Știri crypto & Bitcoin - Criptomonedele sunt "noua frontieră", susține un cercetător financiar - Lansare a centrului de educație Bitcoin în El Salvador pentru stimularea adoptării – 6-06-2022

Știri crypto & Bitcoin - Criptomonedele sunt "noua frontieră", susține un cercetător financiar - Lansare a centrului de educație Bitcoin în El Salvador pentru stimularea adoptării – 6-06-2022

Criptomonedele sunt "noua frontieră", susține un cercetător financiar

Într-un interviu televizat în exclusivitate pentru Fox Business, Devin Ryan, directorul de cercetare în domeniul tehnologiei financiare al JMP Securities, a vorbit deschis despre o serie de subiecte din industria criptomonedelor. Printre acestea s-au numărat reglementarea macroscopică pe fondul așteptărilor iminente ale unui cadru politic al Casei Albe, statele din Statele Unite care acceptă Bitcoin ca mijloc legal de plată, precum și potențialul vast de adoptare de către consumatori în anul următor.

Activele crypto au cunoscut o volatilitate semnificativă în ultima lună, principalul activ Bitcoin scăzând cu aproape 44% față de maximele istorice, iar Ethereum înregistrând o scădere similară.

În ciuda dezavantajelor legate de preț, investițiile de capital, adoptarea de către consumatori, optimismul comunității și evaluările corporative pentru spațiul activelor digitale nu au fost niciodată mai mari, acestea din urmă fiind exemplificate de evaluările recente de mai multe miliarde de dolari pentru Animoca Brands, Fireblocks și FTX, de 5 miliarde de dolari, 8 miliarde de dolari și, respectiv, 32 de miliarde de dolari.

Referitor la subiectul ofertei de monede în cadrul pieței, Ryan a declarat că "multe dintre ele nu credem că au cu adevărat un viitor, dar unele dintre ele au într-adevăr cazuri de utilizare pentru a ajuta la rezolvarea problemelor din lume cu ajutorul tehnologiei blockchain".

În plus, acesta a citat potențialul mecanismelor crypto de a fi integrate în cadrul spațiului de gaming, apreciind că "oamenii își pot monetiza timpul în moduri care nu au existat până acum". De asemenea, acesta a afirmat că, crypto este "noua frontieră" și a continuat să preconizeze faptul că, creșterea globală a sectorului va fi precedată de volatilitate pe termen scurt, deoarece aceste tehnologii se luptă pentru adoptarea la nivel general. (Sursa EN)

Lansare a centrului de educație Bitcoin în El Salvador pentru stimularea adoptării

Principala platformă peer-to-peer (P2P) Bitcoin (BTC), Paxful, lucrează pentru a-i ajuta pe salvadorieni să folosească mai bine BTC, deoarece criptomoneda a devenit mijloc de plată legal în El Salvador anul trecut.

Paxful a anunțat lansarea "La Casa Del Bitcoin", un nou centru educațional și de formare în El Salvador, pentru a permite oportunități de învățare gratuite legate de BTC.

Ca parte a efortului, Paxful va organiza ateliere educaționale și discuții axate pe Bitcoin și pe incluziunea financiară în țară. Centrul se va concentra pe creșterea gradului de conștientizare în jurul beneficiilor cumpărării și vânzării de BTC ca mijloc de schimb pentru comunitatea locală, pentru a impulsiona în continuare următorul val de adoptare în masă a Bitcoin.

"Centrul este deschis tuturor celor care vor să învețe despre Bitcoin și tuturor celor care vor să predea despre Bitcoin. În plus, fiecare săptămână va consta în cursuri speciale, care vor putea fi accesate online", a declarat un purtător de cuvânt al Paxful. Scopul companiei este de a reduce decalajul în ceea ce privește educația și limbajul atunci când vine vorba de a învăța despre Bitcoin, a adăugat reprezentantul.

La Casa Del Bitcoin va găzdui, de asemenea, birourile Fundației Built With Bitcoin, o organizație non-profit cu sediul în Statele Unite, dedicată furnizării de apă curată, accesului la educație de calitate, la agricultură sustenabilă și sprijin umanitar, toate acestea fiind alimentate de Bitcoin și criptomonede. Co-fondatorul și directorul general al Paxful, Ray Youssef, este directorul executiv al fundației.

"Educația Bitcoin este cheia către libertatea financiară, iar El Salvador este în frunte cu sprijinul comunității Bitcoin", a declarat directorul Fundației Built With Bitcoin, Yusuf Nessary.

Potrivit lui Will Hernandez, director de creștere pentru America Latină la Paxful, compania a înregistrat o creștere de 300% a numărului de utilizatori salvadorieni. "Ceea ce asistăm este un moment de transformare în El Salvador. Platformele peer-to-peer determină adoptarea pe piețele emergente, iar noi, în calitate de platformă alimentată de oameni, înțelegem că educația este crucială pentru următorul val de adopție", a precizat acesta. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.