Nigeria ca urmare a blocării remitențelor în Naira de către banca centrală - Trezoreria SUA va angaja ofițeri de politici crypto pentru a combate infracțiunile din industrie – 25-02-2021

Crește rata de adopție Bitcoin în Nigeria ca urmare a blocării remitențelor în Naira de către banca centrală

Volumul Bitcoin (BTC) peer-to-peer continuă să crească în Nigeria, întrucât aceasta, în calitate de cea mai mare economie din Africa, rămâne un bastion pentru adopția criptomonedelor. Conform Quartz Africa, datele de pe piața Bitcoin P2P, Paxful arată că țara se clasează pe locul al doilea după SUA, ca volum de tranzacționare.

Începând cu 2015, nigerienii au tranzacționat peste 60 200 BTC pe platforma Paxful, însumând un volum de aproximativ 566 milioane $, în această perioadă.

Atracția nigerienilor pentru BTC se datorează, cel mai probabil, unui conglomerat de factori, dintre care cel mai important este cel al politicilor valutare stricte, impuse de către Bank of Nigeria (CBN), dar și factori precum declinul monedei naționale, naira. În cadrul unui comunicat, CBN a cerut operatorilor internaționali de transferuri de bani (IMTO) să nu mai proceseze plățile de remitențe din diaspora, efectuate în naira.

Conform băncii centrale, această mișcare este în conformitate cu noua politică, ce permite nigerienilor să primească transferuri internaționale în conturile unde au domiciliul. De asemenea, banca centrală a mai emis o înștiințare prin care declară că două IMTO, TransferWise și Azimo nu au fost autorizate să funcționeze pe teritoriul țării.

În timp ce CBN ar putea inversa unele dintre cele mai stricte politici de micro-management monetar, lipsurile cauzate de aceste legi bancare par să fi condus la orientarea tot mai multor nigerieni, către monedele alternative. Într-adevăr, rata de adopție Bitcoin tinde să crească în țările care sunt expuse riscului inflației și unde încrederea în moneda națională este la un nivel scăzut. (Sursa EN)

Trezoreria SUA va angaja ofițeri de politici crypto pentru a combate infracțiunile din industrie

Departamentul Trezoreriei SUA caută consultanță de specialitate în domeniul criptomonedelor, pentru a aborda provocările juridice asociate industriei.

Biroul Trezoreriei SUA, Financial Crimes Enforcement Network, sau FinCEN a scos la concurs două joburi pentru ofițeri de politici crypto. Agenția caută profesioniști cu experiență în domeniul infracțiunilor legate de activele digitale.

Cele două joburi full-time, pe perioadă nedeterminată vizează experți specializați în amenințări și riscuri financiare legate de criptomonede, pentru a „ajuta la dezvoltarea politicilor potrivite acestor provocări.”FinCEN se așteaptă ca noii ofițeri de politici crypto să ofere viziuni într-o varietate de domenii, precum identitate digitală, tehnologie financiară și reglementări.

Autoritatea a declarat că posturile GS-14 și GS-13 necesită minim un an de experiență specializată la un nivel similar de dificultate, în concordanță cu nivelurile serviciilor federale. FinCEN a specificat că salariile ambelor posturi variază între 102 663 $ și 157 709$, pe an.

FinCEN a subliniat faptul că se așteaptă ca noii experți să întreprindă „sarcini extrem de complexe și sensibile” legate de criptomonede, inclusiv emiterea de avertismente și alte orientări, pentru instituțiile financiare. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.